Yıllık Bakım Anlaşması Hakkında Yardım ?
-
Sevgili Abilerim .
Bir Tanıcık Aracılıgıyla Kendi Bulundugum Bölgedeki Tarım ve Köy İşleri Bakanlıgının Bir Bakım Anlaşması İçin Müdürüyle Muhattap Oldum.
Bilgisayarlarına
Yıllık Bakım Anlasması Konusunda Hiç Bir İş Yapmadım Normalde Ufak Ofislerde Yapıyorum Ama Yaklaşık 30 Bilgisayarlık Bir Bakım Anlaşması Nasıl Yapıcam ve İşlemlerim Nasıl Olucak . . .
Sorularım ;
Bütün Bilgisayarlara Kendi Sistemimi Kurucam ?
Yıllık Olarak Bakım Ücreti KOnusunda Ne Fiyat Vericem ?
Kaç Ayda Bir Bakıma Gidecegim ?
Bakıma Gittigimde Ne Gibi İşlemler Yapıcam ?
Şimdiden Vereceginiz Öenmli Bilgiler İçin Tşk Ederim Saygılarım .
-
1 onların kendi lisanslı işletim sistemlerini kurarsın. tutupta kaçak işletim sistemi olmaz oraya. bi denetlemeye gelseler sana patlar. eğer işletim sistemleri yoksa tedarik edip fatura kesmelisin. yada onlarada aldırabilirsin heralde.
2 bilemicem bilgisayar başı 20 lira iyidir heralde.
3 ayda bir değil problem oldukça gidersin bence arayıp çağırırlar seni şöyle şöyle sorunumuz var gel diye. onun dışında keyfe keder gidip sende bi kaç işlem yapabilirsin. disk birleştirme çerezleri temizleme vs.. -
Hoca hiç sorun olmadığı halde ara ara uğra bilgisayarların içini temizle. Veya ara bir sorun var mı de.
Çoğu memur bilgisayar yanana kadar kullanır o yüzden sen devlet malına sahip çık. Sakın korsan kurma başında patlamasın. O müdür dahil hiçbiri arkanda durmaz. Denemesi beleş.
Yapacağn her işi sözleşme ile yazılı hale getir. Mesela bilgisayara senin haricinde biri program kurulduğunda sorumlu kullanan kişidir gibi. Atlatma programı kullanmaya niyetlenenler elbette olacaktır. Vs.
-
Eğer fiyatta anlaşabiliyorsanız bilgisayar sayısı kadar lisans veren antivirüs firmalarından da Endpoint tarzında lisanslar alıp bilgisayarlara yükleyebilirsiniz. Böylece hem daha sonra uğraşmak zorunda kalmazsınız hem de bütün bilgisayarlarda aynı antivirüs programı olduğundan okullardaki ve üniversitelerdeki gibi sistemde gezinen USB'den bulaşan virüsler kimsenin başını ağrıtmaz.
Eğer kafanıza yatarsa bilgisayarı kullanacak kişilerin bilgisayar kullanma düzeylerini de hesaba katarak, Norton gibi sorgusuz sualsiz silen koruma programlarından seçmenizi tavsiye ederim :)
edit: İmla...
RaNGeR tarafından 27/Oca/15 00:26 tarihinde düzenlenmiştir -
Yaptığın işlerin hepsi faturalı olacak. Ödemesi banka aracılığıyla yapılacak. Elden para veren kurum kalmamıştır herhalde.
Kamu ile ilgili sorularıni sorabilirsin. Bilgimiz neticesinde cevaplandırırım.
Bilgisayar Bakım
konusunda çok dert etmeye gerek yok. Alayı word excell kurumsal programlar kullanıyor.
-
Yorum Yapan Müridlere Tşk Ederim Bi Yarın Bİ Gideyim Bilgisayarlara Bakayım Çalışma Prensiplerine Bakayım Gene Burdan YAzar Bİlgi Veririm İnş.
-
hocam kurum dediğin hangi kurum? önce ihaleye çıkıp en uygun fiyat verenin alması gerekmiyor mu?
program lisansları senden mi alınacak? veya diyelim ki kurulu olmayan bi program istediler sen o programı alıp faturalandırıp satış yapmış göstermen gerekir. artı günü gününe para yatmıyordu eskiden 40 gün civarı beklemek gerekiyordu. şu an nasıl işliyor bilmiyorum bundan 10 sene önce öyleydi. onu da hesaba kat.
freecell word facebook youtube açıyorsa çok da komplike bi sistem isteyeceklerini sanmam :D
-
joe_black bunu yazdı
hocam kurum dediğin hangi kurum? önce ihaleye çıkıp en uygun fiyat verenin alması gerekmiyor mu?
program lisansları senden mi alınacak? veya diyelim ki kurulu olmayan bi program istediler sen o programı alıp faturalandırıp satış yapmış göstermen gerekir. artı günü gününe para yatmıyordu eskiden 40 gün civarı beklemek gerekiyordu. şu an nasıl işliyor bilmiyorum bundan 10 sene önce öyleydi. onu da hesaba kat.
freecell word facebook youtube açıyorsa çok da komplike bi sistem isteyeceklerini sanmam :D
hoca yaklaşık 48000 TL den düşük olursa ihaleye çıkılmaz. KİK bakabilirsin.
Davet usulu ve teklif usulu ile de bu işler yapılır.