folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yılmaz Özdil-Yuh Be Kardeşim!

Yılmaz Özdil-Yuh Be Kardeşim!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

En hayırlı evlatlar kimdir?

Türk gazetecileri.

*

Her yıl mayısın 2'nci pazarı cefakár analara methiyeler düzülür; her haziranın 3'üncü pazarı vefakár babalar yazılır. Ádettir... Hiç ıskalamazlar.

*

Maksat?

Damardan duygu laga lugası.

*

E dün baktım...

Hiçbir gazeteci ana-babasını hatırlamamış nedense... Halbuki, tam ana-baba günüydü... Emekli zamları açıklandı.

*

SSK'lıya 11 lira.

Bağkur'luya 5 lira.

*

"Bu ülkenin çocukları"nın, "bu ülkenin ana-babaları"na reva gördüğü para bu: 5 lira.

*

İnsan bu parayı değil zam, sadaka diye verirken bile utanır... Üstelik, "Yuh be kardeşim" diyeceğine, "Emekliye zam müjdesi" diye yazan şerefsiz bile çıktı!

*

Yaşıyorsa, sorun...

Hiç çalışmayan baba, en az 30 yıl ter akıtmıştır. Kimi kaynakçı, kimi şoför, kimi madenci... Dile kolay, binlerce gün prim ödediler bu devlete, ömür tükettiler. Belki istediler ama, tek kuruş bile kaçıramadılar, bordro yüzünden... Maaşı almadan vergiyi ödediler. Bu devlet iyi kötü hálá ayakta durabiliyorsa, onların sayesinde.

*

Kendinize bakın...

Çoluk çocuk büyütüyoruz.

Ne kadar zor, görüyoruz.

Kimimiz bakan, kimimiz gazeteci.

Bu mudur geri ödememiz?

Bu mudur ana-babalık hakları?

*

Eminim, dalgası tıkırında olan dümbelekler, bu satırları okuyup diyecek ki: "Popülizm yapma, sosyal güvenlik sistemi battı, matematiksel gerçek bu, çare var mı?"

*

Bunu soran ahlaksıza sorarım:

Emekli mi batırdı sistemi?

*

SSK'yı dolandıranları yakalamayacaksın, devleti soyan ilaç firmalarına ses çıkarmayacaksın, kayıt dışı personel çalıştıranlara göz yumacaksın, fiş almayı bile kaldıracaksın, sonra da yüzsüz yüzsüz soracaksın: "Çare var mı?"

*

Üstelik.

Bu ne biçim sistem ki birader...

Başbakana uçak alınca batmıyor.

Emekliye 1 lira fazla verince batıyor!

Yılmaz Özdil

Gene güzel bir yazı olmuş!

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

yürü be kardeşim

bu adamın yazıları hoşuma gidiyor. 

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Gormezler , duymazlar , kafalari bassada basmazdan gelirler midemi bulandirir bos beles asalak suruleri.Yuzyilin yuz karasi kan emici serefsizler.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek

Şu laf hoşuma gitti - 'Başbakana uçak alınca batmazsa,emekliye zam yapınca mı batar (!)' güzeldi... :)

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------
    Gormezler , duymazlar , kafalari bassada basmazdan gelirler midemi bulandirir bos beles asalak suruleri.Yuzyilin yuz karasi kan emici serefsizler.
    küfürsüz küfretmişsin :)

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Premium.
    h2so4
    h2so4's avatar
    Erkek
    güzeldi :D
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Babam her zaman anlatır bu olayı, bizide gururlandırır, vatan-millet-devlet sevgimizi perçinlerdi.

Guru duyarak anlatır bizimde böyle olmamızı öğütlerdi.

" 80'li yıllar, ekmeğin karne ile verildiği, tüp bulmanın imkansız olduğu dönemler. Askerde terzilik yaparaktan biriktirği para ile gelir g.antep'e annem ile evlenir, ailesinden 5 kuruş yardım görmez, kalan para ile tüpgaz işine girer bir dostunun da desteği ile. İşler mükemmeldir. Dükkan ilk etapda küçük 5-10 tane 12 kğ;'luk mutfak tüpü, 20-30 tane küçük 2 kğ'luk küçük tüp ile başlar. Maliye gelir dükkanı kaydeder. Götürü Usul'e. ( Götürü usul demek az vergi demek )

Zamanla işler açılır, dükkan büyür, tüp sayısı ve müşteri sayısı parelel olarak artar. Babam hala götürü usule tabidir.

Bakarki işleri güzel gidiyor. Gider maliyeye, kardeşim beni " Defter " yapın der. ( Defter demek götürü usule göre daha fazla vergi demek )

Maliyeci sorar " Neden İstiyorsunuz " 

Babam derki " Kardeşim işlerim güzel, para kazanıyorum, vergimi fazla vermek istiyorum " Maliyeci kardeşim git işine " Babam gider Vergi Dairesi Müdürüne çıkar derdini anlatır. Ve sonuçta takdir ile karşılanır ve DEFTER olur. Daha fazla vergi verir.

Ve şimdi aldığı maaş 600 küsür tl. Her ay bankaya ödediğimiz kredi borcunu bir biz biliriz, birde ALLAH.

Verdikleri maaş zammı na gelince, 

Neyse hiç gelmeyeyim, azımı bozucam.

Bazen soruyorum babam'a, pişmanmısın, Hiç pişman değil...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    YaSevYaTerkEt bunu yazdı:

Babam her zaman anlatır bu olayı, bizide gururlandırır, vatan-millet-devlet sevgimizi perçinlerdi.

" 80'li yıllar, ekmeğin karne ile verildiği, tüp bulmanın imkansız olduğu dönemler. Askerde terzilik yaparaktan biriktirği para ile gelir g.antep'e annem ile evlenir, ailesinden 5 kuruş yardım görmez, kalan para ile tüpgaz işine girer bir dostunun da desteği ile. İşler mükemmeldir. Dükkan ilk etapda küçük 5-10 tane 12 kğ;'luk mutfak tüpü, 20-30 tane küçük 2 kğ'luk küçük tüp ile başlar. Maliye gelir dükkanı kaydeder. Götürü Usul'e. ( Götürü usul demek az vergi demek )

Zamanla işler açılır, dükkan büyür, tüp sayısı ve müşteri sayısı parelel olarak artar. Babam hala götürü usule tabidir.

Bakarki işleri güzel gidiyor. Gider maliyeye, kardeşim beni " Defter " yapın der. ( Defter demek götürü usule göre daha fazla vergi demek )

Babam derki " Kardeşim işlerim güzel, para kazanıyorum, vergimi fazla vermek istiyorum " Maliyeci kardeşim git işine " Babam gider Vergi Dairesi Müdürüne çıkar derdini anlatır. Ve sonuçta takdir ile karşılanır ve DEFTER olur. Daha fazla vergi verir.

Ve şimdi aldığı maaş 600 küsür tl. Her ay bankaya ödediğimiz kredi borcunu bir biz biliriz, birde ALLAH.

yurdumuzda insan kalmış la

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    verruckt
    verruckt's avatar
    Erkek
    YaSevYaTerkEt bunu yazdı:

helal olsun...

Zencinin malı züğürtün çenesini yorar
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Yazar diyorki; siz benim gibi gazetecileri çok gördünüz ..ama kim benim gibi yazarsa şimdiki katıldığınız gibi katılıyorsunuz ..

ama gerçek yüzümüzü bilmiyorsunuz bizim işimiz budur .koyarız döndürürüz döndürdükçede öttürürüz cik cik CİİİİİİİKK.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 1276 Toplam Mesaj: 10