Yine Ayni Soru:IP

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    no_way
    no_way's avatar
    Erkek
    Bi suredir forumu takip ediyodum,yeni uye oldum,su IP olayini bi aciklayacak olan varmi?nasil ogreniriz ve bu rakamlar sayesinde,kisinin nerde felan oldugunu ,yani hakkinda bilgi alabilirmiyiz.Mail deilde bole form gibi yerlerden ,yazilarindan nasil IP sini aliriz,dunyada her bolgenin IP si farklimidir?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    norton
    norton's avatar
    Erkek
    no_way bunu yazdı:
    -----------------------------
    ,dunyada her bolgenin IP si farklimidir?
    -----------------------------

ewt farklıdır.heheheh.ben sorulardan birini cevapladım.diğerlerinide başkaları cevaplasın

Ben henüz yeniyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PaY_CloseS
    PaY_CloseS's avatar
    Homo
    dowloadda özel yapım programlarda bi program var adını hatırlamıyorum.ıcq da IP nosunu alabiliyorsun.bi bak

lolloslar cenneti tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tekken
    tekken's avatar
    Erkek
    IP internet protocol un kısaltmasıdır.İnternete bağlanan her bilgisayarın bir ip numarası vardır bir nevi kimlik gibi.
    Bigisayarlar internette birbirleriyle buşekilde iletişim kurarlar.
    internette dolaşan herbilgi nereye gideceğini bu kimlik numarası sayesinde bulur.
    Tcp/ip yazılımı bu dolaşımın kontrolünü yapmaktadır ve bu protokolün kurallarını belirler.
    Mesela internette web browserına www.tahribat.com yazdığınızda arkada çalışan yazılımlar önce bu adresi
    ip numarasına çevirir bu numarada 66.139.73.181 yani tahribat.com un kimlik numarası(ipsi) 66.139.73.181 dur.
    Daha sonra bilgisayarın tahribat.com un serverına isteğini gönderir. bu istek önce kendi internetsağlayıcının geçityollarından daha sonrada routerlar sayesinde tahribat.com a ulaşır.
    tahribat.com sana serverındaki istediğiniz bilgileri senin kimlik numarana gönderir.Gönderdiğin bilgilerin bölge olarak nereye gittiğini merak ediyosan
    ms-dos da tracert ip numarası yazarsan paketlerin gittiği bölgeyi bulabilirsin.Daha görsel birşey arıyosan visual route diye bir program var bunu harita üstünde yapıyor internette arayıp yükleyebilirsin.
    Formlardan insanların ip sini bulmak için forum un kullanıcılara bu seçeneği açık hale getirmiş olması forum loglarına bakmaya yetkili olman veya bu yetkiyi bir şekilde kazanman gerkmektedir ama forumlar web tabanlı olduğu için ve etrafta bir çok proxy olduğu için kandırılması kolaydır bulduğun ipler seni istediğin yere yönlendirmeyebilir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    no_way
    no_way's avatar
    Erkek
    arkadaslar tesekkurler ,ozellikle "Tekken".
Toplam Hit: 2217 Toplam Mesaj: 5