folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yine Bir Cemaatci Yalani Mi ? Babek ?

Yine Bir Cemaatci Yalani Mi ? Babek ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

az once tarih uzerine kazakistan ve azerbaycani arastirirken gordum, babek ismini.

bizim forumlarda aradim. Cemaatci forumlarda zina yapan , harami helal saymis, kadin alis verisini helal sayan ( bu islam oncesi turk kulturunde dahi yoktu , atmasyon geldi ) bir yapi icine girmis .

hurremi deniyormus ama kendisi hurremi degilmis . Anladigim kadari ile abbasilere karsi ayaklanmislar. bu yuzden hain olarak adlandirilmis. Ben yabanci kaynak bulamadim. rus filmi izledim babek hakkinda oyle acik sacik , zina yapan , serru sefa icinde bir lider cizgisi goremedim. Memluklulerin sindirilmesi, araplarin buyuk asya turk katlilami, iskender-beg gibi bir ortbas'a getirlmis bir tarih sezdim. cidden merakimi gidermek istiyorum, yine bir turk icimizdeki devsirme cemaatciler yuzunden bugun adi kotu olarak mi anilmakta , yoksa cidden mi hak etmis. yabanci kaynaktan bilgisi olan varmi. dedigim gibi cemaatci sitelerde hep ayni cemaatci yayin evlerinden alintilar var . yani copy/paste ornegi.  diger yerlerde ise baska anlatiliyor, youtube da filmini de izledim ,yarisina geldim . yani film oyle araplarin aktardigi sekilde islenmemis(film rus yapimi) ve su dikkatimi cekti :

----------------

"Mu'tesim onun ellerinin ve ayaklarının kesilmesini emretti. Onun bir elini kestiklerinde, öteki elini kana batırıp yüzüne sürdü ve yüzünü gözünü kanlı kıpkırmızı yaptı. Mu'tesim, 'ey it bu ne iştir?' diye sordu. Babek şöyle dedi: '... insanların yüzü, bedenlerindeki kan nedeniyle kırmızı oluyor. Kan bedenden akıp gittiğinde, yüz sararır. Bedenimden kan akıp gittiği zaman halk, 'yüzünün rengi korkudan sararmıştır' demesin diye yüzümü kana boyadım."

"Ona acı çektirmek amacıyla Mu'tesim, cellad kılıcı onun iki alt kaburgasının arasından yüreğine sokmasını emretti. Bunu yaptıktan sonra, Mu'tesim'in emri üzerine onun dilini kestiler, onun vücudunu darağacına astılar. Başını Bağdat'a götürüp, köprü üzerinde bir ağaca taktılar. Sonra aynı başı, Horasan'ın kent ve kasabalarında dolaştırdılar. Nedeni ise şuydu ki; o, halkın yüreğinde kök salmış büyük bir nüfuza sahipti."

Kılıç tutmasın diye elleri, isyan narası atmasın diye dili kesilen ve eğilmeyen başı vurulan Babek'i, halkın yüreğinden çıkartıp atamadılar. Muktedirler, Babekler'i katlettikçe, halkı sindirebileceklerini sanırlar. Oysa hayat, başka bir gerçeği kanıtlar daima. Zulmedenlerin kabul etmek istemeseler de kaçamadıkları bir gerçektir bu. Çünkü Babek haklıdır: "Benim destanım öyle bir destandır ki, ne Babek'le başlamıştır, ne de Babek'le bitecektir..."  

--------------------

cidden bu kadar saglam karakterli milletine duskun birinin , inanci saglam olmadan bu kadar cesurca davranmasi beklenemez ( sahsi gorusum ) ...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

İslam Tarihi ile ilgili geçen akademik tezlerde işlenmiştir kanaatimce, ama nasıl ulaşırsın bilmiyorum..

Benim de dikkatimi çekti. Sağol paylaşımın için..

yıkılma sakın !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

mont-blanc bunu yazdı:
    -----------------------------

İslam Tarihi ile ilgili geçen akademik tezlerde işlenmiştir kanaatimce, ama nasıl ulaşırsın bilmiyorum..

Benim de dikkatimi çekti. Sağol paylaşımın için..

-----------------------------

arap tarihinden alinan kaynaklardan okudugum zaman adamin seytandan farki kalmamis af edersin.

ama diger kaynaklara bakinca , farkli oldugunu dusunmeye basladim ...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

Abbasiler Döneminde Hurremiye Mezhebi ve Babek İsyanı (:

SD üniversitesinde makale yazılmış (: buyur

http://sbe.balikesir.edu.tr/dergi/edergi/c9s15/makale/c9s15m5.pdf

yıkılma sakın !
Toplam Hit: 914 Toplam Mesaj: 4