Yine Laptopım Yine Sorun
-
daha önce laptopım sorunlarıyla kafanızı bayağı şişirmiştim, yine bir sorun - 1 yıl oldu neredeyse sorunsuz 1 2 ay kullanmadım, neyse-
bilgisayarı kullanırken, kendiliğinden kapanıyor. kapanır kapanmaz açmaya çalıştığımda mavi ekran geliyor, 5 saniye duruyor, tekrar kapanıyor.
bir 10 dk bekleyip açtığımda 1 2 saat kullanbiliyorum tekrar, şöyle de bir tuhaflık var, 3 5 kere denk geldi, kapanmadan önce IDM güncellemesi soruyor, o gelir gelmez kapandı. kapanmadan gücelleme bulduğu denk gelmedi. neyse IDM yi kaldırdım, yine aynı devam. ve cpu arasıra %75in üzerine çok çıkıyor, ve bilgisayar sürekli ısınmış durumda, soğuk kalma süresi 15 20 dk. ne tavsiye edersiniz, yazılımsal mı, donanımsal mı çözemedim? -
içine toz kaçmış hacı ısıdan kapanıo garantisi varsa yolla temizlet yoksa ac kendin temizle cok zor değil zaten
-
DestinatioN bunu yazdı:
-----------------------------
içine toz kaçmış hacı ısıdan kapanıo garantisi varsa yolla temizlet yoksa ac kendin temizle cok zor değil zaten
-----------------------------açtık, ama işlemcinin olduğu bolum normal açılan bölümde değil, lenovo b560. garantisi de adana yok, 1 ay bilgisayarsız kalmayı göze alamıyorum :S
-
ozaman forumdan anlayan birinden yardım alacan hocam
-
RotKerim bunu yazdı:
DestinatioN bunu yazdı:
-----------------------------açtık, ama işlemcinin olduğu bolum normal açılan bölümde değil, lenovo b560. garantisi de adana yok, 1 ay bilgisayarsız kalmayı göze alamıyorum :S
-----------------------------hacı işlemcinin oldugu bölüm zaten temiz olur fanı manı komple söktünmü aleti
-
DestinatioN bunu yazdı:
hacı işlemcinin oldugu bölüm zaten temiz olur fanı manı komple söktünmü aleti
-----------------------------fan da o kapalı alanda.
-
açacan hacı başka yolu yok fanı acıp ızgaraların pc nin içinde kalan kısmını temizlemedikten sonra sürekli kapanır pc
-
- Ramleri sök silgiyle ram in bakır bölümlerini temizle.
- Soguk havalı fön makinasıyla düşük devirde içeriyi üflet.
- İşlemci soğutucusunu sök ( üstüne L şeklindedir ) ve işlemci termal macunu yenile.