Yine Yeniden Php
-
kendi blogumda pm sistemi yazıyorum
sorun mesajların idleri ile oynayıp başkaların mesajlarını görebiliyorum bunu yasaklamak için ,
gelen kullanıcı giden kullanıcı benim nickimden != farklıysa yetkiniz yok uyarısı ver diyor.
veriyor vermesine ancak sıkıntı adam kendi mesajını okuyuncada mecburen kullanıcılardan biri farklı gene uyarı veriyor doğal olarak.
nasıl bir if yapısı kurcam adam kendi mesajında uyarı almıcak ama başkasının mesajına girmeye kalktığında yasaklanacak.
umarım anlatabilmişimdir
-
gönderilecek kişinin idyi taboda bir yere yazarsın. okuyan kisinin idsi gönderici idsine eşit olmazsa pm açılmaz. en basit boyle yapılır bence.
oksijen tarafından 06/Eyl/12 16:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam sadece gelen kullanıcı id'ine göre kıyas yaptır. Giden kişi muhabbetiniz anlamadım...
Gelen klasöründe: tablodaki gelen alanındaki id ile kendi idim
giden klasörü varsa: tablodaki giden alanındaki idle kendi idim
-
hocam gelen kutusu için db de tablonan kullanıcı için if ekle gönderilenler için de yollayan kişi için if ekle olur
-
oksijen bunu yazdı
gönderilecek kişinin idyi taboda bir yere yazarsın. okuyan kisinin idsi gönderici idsine eşit olmazsa pm açılmaz. en basit boyle yapılır bence.
hocam idleri geçtim nicklerle yapıyorum gene hepsinde uyarı veriyor array komutunu tam blmiyorum bu iki değişkeni array koyup öyle karşılaştırma yapsak olabilir kanımca
if(($yollayan!=$user)&&($gelen!=$user)){
php echo "yetkiniz yok ";}
-
PHP ile nasıl emin değilim ama asp ile
<%if veri("gelen") = session("kullanici") or veri("giden") = session("kullanici") then response.write "okuma hakkın var" else response.write "okuma hakkın yok" end if %>şeklinde yapabilirsin.
Phpsine de birazdan çeviririm.
edit: bu da phpsi
if(($yollayan==$user)&&($gelen==$user)){ echo 'okuma hakkın var'; } else { echo 'okuma hakkın yok';}Mantık şu eğer gelen veya gidende kullanıcı adı varsa okusun. yoksa okuyamasın. Sen ise eğer birinden biri değilse okuyamasın diyosun. Bu durumda birisi kullanıcı oluyor diğeri farklı oluyor doğal olarak okuyamıyor.
by_Tet tarafından 06/Eyl/12 16:58 tarihinde düzenlenmiştir -
_PesimisT_
hocam kullanıcı idsine göre çekmiyorum mesajın idsine göre çektiğim için giden gelen aynı sorgu geliyor yani giden kutsunn idsini oynayınca gidenlerin mesajlarına gözüküyor :D aq bi yerde hata yapıyorum
asiminnesli
hocam dediğim gibi tek sorguda çekiyorum geleni gideni kullanıcıya göre bakıyorum.
-
Media bunu yazdı
_PesimisT_
hocam kullanıcı idsine göre çekmiyorum mesajın idsine göre çektiğim için giden gelen aynı sorgu geliyor yani giden kutsunn idsini oynayınca gidenlerin mesajlarına gözüküyor :D aq bi yerde hata yapıyorum
asiminnesli
hocam dediğim gibi tek sorguda çekiyorum geleni gideni kullanıcıya göre bakıyorum.
Hocam hatanı yazdım bi önceki postu editleyerek phpsini de gösterdim. Yetkin var yeren kısma işlemleri yaptırcaksın.