Yine Yeniden Php

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

kendi blogumda pm sistemi yazıyorum

sorun mesajların idleri ile oynayıp başkaların mesajlarını görebiliyorum bunu yasaklamak için  , 

gelen kullanıcı giden kullanıcı benim nickimden != farklıysa yetkiniz yok uyarısı ver diyor.

veriyor vermesine ancak sıkıntı  adam kendi mesajını okuyuncada mecburen kullanıcılardan biri farklı gene uyarı veriyor doğal olarak.

nasıl bir if yapısı kurcam adam kendi mesajında uyarı almıcak ama başkasının mesajına girmeye kalktığında yasaklanacak.

umarım anlatabilmişimdir 

....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Erkek

gönderilecek kişinin idyi taboda bir yere yazarsın. okuyan kisinin idsi gönderici idsine eşit olmazsa pm açılmaz. en basit boyle yapılır bence.

oksijen tarafından 06/Eyl/12 16:43 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

Hocam sadece gelen kullanıcı id'ine göre kıyas yaptır. Giden kişi muhabbetiniz anlamadım...

Gelen klasöründe: tablodaki gelen alanındaki id ile kendi idim

giden klasörü varsa: tablodaki giden alanındaki idle kendi idim

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

hocam gelen kutusu için db de tablonan kullanıcı için if ekle gönderilenler için de yollayan kişi için if ekle olur 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek
    oksijen bunu yazdı

gönderilecek kişinin idyi taboda bir yere yazarsın. okuyan kisinin idsi gönderici idsine eşit olmazsa pm açılmaz. en basit boyle yapılır bence.

hocam idleri geçtim nicklerle yapıyorum gene hepsinde uyarı veriyor array komutunu tam blmiyorum bu iki değişkeni array koyup öyle karşılaştırma yapsak olabilir kanımca

if(($yollayan!=$user)&&($gelen!=$user)){

php echo "yetkiniz yok ";}

....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

PHP ile nasıl emin değilim ama asp ile

<%if veri("gelen") = session("kullanici") or veri("giden") = session("kullanici") then
    response.write "okuma hakkın var"
    else
    response.write "okuma hakkın yok"
    end if %>

şeklinde yapabilirsin.

Phpsine de birazdan çeviririm.

edit: bu da phpsi

if(($yollayan==$user)&&($gelen==$user)){
    echo 'okuma hakkın var'; }
    else {
    echo 'okuma hakkın yok';}

Mantık şu eğer gelen veya gidende kullanıcı adı varsa okusun. yoksa okuyamasın. Sen ise eğer birinden biri değilse okuyamasın diyosun. Bu durumda birisi kullanıcı oluyor diğeri farklı oluyor doğal olarak okuyamıyor.

by_Tet tarafından 06/Eyl/12 16:58 tarihinde düzenlenmiştir

iyibu! yeniden..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

_PesimisT_  

hocam kullanıcı idsine göre çekmiyorum mesajın idsine göre çektiğim için giden gelen aynı sorgu geliyor yani giden kutsunn idsini oynayınca  gidenlerin mesajlarına gözüküyor :D aq bi yerde hata yapıyorum

asiminnesli 

hocam dediğim gibi tek sorguda çekiyorum geleni gideni kullanıcıya göre bakıyorum.

....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    Media bunu yazdı

_PesimisT_  

hocam kullanıcı idsine göre çekmiyorum mesajın idsine göre çektiğim için giden gelen aynı sorgu geliyor yani giden kutsunn idsini oynayınca  gidenlerin mesajlarına gözüküyor :D aq bi yerde hata yapıyorum

asiminnesli 

hocam dediğim gibi tek sorguda çekiyorum geleni gideni kullanıcıya göre bakıyorum.

Hocam hatanı yazdım bi önceki postu editleyerek phpsini de gösterdim. Yetkin var yeren kısma işlemleri yaptırcaksın.

iyibu! yeniden..
Toplam Hit: 665 Toplam Mesaj: 8