YÖK Yönetmeliğini Nereye Şikayet Edebilirim ?
-
sayın muridler ünide ortalamam 3.60 bugün dereceye girenler açıklanmış ben beklerken baktım ki ters köşe oldum şuan. İsmim gözükmüyor. Hocam sağolsun araştırmış ortalamamı bildiği için sebebi şu imiş arkadaşlar. geçen yıldan 1. Sınıftan alttan derslerim vardı. (Yatay geçişten dolayı) ben bu dönemden 1 ders bırakıp 25 akts + 1. sınıftan 3 ders alarak 42 akts yaptım. 12-13 tane dersi tek dönemde verdim ortalamam 3.60 la kapadım. Ve az önce öğrendim ki dönemden 30 akts almam gerekiyormuş. YÖK yönetmeliği böyleymiş ama benim 25 imiş 1 tane ders almadığım için ve alamadığımı neden olduğunu belirttim.
Şimdi arkadaşlar bu benim elimde değil. Ben yatay geçiş olduğu için görmediğim dersleri saydıramadığım için bu yıl onlarıda aldım ve normal dönemimden 5 kredilik ders bırakmak zorunda kaldım.
Dönem başında toplam aldığım kredim 42 idi 1. sınıf dersleri ile. Fakat şuan dediğim gibi bu dönem 25 akts gözükmekte ve 30 akts almadı gözüktüğüm için derecede gözükmüyorum.
Böyle boktan bir sistem olamaz yönetmelikte olamaz. Bunlarla uraşmak istiyorum arkadaşlar sonucu önemli değil ne yapabilirim nereye ne şekilde kime şikayet edebilirim bu durumu 90 tl yatıracakken 400 lira girdi şuan.
-
Dava açıp danıştaya gidebilirsin,bu yolda uğraş verirken yapacağın işler ne olur ne biter bilemiyorum.
-
Hocam b'z bunlarla yillardir ugrasiyoruz tavsiyem hic gaza gelip dava falan yoluna gitme :)
onlarca insan taniyorum bende dahil YOK u dava etmis kazanmis danistay onamasi bile almis ama hic bir sonuc alamayan. Adamlar biz kimseye bagli degiliz danistayiz kararida pek zikimize degil yaptirim uygulayacak bir ust kurum yok bize diyip kafasina gore takiliyor.
Aklin varsa sularina gider yikama yaglama ile isi halletmeye falan calisirsin.
-
Hocam bölümünü bilemiyorum ama mühendislik öğrencisiysen sen ortalamanı yüksek tut yeter, salla yök ü ya da okulda kim seni birinci seçmiş ikinci seçmiş oldugunu. Sen kendi kaliteni kaybetme okulda dışarda faydasını göreceksin
-
Absolut bunu yazdı
Hocam b'z bunlarla yillardir ugrasiyoruz tavsiyem hic gaza gelip dava falan yoluna gitme :)
onlarca insan taniyorum bende dahil YOK u dava etmis kazanmis danistay onamasi bile almis ama hic bir sonuc alamayan. Adamlar biz kimseye bagli degiliz danistayiz kararida pek zikimize degil yaptirim uygulayacak bir ust kurum yok bize diyip kafasina gore takiliyor.
Aklin varsa sularina gider yikama yaglama ile isi halletmeye falan calisirsin.
Arkadaşa tamamen katılıyorum. Dava yoluyla sadece işleri dahada güçlestirisin.
-
sen şikayet etme, o etmesin, şu etmesin herkes atını oynatsın. oh ne ala memleket
nasıl bir düzen ya. yazık.
not: gaza gelme. arkadaşları dinle emeklerinden olma. Acı gerçekler işte.
ben durumu bilmiyorum sadece şu çarpık düzene tepki vermek istedim.