Yoksulluk Sınırı Bin 829 YTL
-
Türk-İş, Nisan 2006'da açlık sınırının 561.76 YTL'ye, yoksulluk sınırının ise bin 829 YTL 84 YKr'ye gerilediğini bildirdi.
Türk-İş'in araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için gereken gıda harcaması miktarı olan ve
''açlık sınırı'' olarak da tanımlanan tutar, geçen aya göre 7.54 YTL azalarak, 561 YTL 76 YKr'ye geriledi.
Yine 4 kişilik ailenin zorunlu gıda harcamalarının yanı sıra kira,ulaşım, yakacak, elektrik, su, haberleşme, giyim, eğitim, sağlık, iletişim, kültür gibi temel ihtiyaçlarını
kapsayan ve ''yoksulluk sınırı'' olarak da adlandırılan tutar ise aynı dönemde yaklaşık 24.56 YTL azalarak, bin 829 YTL 84 YKr'ye düştü.
Araştırmaya göre, Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 1.32 oranında azaldı.. (acaip azalmış a.k 2 zeytin fazla gelcek )demekki..
Soruyorum şimdi..EMEKLİLER NASIL GEÇİNSİN ? -
a.q. hatta bi daha a.q.
e o zaman ben varla yok arası yaşıyom a.q. asgari ücrete... -
sen varla yok arasında ben hiç yokum parasız çalışıyorum a.q ama mutluyum
-
o açlık sınırı avrupa standardında 800 milyon maaş alan adam aç kalmaz...
-
burdaki aclik siniri yillik $12 000 ( ABD ) yani aylik 1000$ ediyo... demekki kalinabiliyomus dimi ac ?
-
DOSTUM SENIN HERGUN ALMAN GEREKEN PROTEIN VAR VE O PROTEINI ALMADIGIN ZAMAN AC KALMIS OLMUYOSUN ASIL ACLIK SINIRINDA YASAYANLAR AFRIKADAKILER VE AYLIK GELIRLERI 50 DOLARINDA ALTINDA....ACABA KIM ACLIK SINIRINDA...YASIYO...
Toplam Hit: 775 Toplam Mesaj: 6