Yol İçin Evi Yıkan Belediyeler
-
arkadaşlar şu an burada durmayan bir çalışma var yol yapımında. belediye heryeri yıkıyor yakıyor.işe giderken görüyorum adamın evinin kapıdan dışarı atacak adım bile yok nerdeyse o derece evleri yıkıyor belediye.benim aklımda sorun olan bir soru var. şimdi bu belediye tapulu evleride yıkabilir mi. ev mesela 200 metre kare ve bu 200 metrekare tapuda aynen geçerli. belediye yol için bu evi zorla yıkabilir mi ? servisteyken şöför eğer içeride duran yoksa yıkar parasınıverir varsa yaşayan yıkmaz. demişti.
evin tapusu olduğu halde hiçkimse evini para yerine yıktırmaz heralde. tapuda metrekareler belli olduğu halde belediye yıkabilir mi ?
sayalımki elemanın evini yıktılar. belediyeye dava açsa tazminat sonuç ne olur ? eleman evinden olcak sonuçta bu olayla ilgili bilgili arkadaşlar varmı.
-
pek emin değilim ama şöyle bişey biliyorum. belediyeler ev arsasının belli bir oranına sahip, eğer evin güzergahı üzerinden yol geçecekse gerekli araştırma sonucu evin (eksik yada fazla) parasını verip evi boşalttıktan sonra yıkıyor. ben satmam gibi bir lüksün yok sanırsam eninde sonunda yol ordan gececekse o ev yıkılıyor malesef.o yüzden davada hak talep edemiyorsun.
-
hoca ne demek belediye heryeri yakıyor yıkıyor. Texaxsmı burası :S
Plan proje dahilinde yapılan çalışmalarda (ki bu genelde yol genişletme yada yolla ilgili bi çalışma olur) bölgeden geçecek projenin olduğu alandaki evleri işyerlerini devlet istimlak eder. Artık biçilen değere görede parasını alır diye biliyorum. Kafasına estiği yeri yıkma olayı yoktur.Yol değilde kentsel dönüşüm tarzı bir uygulama ise. Evinin durumuna göre yapılacak dairelerden verirler. Tapusu olsada olmasada farketmez.
-
Evin ruhsatlı ise kamulaştırma yapar ve paranı fazlasıyla verir. Evin kaçaksa para felan vermez üzerine senden yıkım parası alır.
-
cxa1191s bunu yazdı:
-----------------------------Evin ruhsatlı ise kamulaştırma yapar ve paranı fazlasıyla verir. Evin kaçaksa para felan vermez üzerine senden yıkım parası alır.
-----------------------------bu tüm burdaki evleri kapsıyor. gördüğüm kadarıyla. burda zaten gecekondu yoktur. herkesin paşa gibi tapusu vardır.
geçen aylarda adamın tarlasına yol yapmışlar adam dava açmış kazanmış. boru gibi para kapmış belediyeden böylede var yani.
-
Belediye istediğini yıkar
dava açıp ugrastirip yıkım süresini 2-3 sene uzatabilirsin.
Evinin parası ödediğin vergi üzerinden hesaplanır, vergini eksik ödüyorsan ucuza gider.
-
o bahsettiğin evlerin tapusu var ama o bölgelerden imar geçmemiş bu kadar basit. belediyenin yakıp yıkması söz konusu
değil hocam. imar planı çerçevesinde ne gerekiyorsa o yapılıyor,yolsa yol parksa park. o bölge üstündeki tapulu yapılarada
istimlak bedeli ödenerek yıkılıyor,ama eğer tapusu yoksa zaten para ödenmez. kamulaştırma;birden fazla kişinin yararı
için,bir yada bir kaç kişinin hakkından feragat etmesidir
-
cxa1191s bunu yazdı:
-----------------------------Evin ruhsatlı ise kamulaştırma yapar ve paranı fazlasıyla verir. Evin kaçaksa para felan vermez üzerine senden yıkım parası alır.
-----------------------------vergi kaçırmak için fiyatı az gösterdiysen ?