Youtube Adsense [Partnerler,Ödemeler,Render,Çokluhesap]
-
Merhaba arkadaşlar başlık biraz tuzak olsada yardım alabilmem için iyi niyetli bi çalışma :). Youtube işine yeni girdim ve kafamda tonlarca soru var, elinizden geldiğince cevaplarsanız çok sevinirim.
Partnerlerin ve adsensenin durumunu bilmiyorum, spam çalışıcam kanal kapanmalarına izin vermem diye düşünüyorum sürekli kontrol ederim. Yani ihtar geldiğinde kanalı videoyu keser atarım.
-Kanal kapansa bile en anlayışlı olan, parayı yatıran vs. partner hangisidir. Yani spam için hangisini tercih etmeliyim?
-20 videolu bir kanalı kaç ihtar geldiğinde kapatmalıyım yani bir anda bir kişi 3 videoya ihtar göndertip kanalı kapattırabilir mi? Yani nasıl önlem almalıyım?
-Sanırım render videoyu kendimize aitmiş gibi göstermek için ufak editlerde bulunmak. Ben bunu aylık 10tllik malum programla yapmayı düşünüyordum ama, çoğu kişinin farklı (cam studio gibi) programlarla yaptığını gördüm. Hangisi daha uygundur ve farkları nelerdir?
-Aynı isim ve adresle birden çok adsense açsak sıkıntı yaratır mı?
-Gmail hesapları cep tel onaysız kullanılabilir mi? Sanal telefon sistemleriyle onay yapmak ne kadar doğru?
-Adsense çekleri isme mi düzenleniyor? Eğer öyleyse başkasının ismine düzenlenen çeki tahsil edebilirmiyiz?
-
Şu partnerlik işi için konuyu takip ediyorum.
-
Mıllet kaynagın nerde oldugunu soylemıyor :D yardırıp duruyorum tutarmı dıye.
-
adsense cek yerine banka hesabina gonderiyor parayi ilk etapta 0.xx gibi bir rakam yatiriyor tahsil ettigin tutari yazdiginda onayliyor , bir digeri Alacakli adi ile hesap sahibi ortusmeli yani kuzenime gondereyim gibi birsey soz konusu degil , cek konusunda bir bilgim yok yanlis yonlendirmeyeyim
-
Elysion bunu yazdıadsense cek yerine banka hesabina gonderiyor parayi ilk etapta 0.xx gibi bir rakam yatiriyor tahsil ettigin tutari yazdiginda onayliyor , bir digeri Alacakli adi ile hesap sahibi ortusmeli yani kuzenime gondereyim gibi birsey soz konusu degil , cek konusunda bir bilgim yok yanlis yonlendirmeyeyim
Takipteyim...
-
Hoca öncelikle kanal kapanmalarına izin vermem diye birşey yok. Youtube istediği kanalı sorgusuz sualsiz kapatır. Spam yapıcaksan ansızın kanal kapanmalarına hazırlıklı olacaksın.
Kapanan kanalın ödemesini adsense partnere yapmışsa partner de sana yapar.
Spam için awesomeness iyiydi milletimiz sağolsun birle yetinmediği için açgözlülüğü hırsı yüzünden partneri çöpe çevirdi, adamlar artık spamların ödemesini yapmıyor.
3 videoya telif gelmişse kanalın 15 gün içinde kapanır alınabilecek önlem yok maalesef.
Birden fazla adsense açmayı bilmiyorum ama uğraşma bence herbirinin mektubunun gelmesi 3 ayı bulacak. Onaylanmış adsense satanlar var .
Sanal telefon onay kullandığım kanalımda bir sıkıntı yaşamadım gerçek tel kullandığım kanalda sıkıntı yaşadım. Yani gerçek telefonun önemi yok :)
Adsense artık çek kesmiyor hacı yıl olmuş 2014 :D Bankaya ödeme yapıyorlar bir de enpara hesabına. Başka ödeme yöntemleri yok.
Render için herhangi bir video editleme programı kullanabilirsin, genel mantık videoya çerçeve ekleyip ünlemden kurtarmaktır. Aylık 10 tl lik malum program ne oluyor hocam onu merak ettim ben ?
VDS falan mı bahsettiğin şey ?
DadasAdam tarafından 12/Tem/14 17:32 tarihinde düzenlenmiştir -
Aynı anda adam 3 videoya telif atmışsa bu 1. kural ihlali olur eğer farklı kişilerden atılmışsa kanal kapanır..2 telif yedikten sonra kanalı silersin eğer kanal kazandırıyosa 3. telifi yedikten sonra silersin..Ben şuana kadar tek partnerler çalıştım o da life network 2 defa ödeme almıştım 1 kerede adsenseden almıştım ama artık uğraşmıyorum eğer alacak olursan adsensemi satabilirim sana içerisinde 72 tl var kesinleşen 150 tlye satarım
-
Mesela ben yüklediğim videolarla ilgili olarak;
1) Her biri 1000 izlense ayda, 1000 video 1milyon eder ayda, ben 1milyonluk ödeme mi alırım yoksa her biri asgari izlenmeye ulaşmak zorunda mı?
2) Herhangi bir oyunda yaptığım efsane hareketleri yüklesem, telif yer miyim?
3) İzlenmiş sayılması için videonun yüzde kaçını izlemeleri gerekiyor, veya yüzde 20 izleyen 5 kişi tam izlemiş 1 kişi mi ediyor mantığı nedir.