Youtube Kanalları Nasıl Para Kazandırıyor ?
-
Son zamanlarda bakıyorumda bu youtube kanalları baya arttı
asıl sorum bu tarz özgün kanalalr nasıl para kazandırıyor ne kadar kazandırıyor ?
Yani izleme sayısına göre filan
-
sabit birşey söylenemez.
reklam yolu ile kazanılıyor.
bunlardan biri sağda solda gözüken reklamlar ve video başlarında hareketli reklamlar.
bunlardan iki yolla para kazanılıyor biri gösterim. kimse tıklamasa bile bin gösterim başına bir ücret alıyorsun.
birde eğer onlara tıklanırsa tık başına daha fazla alıyorsun.
lakin video kalitesine bağlı.
kanalın izlenme sayısı izlenme süresi 10 dklık video 30sn izlenmemeli genel olarak meslea.
yapılan beğeni ve yorum sayıları hepsi baz alınıyor. hareketliyse etkileşim çok ise o videoya ona göre güzel reklam parası olan reklamlar gösteriliyor böylece onlar daha çok kazanıyor.
ama oturmuş bir kanal için ortalama oalrak 1000 izlenim sanıyorum ki 1 lira 1.5 lira bırakır
-
temel olarak tabiki reklam olarak ancak bazı akıllı youtuberlar network kurarak daha fazla kazanmakta aynı zamanda partnerlik anlaşmaları yapmaktadır.
örnek olarak tabiki bu işi en iyi yapan TR de mediakraft.
adam 5 tane kanal açmış neredeyse hepsi 1m veya üstü aboneye sahip işte çapraz network budur
-
Pasta meselesi de var.Oyun videoları toplam 1000 tl yapıyorsa 100 kanal varsa kanalın verilerine göre paylaşılıyor.Tabi ki herkes kendi hak ettiğini alıyor.Kategorin az ve tutuluyorsan daha çok para kazanırsın.Ama orana göre.Senin oyun kanalın var 1000 izlenmeye 10 alıyorsan ben 200 izlenmeye alırım,misal.Ama sen daha çok izlenirsin her türlü.Daha çok kazanırsın.Sen 10000 izlenirsin ben 500
-
Hocam ytpara.org var oraya bi bak istersen daha detaylı bilgi bulabilirsin ancak bu işzaman emek ilgi ve bilgi bekler...