folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Youtube Telif Hakkında Bir Sorum.

Youtube Telif Hakkında Bir Sorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

Şimdi bana ait ve özgün işlerimin olduğu telif muhabetlerine dikkat ettiğim bir kanalda.

Bazı videolarda telifli müzikler olsa fakat onları para kazanmaya açmasam. Bu herhangi bir uyarıya sebebiyet verirmi?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı

Şimdi bana ait ve özgün işlerimin olduğu telif muhabetlerine dikkat ettiğim bir kanalda.

Bazı videolarda telifli müzikler olsa fakat onları para kazanmaya açmasam. Bu herhangi bir uyarıya sebebiyet verirmi?

ben veriyor diye biliyorum. verebilir daha doğrusu. yani çok bilinen bi şarkıdansa otomatik olarak saptıyor zaten. ama şöyle senden geri bildirim isterler, sen de oradaki "ben bu videodan kâr amacı güdmüyorum" seçeneğini işaretlersin. o zaman bişey olmuyor. reklam falan koymayacaksın yani videoya, öyle oluyor.

imza mı gelmiş?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

yani para kazanmadığım kanalla aynı videoyu o şekilde koyduğumda

şuna benzer bir uyarı alıyordum.

güzel insan sen para kazanmıyorsun ama bu içeriğin sahibi bundan para kzanacağı için videonda reklam gözükebilir gibi.

bu bana bir sorun yaratmıyor. kanalı riske sokarmı sokmazmı onu merak ettim

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı

yani para kazanmadığım kanalla aynı videoyu o şekilde koyduğumda

şuna benzer bir uyarı alıyordum.

güzel insan sen para kazanmıyorsun ama bu içeriğin sahibi bundan para kzanacağı için videonda reklam gözükebilir gibi.

bu bana bir sorun yaratmıyor. kanalı riske sokarmı sokmazmı onu merak ettim

yok hayır. eğer problem olsa seni daha farklı uyarır

imza mı gelmiş?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kentaki
    Kentaki's avatar
    Erkek

Evet yaratır. Audio eşleşmesi için eğer içerik sahibi kişi referans verdiyse ve referans eşleşmesi gerçekleşirse; içerik sahibi block all country olarak kural verdiyse videonun sesi kesilir sana da bildirim gelir. Yahut monetize etmesini kural olarak bellediyse size bildirim gelir bu videoyu silin ya da sizin videonuzdan içerik sahibi kişinin monetize etmesine izin verin diye.

3. varyasyon : referans yüklenmiştir kural belirlememiştir otomatik olarak. Content id panelinde eşleşmeleri görür isterse manuel olarak claim yapar. Konu gizli olsa ref eşleşmesi ile ilgili birkaç görsel gösterirdim content id panelinden.

kolay gelsin.

Edit : Sonuç olarak son postuna istinaden sen içerik sahibinin monetize talebine izin verirde o şekilde kullanırsan bir sıkıntı yaşamazsın. Senin izletmenden/dinletmenden onlar kazanır sadece.

Kentaki tarafından 13/Kas/16 08:53 tarihinde düzenlenmiştir

Whatsapp : +491783959367 | Website : https://tr.uno-medya.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

tamam işte onlar kazanıcaksa kazansın sıkıntı yok.

mesela telif yicek bariz müzik var kısa film gibi birşey yaptım. ama film için o müzik gerekliydi onu koydum.

ve tutup bundan para kazanayım gibi bir derdim yok atayım müzikten onlar kazansın işte

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kentaki
    Kentaki's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı

tamam işte onlar kazanıcaksa kazansın sıkıntı yok.

mesela telif yicek bariz müzik var kısa film gibi birşey yaptım. ama film için o müzik gerekliydi onu koydum.

ve tutup bundan para kazanayım gibi bir derdim yok atayım müzikten onlar kazansın işte

Eğer kuralları monetize ise problem yok. Ama otomatik block ise videonun sesi seçtiği ülkelerde kesilir. 

Whatsapp : +491783959367 | Website : https://tr.uno-medya.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaniSokucu
    CaniSokucu's avatar
    Erkek

Günah Benim daha piyasaya çıkmadan önce canlı performans videosunun 10 dakikalık versiyonunu yapmıştım. Piyasaya çıktığında video telif hakkı sebebiyle kaldırıldı :) uyarı falan da gelmemişti.

Şafak 1152!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

Ben film (bize ait) paylaşımı yaparken kullandığım müzikler yüzünden telif hakkı uyarısı alıyordum. Ticar değil dememe rağmen, izin vermedi genelde. Tabii sanatçılardan izin belgesi aldığımız için "izin belgem var" tarzı bir seçenek vardı, onu işaretledim 

Toplam Hit: 749 Toplam Mesaj: 9
youtube telif