Youtube Telif Hakkında Bir Sorum.
-
Şimdi bana ait ve özgün işlerimin olduğu telif muhabetlerine dikkat ettiğim bir kanalda.
Bazı videolarda telifli müzikler olsa fakat onları para kazanmaya açmasam. Bu herhangi bir uyarıya sebebiyet verirmi?
-
patates bunu yazdı
Şimdi bana ait ve özgün işlerimin olduğu telif muhabetlerine dikkat ettiğim bir kanalda.
Bazı videolarda telifli müzikler olsa fakat onları para kazanmaya açmasam. Bu herhangi bir uyarıya sebebiyet verirmi?
ben veriyor diye biliyorum. verebilir daha doğrusu. yani çok bilinen bi şarkıdansa otomatik olarak saptıyor zaten. ama şöyle senden geri bildirim isterler, sen de oradaki "ben bu videodan kâr amacı güdmüyorum" seçeneğini işaretlersin. o zaman bişey olmuyor. reklam falan koymayacaksın yani videoya, öyle oluyor.
-
yani para kazanmadığım kanalla aynı videoyu o şekilde koyduğumda
şuna benzer bir uyarı alıyordum.
güzel insan sen para kazanmıyorsun ama bu içeriğin sahibi bundan para kzanacağı için videonda reklam gözükebilir gibi.
bu bana bir sorun yaratmıyor. kanalı riske sokarmı sokmazmı onu merak ettim
-
patates bunu yazdı
yani para kazanmadığım kanalla aynı videoyu o şekilde koyduğumda
şuna benzer bir uyarı alıyordum.
güzel insan sen para kazanmıyorsun ama bu içeriğin sahibi bundan para kzanacağı için videonda reklam gözükebilir gibi.
bu bana bir sorun yaratmıyor. kanalı riske sokarmı sokmazmı onu merak ettim
yok hayır. eğer problem olsa seni daha farklı uyarır
-
Evet yaratır. Audio eşleşmesi için eğer içerik sahibi kişi referans verdiyse ve referans eşleşmesi gerçekleşirse; içerik sahibi block all country olarak kural verdiyse videonun sesi kesilir sana da bildirim gelir. Yahut monetize etmesini kural olarak bellediyse size bildirim gelir bu videoyu silin ya da sizin videonuzdan içerik sahibi kişinin monetize etmesine izin verin diye.
3. varyasyon : referans yüklenmiştir kural belirlememiştir otomatik olarak. Content id panelinde eşleşmeleri görür isterse manuel olarak claim yapar. Konu gizli olsa ref eşleşmesi ile ilgili birkaç görsel gösterirdim content id panelinden.
kolay gelsin.
Edit : Sonuç olarak son postuna istinaden sen içerik sahibinin monetize talebine izin verirde o şekilde kullanırsan bir sıkıntı yaşamazsın. Senin izletmenden/dinletmenden onlar kazanır sadece.
Kentaki tarafından 13/Kas/16 08:53 tarihinde düzenlenmiştir -
tamam işte onlar kazanıcaksa kazansın sıkıntı yok.
mesela telif yicek bariz müzik var kısa film gibi birşey yaptım. ama film için o müzik gerekliydi onu koydum.
ve tutup bundan para kazanayım gibi bir derdim yok atayım müzikten onlar kazansın işte
-
patates bunu yazdı
tamam işte onlar kazanıcaksa kazansın sıkıntı yok.
mesela telif yicek bariz müzik var kısa film gibi birşey yaptım. ama film için o müzik gerekliydi onu koydum.
ve tutup bundan para kazanayım gibi bir derdim yok atayım müzikten onlar kazansın işte
Eğer kuralları monetize ise problem yok. Ama otomatik block ise videonun sesi seçtiği ülkelerde kesilir.
-
Günah Benim daha piyasaya çıkmadan önce canlı performans videosunun 10 dakikalık versiyonunu yapmıştım. Piyasaya çıktığında video telif hakkı sebebiyle kaldırıldı :) uyarı falan da gelmemişti.
-
Ben film (bize ait) paylaşımı yaparken kullandığım müzikler yüzünden telif hakkı uyarısı alıyordum. Ticar değil dememe rağmen, izin vermedi genelde. Tabii sanatçılardan izin belgesi aldığımız için "izin belgem var" tarzı bir seçenek vardı, onu işaretledim