folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Youtube Videoları İçin Php Kod Lazım

Youtube Videoları İçin Php Kod Lazım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

kişisel bir web sitem var, youtube'da izlediğim videoların url'sini kopyalayıp sitemdeki bir sayfaya yapıştırınca video benim sitede oynatılabilsin istiyorum. hani facebook'ta youtube url sini kopyalayıp yapıştırınca youtube daki video direk facebook profilinde görünüyor ya öyle bişey olacak işte. elinde böyle bir kod olan varmı ? ilginiz için teşekkürler.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

çok basit kardeşlik eğer az çok phpden anlıyorsan yapabilirsin en uç noktadan anlatıcam 

Kod:
    <?php $gelenveri="mbsbilisim.comdaki şu videoyu izledin mi aga ? 
    http://www.youtube.com/watch?v=YD_01paZ_OY";  // mysql'den gelen mesajın $gelenveri oluyor içinden youtube ait linkleri seçiyoruz burda kardeşlik
    $youtubelink='/http://www.youtube.com/watch?(.*)v=([a-zA-Z0-9_-]+)(S*)/i';  // burdada youtube linkinin en son kısmında v? den sonra önemli id çekiyoruz. 

$degistokus='<width="100" height="200"><name="movie" value="http://www.youtube.com/v/$2&hl=en_US&fs=1" />< name="allowFullScreen" value="true" />< name="allowaccess" value="always" />
    ';// burayı hiç elleme olduğu gibi yapıştır :)

$ekrancikti=preg_replace($youtubelink,$degistokus,$gelenveri); // burdada youtube linkimiz embed kodların içine oturtup şablonu hazırladık.

echo nl2br($ekrancikti); ?>// ve karşımızda linkin oldu kısımda video çıkıyor :) ı love php ...

yapamazsan yardımcı olurum kardeşlik.. 

....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    hani tahribatta yorum yazarken youtube url sini kopyalayıp sayfaya yapıştırıyoruz, gönder dediğimizde video olarak görünüyor ya. bu koddaki satırları her video eklediğimizde yazacakmıyız yoksa sayfaya ikinci video eklememizde tekrar aynı kodları baştan mı yazacağız.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    -----------------------------
    hani tahribatta yorum yazarken youtube url sini kopyalayıp sayfaya yapıştırıyoruz, gönder dediğimizde video olarak görünüyor ya. bu koddaki satırları her video eklediğimizde yazacakmıyız yoksa sayfaya ikinci video eklememizde tekrar aynı kodları baştan mı yazacağız.
    -----------------------------

Hangi sayfaya postluyorsan ona yazacaksın hocam.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Erkek

media_center saol hacım çok işime yaradı

-
Toplam Hit: 698 Toplam Mesaj: 5