Youtube'a Şu Anki Teknoloji İle Girmek Hk.
-
Ahali Merhaba,
2010 yıllarından beri youtube'a ara ara bir şeyler atıyorum genelde açıp izlemek istediğim kendime ait şeyler, hiçbir zaman youtuber olmak yüzümü göstermek tanınır olmak istemedim hiçbir videoda zaten ben yokum o içeriklerde en fazla sesim var falan filan, işin özeti ben hem ses olarak hem de yüz olarak tanınır bilinir olmayı dünyada en son isteyecek kişiyim bu sebeple de yapabileceğim bir sürü projeyi yapmadım haliyle.
Ama şimdi işler değiştir ses klonlamadan, kendine ait başka figür oluşturmaya kadar bir sürü imkan var, aklımdaki şey şu yapacağım işleri bu ayardan götürmek istiyorum yani x bir figür oluşturup sesi değiştirip aslında içeriğini tamamen benim yapacağım işler.
Yani yapay zekaya metin yazdırıp sonra ona giyisi giydirip otomatik konuşmalar değil, konu tamamen benim anlatımımla olacak ekran karşısına da ben geçeceğim ama finalde;
Örnek video: https://www.youtube.com/shorts/EDIc6W55ZiMUzun zamandır youtube'a yükleme yapmadığım için algoritmanın şu an ne kadar bu tarz şeyler üzerinde çalıştığını bilmiyorum haliyle bu tarz videoların seosundan tut para kazanması meselesine kadar bunu deneyimlemiş birileri var mı aramızda?
YT bu tarz videolara ya bunun yarısı yapay zeka deyip örseliyor mu, yüzünü gösteren bir kişinin 1 m izlenmesiyle senin 3 milyon izlenmen aynı parayı mı kazanıyor tüm şartlar eşitken vs. aklımda böyle sorular var.
Ayrıca bu metrikleri bulabileceğim kaynaklar var mı, hadi her şey yolunda gittiğini düşünelim, video yapma editleme ses düzenleme görsel efekt ekleme gibi şeylerin hepsinin altından kolay çıkalacak siteler uygulamalar önerirseniz çok makbule geçer.
Son 1 senedir bu çok aklımda, kling'in, higgsfield'ın bu kadar geliştiği bir dönemde çok ertelemek istemiyorum. Çünkü geri kalan hayatıma dijitalde devam etmek istiyorum belli şeyler tutana kadar. -
Böyle bir kardeşimiz vardı forumda, bence donanımı çokca üst düzeyde editleri icraati de gayet iyiydi.
O bile terketti YT yi
https://youtube.com/@ghostasmr
Forum nickini hatırlayamıyorum şu an ama.
-
sitede youtubeden cok iyi kazanmis kisiler var aramizda zamaninda bayaa mal varligi yapan olmustu ev dukkan filan vs hatirliyorum
-
Takip
-
hala iyi kazananlar var, aylık 150k civarı yüzünü göstermeden kazanan bir kaç tanıdığım var.
-
Shephard bunu yazdı
hala iyi kazananlar var, aylık 150k civarı yüzünü göstermeden kazanan bir kaç tanıdığım var.
Ne yapıyorlar?
-
Shephard bunu yazdı
Dostum konu da tam o zaten, ben onların içeriğini sormuyorum ama yüz göstermeden eklenen yapay zeka ya da görseller yüz gösteren kişilere göre düşük mü, ayrıca yüz göstermeden ne kadar ileri gidebiliyorlar. Sesleri orjinal mi vs.
-
Zeytun-i bunu yazdıShephard bunu yazdı
Dostum konu da tam o zaten, ben onların içeriğini sormuyorum ama yüz göstermeden eklenen yapay zeka ya da görseller yüz gösteren kişilere göre düşük mü, ayrıca yüz göstermeden ne kadar ileri gidebiliyorlar. Sesleri orjinal mi vs.
bence yaptığın şeye göre değişir. içerik üreticisi değilim ama izleyiciyim. mesela müzik içeriği yapacaksan yüzünün bir önemi yok arka planda çalan müzik. doğada bir şey yapacaksan yüz önemli olabilir.
benimde aklımda doğada handpan çalıp youtube'a atmak var. bi beklentim yok, para kazanmayı da açmayacam. maksat bir meşgale bulmak.
-
Ekerci bunu yazdıZeytun-i bunu yazdıShephard bunu yazdı
bence yaptığın şeye göre değişir. içerik üreticisi değilim ama izleyiciyim. mesela müzik içeriği yapacaksan yüzünün bir önemi yok arka planda çalan müzik. doğada bir şey yapacaksan yüz önemli olabilir.
benimde aklımda doğada handpan çalıp youtube'a atmak var. bi beklentim yok, para kazanmayı da açmayacam. maksat bir meşgale bulmak.
Var mı hocam hali hazırda seni dinleyebileceğim biryer?