Yuksek Lisans Basvurusu İcin Sartlar
-
Yav heryer 2.50 veya 3 uzeri lisans notu istiyor zamaninda 2nin ustunde mezun oldukta 2.50 yi gecmedik
Simdi nasil olacak bu isler bilen eden varmi
-
basvuru sarti neyse o, onu degistirme sansin olmaz. daha dusuk ortalama ile y.lisans kabul eden varsa oraya basvuracaksin.
-
Ziraatci bunu yazdı
Yav heryer 2.50 veya 3 uzeri lisans notu istiyor zamaninda 2nin ustunde mezun oldukta 2.50 yi gecmedik
Simdi nasil olacak bu isler bilen eden varmi
ARkadaşın dediği gibi yada paralı okuyacaksın :) Not ortalama ve ales istiyorlar. Tabi Kıytırık bir okul olsun amaç belge olsun hava atarım diyorsan uzaktan eğitim veren okullara bak.
Buray takip edebilirsin:
https://akademikadro.net/lisansustu-ogrenci-ilanlari/ -
Yurt dışında YL yap.
askerlik falan içinse kaydol sikko bir 2.ogretim veya uzaktan eğitime yalandan gidip geliyorsun
-
Hocam her üniversitenin şartı farklı olabiliyor. Bazıları diploma puanı+ales+yabancı dil puanının harmanlamasının %50 si + kendi yaptığı giriş sınavı puanının %50 si gibi şartlar koyabiliyor. Benim zamanında Dokuz Eylül Üniversitesi şartları öyleydi mesela.
-
Simdi heryer nerdeyse 2.5 veya 3.0 mezuniyet istiyor
-
hocam özellerde sadece 55 60 ales puanı istiyorlar diye biliyorum ücretleri sağlam oluyor ama uyarayım
-
okuldan okula değişiklik gösterebilir. bazıları en az 2.50 isterken bazıları bu şartı koymaz ya da hesaplama yaparken buradan gelecek kat sayıyı dahil eder. örnek veriyorum 90 ales, 90 yds puanın, 2.20 de ortalaman vardır sınav puanların sayesinde yine üst sıralarda yer alırsın. mesela kimi üniversite sınav puanlarına odaklanıp bir eşitlik olması halinde ortalamaya başvurur. alan neydi bu arada?