Yüksek Lisans Bilim Sınavı Hakkında ( Yardım ) ...
-
Arkadaşlar 9 Eylül ve Ege ünv. makine mühendisliği tezli yüksek lisans programlarına başvurdum ... "makine teorisi ve dinamiği" birde " mekanik" bilim dallarından bilim sınavlarına gireceğim ... yalnız internette bu bilim dallarının sınavları hakkında araştırma yaptığımda ipucu olarak hiçbirşey bulamadım ...
sizden istediğim yardım : daha önce bilim sınavına girmiş olanlar varsa bu sınavlarda ne tür sorular soruyorlar? ... sınavda sorular ingilizcemi ? hesap makinesi serbestmi değilmi ? yada sizin ekleyebileceğiniz birşeyler varsa onları yazabilirsiniz ...
-
Yüksek lisans eger ingilizceyse ingilzicedir.Hesap makinesi tabiiki kullanabilirsin.Bilim sınavından kasıt 4 yıl makine mühendisliginde gördügün derslerin özeti halinde bir sınav olucak
-
3 gün önce 2 arkaşım uludağ üniversitesinde ibf de yüksek linans mulakatına girdiler. 1 tanesine sadece ad soyad sormuşlar diğeri de ben çevreciyim demiş ve çevreyi doğayı koruyan sivil toplum kuruluşlarını sormuşlar. osnuçlar açıklandı ikiside geçmiş sınavı . Bizim okulda önemli olan okulun öğrencisi olmakmış. Diğer üniversitelerden gelenleri pek almıyolarmış. Neden bilmiyorum paylaşmak istedim bu bilgileri sistem öyle işliyorsa sen de o okulun öğrencisiysen işler yolunda gider inş. kolay gelsin sınavda.
-
teşekürler ... ama deü yada ege nin öğrencisi değilim :S ... neyse bakıcas artk ... deü sınavları pazartesi-salı ... ege ninde 22 sinde ... sonuçları yazarım
yada konuya uzun bi süre cevap yazmadıysam bilinki askerdeyim yada hazırlık yapıom :D
edit : gerçi üni yeni bitti daha ... fazla ayrıntı sormazlarsa her türlü yanıtlarım ...
-
Mandi bunu yazdı:
-----------------------------
3 gün önce 2 arkaşım uludağ üniversitesinde ibf de yüksek linans mulakatına girdiler. 1 tanesine sadece ad soyad sormuşlar diğeri de ben çevreciyim demiş ve çevreyi doğayı koruyan sivil toplum kuruluşlarını sormuşlar. osnuçlar açıklandı ikiside geçmiş sınavı . Bizim okulda önemli olan okulun öğrencisi olmakmış. Diğer üniversitelerden gelenleri pek almıyolarmış. Neden bilmiyorum paylaşmak istedim bu bilgileri sistem öyle işliyorsa sen de o okulun öğrencisiysen işler yolunda gider inş. kolay gelsin sınavda.
-----------------------------kısmen dogru olabilir, ben uludag ögrencisi degildim, bana en düşük mülakat notunu verdiler, hoş ben bana sorulanları bilemedim ama olsun, insan yinede en düşük vermez aq :)
-
Herhangi bir bilgi bulamamanın nedeni bu işlerin adam kayırarak yürümesinden kaynaklanıyor. Tanıdık varsa sorulara bir şekilde ulaşabilirsin, tanıdık varsa mülakattan muhabbet ederek geçersin vs. Sen iyi ders çalışmaya bak!
-
konuya son yorumum :
9 Eylül'de bilim sınavı oluyor : lisans derslerinde görülen derslerden temel konulardan sorular vardı (hesap makinesi kullanıldı , sorular Türkçe ... formül kağıdı yok) ... dersler seçilen alt bilim dalına göre değişiyor ... mesela mekanikte mukavemet 1-2 soruları ağırlıklıydı 1 tanede basit integral-türev sorusu vardı ... toplamda 4-5 soru ... sınava girmeden önce gidip hocalardan bilgi almakta fayda var yoksa bilim sınavından sonraki mülakatta hocalar "bilim sınavında hangi derserden hangi konulardan soruların olacağını bize sorabilirdin. neden sormadın?" dediğinde uygun bi cevap bulmak zor oluyor :D ... mülakatta ales , kpds sınavlarını ; lisansta hangi dersleri hangi hocalardan aldığımı ; ingilizce seviyemi ; neden bu üniversiteyi seçtiğimi ; neden yüksek lisans yapmak istediğimi ; herhangi bir işte çalışıp çalışmadığımı sordular ...
Ege Üniversitesi'nde bilim sınavı olmadı ... mülakat vardı : 3-4 hocanın karşısında sordukları soruları yanıtladım ... 9 Eylül'dekinin benzeri mülakat soruları vardı ...
bitirme tezimin konusu ? tezi + diğer projeleri hangi hocalardan aldım ? + birkaç tane basit tanım sorusu vardı ... basit tanımlar açıklaması en zor olanlardı bu arada :D
her iki üniversiteden olumlu sonuç aldım ...
bunları neden yazdım ? belki birilerinin işine yarar diye ... ben nette ilk araştırdığımda hiçbirşey bulamamıştım ... birde "sonuçları yazarım " demiştim ondan yazdım :)