Yüksek Lisans Mı Sertifika Programımı Karar Veremıyorum.
-
Arkadaşlar;
Askerden geldim şu sıralar boşum iş arayışım devam ediyor ama bu arada boş durmayayım diyorum.
Bir kararsızlık yaşıyorum
Bir işte çalışırken o işle ilgili tezsiz yüksek lisansmı bana daha faydalı olur (10.500 tl ücreti) Yoksa iyi bir yerden işimle alakalı bir sertifa programımı (3.500tl) daha faydalı olur ?
Konu hakkında bilgisi olanlar karar vermemde yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler.
-
hangi sektör öncelikle?
özel sektörde bakmazlar pek yüksekmiş alçakmış. kendini ne kadar geliştiriğin önemlidir.
hangisini seni daha çok geliştirip parlatacaksa onu seç. akademik koşturmayacaksan
-
şimdi hangi sektördesin , bölüm filan ney hocam.
Niye sordum ? şöyle ki örnek vermek gerekirse (bana göre tabi ) Makine bölümünü ele alalım. üniversiteyi okumuşsun zaten yüksek lisans yerine bi sertifika programı işe girişte daha etkili olacağı kanaatindeyim.
İşe alımlarda genelde sertifikaya da bakmıyorlar fakat değerlendirirken işe yarıyor. en azından sertifikanın olduğunu gördüğünde en azından bilgisi var deniliyor.
Bana göre sertifika programı daha işe yarar gibime geliyor.
Hem maliyet açısından.
Hem zaman açısından.
Hemde sektöre atılmakda daha verimli olur.
-
Halkla ilişkiler mezunuyum İnsan kaynakları yönetimi alanında yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Ama İ.K. da sertifika programı daha çok şey öğretiyor.
-
harddeath0070 bunu yazdı
Halkla ilişkiler mezunuyum İnsan kaynakları yönetimi alanında yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Ama İ.K. da sertifika programı daha çok şey öğretiyor.
Tezli ya da tezsiz farketmeksizin yüksek lisansta pek bir şey öğrenebileceğini sanmıyorum. Çünkü yüksek lisansın hedefi öğrenciyi çalışma ve araştırmaya alıştırmaktır. Hocalar gelip de işin inceliklerini her ders anlatmazlar yani. Kendin çalışırsın.
-
eğitim al mesleğinle alakalı sap eğitimi olabilir.