Yüksek Lisans Tavsiyesi
-
alesten sayısaldan 76 eşit ağırlıktan 75 puan aldım bilgisayar mühendisiyim hem askerliği 1-2 yıl daha ertelemk hemde ileride belki işime yarar diye e-mba e-mühendislik yönetimi gibi programlardan birinde yüksek lisans yapmak istiyorum .uzaktan yapabilirim çalıştığım için tavsiye verebilecek var mı ? özel üniversite burslu çıkarsa olur ancak ya da sonbaharda da girip yükseltmeyi mi denesem puanı bilgisi olan var mı bu konularda?
-
Amaç askerliği ertelemekse vereceğin paraya yazık, askerlik sürekli önüne çıkacaktır. En iyisi en kısa zamanda gitmek.
Özel sektörün şu zamandaki (yıl 2012) mantığını skim. Özel sektörde y.lisansın sana tek faydası cv ye yazacak fazladan 1-2 satır olur. Göz doldurur. İşe yerleşme desen alanında doktora yapmış ol, tanıdığın yoksa bi b.ka yaramaz.
Kendi arkadaşımdan biliyorum, adam bilgisayar mühendisi, y.lisansı yapmış, başvurduğu yerin istediği özelliklerden fazlasına sahip. Adama gelen cevap "bizim istediğimiz özelliklerden fazlasına sahipsin, senin isteklerini karşılayamayız." oldu.75-76 puana burslu olmaz herhalde, olursa bana da söyle. 85 puanım var.
Puanı yükseltmeye çalış, yabancı dil yoksa y.lisans biraz(!) zor olur.
Aklıma gelmişken özel sektörde belki yine kullanmayacaksın ama yabancı dil, y.lisans'tan daha önemli. Şu şartlarda 2 yabancı dil iyidir.