Yurt Dışı Banka Kartı Kullanımı..
-
Yurt dışında ordaki bir bankanın bankamatik kartını aldığımda ailem hesabıma para yatırdığında veya ben onların hesabına para yatırdığımda dünya kadar para kesintisi oluyordu. Bu işi Türkiyeye geldiğimde "İş Bankası" bankomat kartı alarak kısmen hallettim. Ama yine de transfer sıklığından ötürü her seferde duruma göre 10 - 19 TL arası bir gider oluyor. Maestro ile anlaşmalı olduğu için ordan bu kadar bir kesim yapılıyor.
Sorum şu Türkiyeden hangi bankanın kartını alsam yurt dışında en az kesim ile para çekimi yapabilirim ? Veya sizin kullandığınız daha ucuz yöntemler var mı ? -
Sen iyice düşürmüşsün, bende türkiyeden almanyaya aşağı yukarı 20€ kesinti oluyor her seferinde totalde. Nasıl yapıyorsun şuan tam olarak?
-
ben citibank global öğrenci paketi kullanıyorum.
amerika, avrupa, rusya ve baya ülkede sıfır kesintisiz para çekebiliyordun.
ama sonra citibank bireysel hizmetleri kapattı ve sattı denizbank'a türkiye'de. sonra denizbank hizmet veriyor mu bilmiyorum ama ama biz önceden aldığımız için denizbank bize aynı olayı sağladı. aynı olayı belki hala sağlıyolardır.
husnuweb tarafından 15/Ara/14 14:55 tarihinde düzenlenmiştir -
husnuweb bunu yazdı
ben citibank global öğrenci paketi kullanıyorum.
amerika, avrupa, rusya ve baya ülkede sıfır kesintisiz para çekebiliyordun.
ama sonra citibank bireysel hizmetleri kapattı ve sattı denizbank'a türkiye'de. sonra denizbank hizmet veriyor mu bilmiyorum ama ama biz önceden aldığımız için denizbank bize aynı olayı sağladı. aynı olayı belki hala sağlıyolardır.
husnuweb : CitiBank gerçekten gittiğim her ülkede gördüğüm bir banka bunu biraz araştırayım. Muhtemelen devam ediyor olabilir. CitiBank Türkiyede bireysel hizmetleri DenizBanka devretti diyorsun, DenizBank da aslında bir "Sberbank of Russia" adlı Rusyanın en büyük bankasına ait. Citi banka mail atarak sorayım en iyisi. Tavsiyen için çok teşekkür ederim.
noname : Almanyada açtığın hesaptan değil Türkiyede açacağın bir hesaptan bankomat kartı al. Özellikle devlet bankası kullan İş Bankası, Ziraat, HalkBank, Vakıf vb. tavsiye ederim. Kesinlikle Dolar veya Euro olarak yatırmasın ailen TL olarak yatırsın Türkiyeden hesabına ordaki bankamatikten çekim yaptığında doğal olarak kur hesabı üzerinden çekim yapılır. Birde burdaki önemli nokta şu Maestro, MasterCard, Visa, Visa Elektron gibi değişik kombinasyonları olan anlaşmalı bankamatikler var. Senin Türkiyeden aldığın kartında Maestro olur muhtemelen o ibarenin olduğu bankamatiklerden çekim yaparsan en aza indirgemiş olursun kesintiyi.
**Ek olarak: İstanbulda bazı ülkeler ile iş yapan kuyumcular ve döviz büroları var. Mesela Balkanlarla iş yapan bir döviz bürosu var. %1 lik bir komisyon ile paranı gönderir aynı şekilde hedef ülkede olan kişi de sana aynı kanal aracılığı ile %1 komisyon ile para gönderebilir. Bunun Almanya versiyonu da vardır elbette ama İstanbulun neresindedir bilmiyorum.