Yurt Dışında Hediye Telefon Geldi. Ne Yapacam Ben Şimdi?
-
arkadaşlar,
dış hatlarda tır şöförlüğü yapan dayım ülkeye kesin dönüş yaparken almanyadan 3 nokia marka telefon getirmiş. bu telefonları legal hale getirebilmek için pasaporta işlemek yeterliymiş. bu doğru mudur? Turkcell sim kart taktım çalıştırmadı. Pasaporta kayıt ettirirsem telefonlar aktif hale gelir mi?
Ayrıca hattı telefonda nasıl kullanır hale getirebilirim? aydınlatırsanız sevinirim...
-
telefonu legal hale getirmek demek. merkez Turkcell bayilerinde yapılıyor gidiyorsun pasaportunla telefonu 10 lira hizmet bedeli ile telefonun Im numarasından
kaydoluyor. baskada birseye gerek yok. aynısını bende yatım 10 gun once. Ama bildiğim akdarıyla bir pasaport a en fazla 2 telefon kaydediliyor bunu gittiğinde
sorarsın. kayıt için bir ay falan suren var gecerse kullanamazsın daha telefonu kayıt dısı oldugu için bilesin.
-
hypnos_ bunu yazdı:
-----------------------------
telefonu legal hale getirmek demek. merkez Turkcell bayilerinde yapılıyor gidiyorsun pasaportunla telefonu 10 lira hizmet bedeli ile telefonun Im numarasından
kaydoluyor. baskada birseye gerek yok. aynısını bende yatım 10 gun once. Ama bildiğim akdarıyla bir pasaport a en fazla 2 telefon kaydediliyor bunu gittiğinde
sorarsın. kayıt için bir ay falan suren var gecerse kullanamazsın daha telefonu kayıt dısı oldugu için bilesin.
-----------------------------o pasaportunda son1 ay içinde mi ne yurtdışına çıkmış olması gerekmiyo muydu hocam?