folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yurt Disinda İphone Degisikligi Sonucu İmei Kaydi Yapimi. (Anlatim)



Yurt Disinda İphone Degisikligi Sonucu İmei Kaydi Yapimi. (Anlatim)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2009
    Erkek

    Merhabalar, bilen bilir bi sure once amerikadaydim ve yine amerikan cihazi olan iphone 7mi gittigim haftada orada degistirdim. Cok hizli bir sekilde oldu, Turkiyedeki gibi sacma sapan testlere sokmuyorlar. Buraya kadar her sey guzel fakat kayitli olan telefon gidip yerine kayitli olmayan telefon aldigimi cok sonra fark ettim. 

     

    Ustelik BTK Turkiyeye gelisimin ardindan uyari sms i de gondermedi. Kendim sistemden kontrol ettim IMEI noyu ve kayitli degildi tabiki. Bu tarz durumlar icin edevlette ana kart degisikligi adi altinda bir opsiyon mevcut. Buraya girerek gerekli islemi yapabiliyorsunuz ve yeni IMEI nolu telefonunuz kayitli oluyor ayni edevlet hesabina.

     

    Fakat bu noktadaki sorun da su ki, degisimle ilgili bir pdf istiyorlar. Bunu almak da benim icin baya zor oldu. Konuyu acmamin sebebi sizin ayni sikintilari cekmemeniz. Ben amerikayi defalarca arayarak durumu anlatarak pdf i almaya calistim. Ve sonucta elime gecen pdf i edevlette reddettiler kase yok diye.

     

    Uzun lafin kisasi, Turkiyede Apple store a gitmeniz gerekiyor. Zorludakine gidip durumu anlatip Seri No yu vermem yeterli oldu. Belgeyle geliyorlar, bunu pdf haline getirip sisteme yuklemeniz yeterli oluyor.

     

     

    // amerikadakiler o kadar sikinti cikardi ki en son belgeyi word'de kendim yazacak konuma geldim, sacma sapan bi is icin oldukca fazla zaman harcamam gerekti.

Toplam Hit: 762 Toplam Mesaj: 1
imei iphone btk