folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yurt Dışından Alışveriş Yapan Arkdaşlar

Yurt Dışından Alışveriş Yapan Arkdaşlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

bir sürü olay var bu işin net sınırı nedir 75 euro y u geçmediği sürece sorun olmuyor desek herşeye dadanabilirmiyim?

birde 

http://www.ebay.com/itm/Accu-Fitness-ACCU-MEASURE-FITNESS-3000-Personal-Body-Fat-Tester-WW-Shipping-/181569719134?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a46660b5e

bu ürünü almak istiyorum. ama daha önce hiç alışveriş yapmadım ebaydan filan. şimdi siteye üye olup adres bilgimi girdikten sonra . paypaldan gittigidiyor mantığı ile bu elemandan alışverişimi yapsam sonra bekmeye geçiyorum değilmi? free shiping var. ama türkiyeye gönderiyormu onu nerden bakıyoruz bilemiyorum. 

http://turkish.alibaba.com/product-gs/competitive-prices-body-fat-caliper-factory-supplier-for-body-fat-caliper-caliper-60161283724.html

birde mesela buda aynı ürün ama bu 1 tane değil en aşağı 10 adet mi gönderiyor ? doğrumu anlamışım?

İşi bilen bir arkdaş bir yardım ederse bu gün alayım şu zamazingoyu:)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı

bir sürü olay var bu işin net sınırı nedir 75 euro y u geçmediği sürece sorun olmuyor desek herşeye dadanabilirmiyim?

...

Ben bildiğim kısım için yanıt vereyim. Zamanında Amerika'dan getirtmek istediğim bazı aksesuarlar için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın çağrı merkezini aramışlığım var :)

Yurt dışında, telefon gibi pasaportunuza kayıt yapılması gereken cihazlar haricindeki bütün her şey için vergisiz geçirebilmek adına 75 €'luk bir sınırınız var. Bu sınırlamayı sene içinde aynı kişi 5 defa kullanarak bu şekilde gümrük vergisiz alışveriş yapıyormuş. Aynı kişinin aynı senedeki 6. faaliyetinde miktar ne olursa olsun gümrük vergisi verilmesi zorunlu oluyormuş. Vergisi çıkarsa da hatırladığım kadarıyla PTT üzerinden veya en yakın Bakanlık Şube Müdürlüğü üzerinden gümrük vergisini ödeyebiliyormuşsunuz.

Tabi benim bunu öğrenmemin üzerinden 1 seneden fazla geçti. Mevzuat değişmiş midir, yeni yönetmelik çıkarılmış mıdır bilemem. Çok çok telefonla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın çağrı merkezini arayarak öğrenebilirsiniz. Benim birkaç dakikamı almıştı.

RaNGeR tarafından 15/Şub/15 17:14 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

oldukça yararlı oldu bu bilgi önümüzdeki süreçte alacaklarım için. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Alibaba da genelde toptancılar satış yapar. Nadir olarak asgari tutar 1 olabiliyor.

Perakende alışveriş istiyorsan aliexpress e bakmalısın.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 545 Toplam Mesaj: 4