Yurt Dışından Araç Getirme (Soru)
-
Hocalar,
Malum yasalar belli fakat son zamanlarda herkesten duyduğum şey 6 aylık sürenin 2 yıllığa çıktığı. Ben bununla ilgili çıkmış gümrük yasası vs hiçbirşey bulamadım. Forumda da araştırdım. Bulduğum yasa maddeleri 2013'e ait. Gerçekten 2 yıl oldu mu bilginiz var mı?
-
Yurtdışında emekli olan kişilere ait araçların tr de kalma süresi 6 aydan 2 yıla çıktı evet. ama bu kanun sadece emekliler için geçerli.
-
Ülke içinde emekli olsak birşeye yaramıyor sanırım hocam?
-
aynen yaramıyor, yurtdışında çalışıp oradan emekli olması gerekiyor.
-
birisinden duymuştum ben gürcistandan araba almıştı 2 yılda bir sınırdan çıkıp geri gelecekmiş arabayı tr de kullanacakmış gürcistan plakası ile
GoldenWorld tarafından 14/Eyl/15 13:35 tarihinde düzenlenmiştir -
GoldenWorld bunu yazdı
birisinden duymuştum ben gürcistandan araba almıştı 2 yılda bir sınırdan çıkıp geri gelecekmiş arabayı tr de kullanacakmış gürcistan plakası ile
ülkeye göre ayırımmı yapıyorlar. o araba alan emekli birisimi
-
GoldenWorld bunu yazdı
onlar hayal, ülkeye göre değişiklik yok. öyle olsaydı tr nin heryeri yabancı plaka dolardı. herkesin bir yerde bir tanıdıkları var yurtdışından. emekli ise 2 yıl araç kalabilir trde değilse kalamaz bu kadar basit ve net. yurtdışından araç getirmeyi düşünen arkadaşlar, gerçekler maalesef bunlar.
-
peki hocam ben eski model bir aracı dışarıya çıkarsam ve motoru dışında çoğu parçayı yenilesem (karbürator jantlar her türlü cam çerçeve vs vs.)
hatta işi abartıp bir de motor koysam arkaya gelince üzerine numarasını çaksam(çakan yerler var) böyle bir fantazi yapılabilir mi?
(Maliyeti vs değil amaç. tamamen klasik aracı sıfırlamak. Parçalar Türkiyeye gelene kadar 50 defa vergiye tabi tutuluyor ayrıca bi çoğunu da bulamıyorsun..)
-
https://www.facebook.com/gurcistanarabalar?fref=ts Bu sayfayı inceleyin sahibi baya baya iddalı araçların 2 yıl trde kalabildiğine.