folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yurt Dışından Ürün Almak Ve Gümrük Vergisi

Yurt Dışından Ürün Almak Ve Gümrük Vergisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

selamlar

şimdi bu amerikapostam tarzı bi yeri kullanıp woot tan best buydan falan laptop alayım diyorum.

gümrük vergisi ne kadar çıkıyo ?

amazona baktım önce, amazonda bin dolarlık 2 alete bakıyorum ikisinin de farklı çıkıyo (10 -20 dolar oynuyo ) neye göre hesaplanıyo bu amına koduumun gümrüğü ?

yolbulucu tarafından 09/Ara/20 12:41 tarihinde düzenlenmiştir

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

selamlar

şimdi bu amerikapostam tarzı bi yeri kullanıp woot tan best buydan falan laptop alayım diyorum.

amazona baktım önce, amazonda bin dolarlık 2 alete bakıyorum ikisinin de farklı çıkıyo (10 -20 dolar oynuyo ) neye göre hesaplanıyo bu amına koduumun gümrüğü ?

%20

// tabi ürüne göre de değişmektedir, eğer  gümrükte paket açımı vb. olduysa daha da artmaktadır \\

Deleted001 tarafından 09/Ara/20 12:44 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    yalinyalniz bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

selamlar

%20

// tabi ürüne göre de değişmektedir, eğer  gümrükte paket açımı vb. olduysa daha da artmaktadır \\

20% yi biliyoz da, amazonun hesapladığı bile değişiyo

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

selamlar

amerikapostam gerek yok, onlar türkiyeye gönderim yapmayan kargolar için, kaldı ki notebook gibi birşeyi gümrükten asla çekememe imkanın var.

Amazondan alacaksan ve Türkiye'ye gönderilebilen bir ürün ise, onlar senin içinde gümrük bedelini ödüyor. Ürün ücreti üzerine kargo ve gümrük fiyatını (max. tahmini olarak) ekliyor. Eğer gümrük daha az tutarsa sana geri iade ediyor.

Sende gümrük işi ile uğraşmıyorsun. problem çıkarsa sana geri ödeme yapıyor amazon.com.

örnek;

cukurova tarafından 09/Ara/20 17:39 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 603 Toplam Mesaj: 4
gümrük vergisi