Yurt Dışından Ürün Almak Ve Gümrük Vergisi
-
selamlar
şimdi bu amerikapostam tarzı bi yeri kullanıp woot tan best buydan falan laptop alayım diyorum.
gümrük vergisi ne kadar çıkıyo ?
amazona baktım önce, amazonda bin dolarlık 2 alete bakıyorum ikisinin de farklı çıkıyo (10 -20 dolar oynuyo ) neye göre hesaplanıyo bu amına koduumun gümrüğü ?
yolbulucu tarafından 09/Ara/20 12:41 tarihinde düzenlenmiştir -
yolbulucu bunu yazdı
selamlar
şimdi bu amerikapostam tarzı bi yeri kullanıp woot tan best buydan falan laptop alayım diyorum.
amazona baktım önce, amazonda bin dolarlık 2 alete bakıyorum ikisinin de farklı çıkıyo (10 -20 dolar oynuyo ) neye göre hesaplanıyo bu amına koduumun gümrüğü ?
%20
// tabi ürüne göre de değişmektedir, eğer gümrükte paket açımı vb. olduysa daha da artmaktadır \\
Deleted001 tarafından 09/Ara/20 12:44 tarihinde düzenlenmiştir -
yalinyalniz bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
selamlar
%20
// tabi ürüne göre de değişmektedir, eğer gümrükte paket açımı vb. olduysa daha da artmaktadır \\
20% yi biliyoz da, amazonun hesapladığı bile değişiyo
-
yolbulucu bunu yazdı
selamlar
amerikapostam gerek yok, onlar türkiyeye gönderim yapmayan kargolar için, kaldı ki notebook gibi birşeyi gümrükten asla çekememe imkanın var.
Amazondan alacaksan ve Türkiye'ye gönderilebilen bir ürün ise, onlar senin içinde gümrük bedelini ödüyor. Ürün ücreti üzerine kargo ve gümrük fiyatını (max. tahmini olarak) ekliyor. Eğer gümrük daha az tutarsa sana geri iade ediyor.
Sende gümrük işi ile uğraşmıyorsun. problem çıkarsa sana geri ödeme yapıyor amazon.com.
örnek;

cukurova tarafından 09/Ara/20 17:39 tarihinde düzenlenmiştir