Yurt İnternet Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Beyler söylemeyim hangi yurt olduğunu harbiden cinnet geçirdim burda 2 gündür. Biri çıkar diye konuyu gizledim. Çünkü saçma sapan yöntemlerimin öğrenilmesini bilmiyorum

İnternete kablosuzdan bağlanıyorum.Bağlantıda sıkıntı yok sınırlı erişim yazmıyor ama yanında ünlem işareti var. Ara ara erişim engellendi hatası veriyor. Ve bir süre sonra bağlansada hiçbir internet sitesine erişilmiyor. Sürekli oluyormuş bu yurtta. Şimdi bana sistemin atadığı ipyi sürekli değiştirip ara ara erişim sağlıyorum harbi kendime 1 gün verdim yurdun yöneticisine yirmi kere söledim adam akşamüstü bilgisayarcı getirmiş herif yaptı 2 saat takıldık yine aynı şekil. Oopps chrome bu sayfayı açamadı. Harbi kafam iyi takıldım amk şeyine 

Büyük ihtimal yurttan birisi firewall aşmayı mı deniyor artık ne bok yiyorsa cunku bır pc en fazla 2mbit kullanmasına ızın vermısler her katta ayrı access poınt var. Tüm yurt kitleniyor.

Bir bulayım top edicem orospu cocugunu ole bısey varsa. Bıraktırıcam okulu yanı okadar sınır oldum :D tabı bu benım kendı kafamda kurduğum senaryo ıyısını sız bılırsınız .

Şimdi bu sorun ne olabilir sınırlı erişim vs hiç birşey yazmıyor sadece bir ünlem var ve internete bağlı gösteriyor ağ bağlantısına baktığımdada giden gelen veri akışı normal yani hem gidiyor hem geliyor veriler.

Şimdi bana yardımcı olursanız sevinirim bakıp buraya yazmam gereken şeyler olursa yazın telefondan fılan gırer yazarım ben.

Ayrıca bırısı yuzunden oluyorsa onu bulmanın bır yoluda varsa oda olur pc ısmı olur mac adresı olur ne bıleyım ulasayım o cocuga kurdum sımdı kafamda hadı kalın saglıcakla.

Ara arada 

You have reached the maximum number of permitted Internet sessions.

Please close one or more applications to allow furthur Internet access.

Contact your system administrator for further information.

bu hatayıda verdiği oluyor

www.kriptopedi.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

yurtta bende buna benzer bir yöntem kullanıyordum.Modem admin şifresini bilen birisi yapıyordur diye düşünüyorum,modemin olduğu yere erişimin varsa daha rahat halledebilirsin.Bizim modem girişte herkese açıktı,ordan reset atabiliyorduk

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    akustikelektrik bunu yazdı

yurtta bende buna benzer bir yöntem kullanıyordum.Modem admin şifresini bilen birisi yapıyordur diye düşünüyorum,modemin olduğu yere erişimin varsa daha rahat halledebilirsin.Bizim modem girişte herkese açıktı,ordan reset atabiliyorduk

yok hocam malesef herhangi bir erişimim :/

www.kriptopedi.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Olayın firewall ile bir alakası yok olay tamamen senin bilgisayarın ile ilgili olanr birşey. Kurdukları serverda size session limit koymuşlar. Yanir atıyorum chromedan 2 tane açtın mı limit koyuyor çok fazla veri çekiyorsun diye. Yada, eğer bi yandan güncelleme yapıp bi bir yandan skype açıp bi yandan internetten gezinip bir yandan atıyorum spofity dinliyorsan bunlar da limitlenmene neden olabilir. Biri firewalla kassa server o ipyi ve ona bağlı olan MAC'i banlar olur biter o yüzden birinin kastığını sanmıyorum. Kendi bilgisayarını önce bi formatla sıfır windows ile dene. Eğer yine aynı hatayı veriyorsa senin MAC adresini bufferlamış olabilir sunucuyu yeniden başlatmaları gerekebilir.

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ikinci paragrafın basındaki olayın aynısı, bolu'daki yurttayken olmustu ama wap'ye yaklasınca sorun olmuyordu. tabi burada daha spesifik bir olay mevcut sanırım, sakin kafayla tekrar okurum, eklenmesi gereken bir sey varsa eklerim.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı

Olayın firewall ile bir alakası yok olay tamamen senin bilgisayarın ile ilgili olanr birşey. Kurdukları serverda size session limit koymuşlar. Yanir atıyorum chromedan 2 tane açtın mı limit koyuyor çok fazla veri çekiyorsun diye. Yada, eğer bi yandan güncelleme yapıp bi bir yandan skype açıp bi yandan internetten gezinip bir yandan atıyorum spofity dinliyorsan bunlar da limitlenmene neden olabilir. Biri firewalla kassa server o ipyi ve ona bağlı olan MAC'i banlar olur biter o yüzden birinin kastığını sanmıyorum. Kendi bilgisayarını önce bi formatla sıfır windows ile dene. Eğer yine aynı hatayı veriyorsa senin MAC adresini bufferlamış olabilir sunucuyu yeniden başlatmaları gerekebilir.

Hocam şimdi sorun birtek bende değil tüm yurt genelinde. 

O zaman bu limitlerde sıkıntı var hat yetmiyor diyebiliriz sanırım senin mantığa göre?

Artı pc 0 windows daha bugün kurdum. Aynı sorun oda arkadaşımdada mevcut vs.

Andrei cevabını beklıyorum hocam.

Bugun bilgisayarcı geldikten sonra 2 saat boyunca herkes rahat rahat takıldı ara ara hız dustu tabı ama hıc bır kesıntı olmadı sonra cat dıye gıttı asırı bır artısta olmadı herkes odasındaydı yanı en fazla 2 kısı oynamıstır katta onlarda asagı fılan ındılerse :/

Easx tarafından 24/Eyl/13 03:50 tarihinde düzenlenmiştir

www.kriptopedi.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

net cut diye bişi var onu bi kur arp poison geçir herkese bi kopar sonra bak bakalım sende bi kopukluk olacak mı

ben yurttayken öyle yapıyordum bakıyordum millet çok kasıyo msnde görüntülü görüşme yapamıyorum o zaman salıyordum herkesin üzerine netcutı herkes düşüyordu tek takılıyordum sen de bi dene.

KaRaKuLe tarafından 24/Eyl/13 03:52 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı

net cut diye bişi var onu bi kur arp poison geçir herkese bi kopar sonra bak bakalım sende bi kopukluk olacak mı

ben yurttayken öyle yapıyordum bakıyordum millet çok kasıyo msnde görüntülü görüşme yapamıyorum o zaman salıyordum herkesin üzerine netcutı herkes düşüyordu tek takılıyordum sen de bi dene.

Hocam sağol tavsiyen ıcın ama programı ındırdım herkesi engellesem bile net yıne gıdıp gelıyor. İllallah ettim artık vallahi.

Demiştim ya format attım gelirken windows yeni diye ekran kartı driverını 3 gündür indiremedim sürekli kesilip duruyor. Yine bilgisayarcı geldi en azından elle ıp atıp nete cok yavasta olsa gırıyoruz ama yıne kesık kesık download ımkansız sureklılık denen hıcbırsey yok.

Elle ip atmayıp oto ıp dendıgındede kesınlıkle baglanmıyor ve tanımlanamayan ağ yazıyor paylaşım merkezinde :/

mtu değeri 1500 gözüküyor bunla alakalı olabilir mi? 1450 1490 arasında görüyordum ben genelde hatırladığım kadarıyla

www.kriptopedi.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

aynı sorun bizim arkadaşların yurtta da varmış yakınıyordu.. ben anlamam ağdan dedim geçtim

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mtu ile alakası yok da sorun kesin kurdukları proxy servarda bence ona baksınlar.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

sorunu cozdum beyler sagolun tavsiyeler icin 

www.kriptopedi.com
Toplam Hit: 2138 Toplam Mesaj: 11