Yurt Sevgisi Üzerine...
-
İkinci Dünya Savaşı sırasında rahmetli İsmet İnönü, ''Zor durumdayız,herkes nikah yüzüklerini versin'' der.İnsanların durumu bu güne göre onlarca defa daha kötü ; insanlar saplarının öğütülmesinden yapılmış ekmekleri karneyle alabiliyorlar, şeker yok.. Un yok...Koca bir ülke...Herkes çıkarır nikah yüzüğünü ülkesi için verir.
Bugün deseler ki ülke batıyor(ki batıyor) şu aldığınız zammın yarısını verir misin? (Bi çoğunuz vermez)
Çünkü yurdumuzu artık sevmiyoruz.
Hepimizin kalplerinden yurt sevgisini parça parça aldılar.Ben artık ne alacaksam alayım Türkiye'de üretilmişini seçmeye çalışıyorum.Küçük bir adım ama belki işçinin maaşını kurtarırım diye düşünüyorum.
Gazetelerde okudum, en son İstanbul'da Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar maç boyu birbirine küfür etmişler.Yıllar önce böyle birşeyin olabileceğini düşünebilir miydiniz?
Sahadakiler de Avrupa Şampiyonasında çeyrek finale çıktıkları için normal olarak verilen inanılmaz yüksek primlerin dışında, federasyon başkanının ''Bunlar da benden'' diyerek verdiği jiplerin markasını beğenmeyip isyan etmişlerdi.Jipler mercedes markaya çevrilince kabul ettiler.Jip markasını beğenmeyen adamlara bundan sonra prim yok deyin, bakın kaçı ülkesi için oynamaya gelecek.TOBB, Dünya Kupası'nda finale çıksalar da bir trilyon prim verecekti. Ülkede fabrikalar batıyor, esnaf mahvolmuş, Odalar-Borsalar bir trilyon prim veriyor. Kimin parasını kime veriyorsunuz ??
Her sene Çanakkale Şehitleri'nin anısına Avustralya ve Yeni Zellanda'dan on binlerce insan tören için Çanakkale'ye gelir.O törenlere bir avuç Türk katılır.Onların yarısıda turist tavlamaya gelir.Biz bu güzel yurdu sevmiyoruz.
1920 lerde; '' Türk Övün,Çalış, Güven'' denilen bir yurtta, ''Neyle övüneyim?,Nerede çalışayım,Neye güveneyim?'' diyecek duruma geldik.
Ülkenizi sevmeniz için mutlaka egemenliğinizi kaybetmek noktasına gelmeniz gerekmez.
Bu ülkeyi sevin yoksa;
''Her koyun kendi bacağından asılır.'' diye düşünürken yakında hepsi kendi bacağından asılmış koyunlarla dolu bir mezbaha olacağız ve insanlar bizi en fazla üç saniye de bir MTV klibinde görecekler. Amerikan bayrağından yapılmış bir bikiniyle dans eden kızların arka fonunda...
Ahmet Şerif İzgören- Şu hortumlu dünyada fil Yalnız Bir Hayvandır kitabından alıntıdır.
-
çok doğru yazmış güzel bir alıntı çok teşekkürler arkadaş.
-
Doğru şeyler...Ancak gercekten bu seviyesizliğe düşmemiş olanların,isteyerek başkaların böle davranmalarına ihtimal vermemesi gerekir. Ben sahsen kendime guveniorm,en doğru şekilde davrandığıma inanıyorum ve etrafımdaki insanlarıda uyarmayı ihmal etmiorm.
-
Ülke zor durumda kalınırsa zammın yarısı değil tamamını verecekleri inancındayım ..
-
Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------
Ülke zor durumda kalınırsa zammın yarısı değil tamamını verecekleri inancındayım ..
-----------------------------bazı ınsalar yapabılır bunu ama hepsı degıl be hocam 8/ kucuk bı kısmı bencde artık mıllete ulke sevgısı yok :|
-
merak etme öyle bi durum olursa devlet sormadan da alır o maaşı işçiden..
-
burda sevilmeyen yurt değil devlet...Yoksa hangimizin kapısına düşman dayansa koyun gibi bekleriz? hangimiz birlik olmayız düşmana karşı? ama artık onlarda uyandılar... yok öyle savaş falan.. yediriyorlar siyasilere paraları , onlarda herşeyi peşkeş çekiyorlar sırf sülalelerinin ve kendi tayfalarının cepleri dolsun diye... kimse martaval okumasın her parti için böyle bu... şimdikilerin abarttıkları ise aşikar...
Bu memlekete faydalı olcak adam ise dışardan destek alamıyor dogal olarak , medyaya para yedirmedigi , yediremedigi için destek alamıyor...Halkımız güdüldükçe bu kısır döngüden çıkış yoktur arkadaş
-
Bu kitabi siddetle tavsiye ediyorum.. hayata bakış acinizdan tutun yaptiginiz en kücük işte bile degişikleri olumlu sekilde göreceksiniz.. kitap gercekten harika. Ahmet Şerif izgören adlı eski komutanımıza böyle yazılari bize bahşettigi icin tesekkürler.... konuya gelince maddiyatin ne kadarda önemli oldugu bir dünyaya hapsoldugunu artik anlamamiz gerek. gözlerimizdeki ışık kayboluyor gitgide.. amacsiz.. hidayetsiz ve yakındada vicdansizliga sürükleniyoruz gitgide..
-
arkadaşlar ülkemi çok ama çok seviom fakat şuanki ama şuanki diorum bakın şuanki vatandaşların büyük bi kısmını sevmiyom bayragı yakıyolar ellerini sallaya sallaya bakınıyolar,millete kapkaç yapılıyor kıllarını oynatmıyolar...
-
TORN bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar ülkemi çok ama çok seviom fakat şuanki ama şuanki diorum bakın şuanki vatandaşların büyük bi kısmını sevmiyom bayragı yakıyolar ellerini sallaya sallaya bakınıyolar,millete kapkaç yapılıyor kıllarını oynatmıyolar...
-----------------------------sen yapıyormusun?