Yurtdışı Devlet Bursları
-
Beyler bayanlar yurt dışında master yapmak için devlet bursu almak istiyorum fakat nereden başvurulur nedir ne değildir kim verir kime sorarım bir fikrim yok. bilen duyan var mı ?
-
^
-
Ales, yabancı dil iyiyse ÖYP'ye başvur. Yurt içinde başlarsın, sonra proje vs. daha kolay çıkarsın.
MEB bursu vardı lisans diploma notunun 2.75 ten yüksek olmasını istiyordu, şimdi şartları neler bilmiyorum. MEB yüksek lisans bursu diye arattır çıkar.
Tabi başka adaylarla yarıştığın için lisans diploma notun ve ales puanın önemli. -
EVet bu kısmını okudum ben de ama bu olayı bu kadar kişi yapabiliyorsa muhtemelen kolay bi yolunu bulmuşlardır ya da ülke de herkes çok zeki herkesin dersleri çok iyi bi ben geri kaldım :)
-
Burslu olarak gidenler için bildiğim tek yol: ezberle, sınavlara gir, iyi puan al, git.
1-2 tip yüzünden çok talep var:
a-) Mezun olupta iş bulamayacağını bilen yurdum insanı bu yolu son çare olarak görüyor. Sınavlar nede olsa ezbere dayalı.
b-) Askere gitmemek için akademik kariyer yapan insan tipi.
c-) Cidden araştırma yapmayı seven tip.
d-) Kendini boşlukta hisseden tip, mezun olunca ne yapacağını şaşırıyor insan. :)
...
Türkiye'nin genç nüfusunu da hesaba katarsan yoğunluğun olması normal. -
Kamu kurulusunda, ozel sektorde calisiyor ya da yuksek lisans yapiyorsan asagiyi oku.
Dil belgesi gerek (TOEFL ya da IELTS)
Lisans ortalaman min. 2,50 olmali
Calismani AB muktesebatlari basliklari uzerinde yapman lazim
Yazili ve sozlu sinav olacak
Ucak bileti, konaklama, vize masraflari ve aylik 1000 Euro.
break tarafından 05/Ağu/12 16:44 tarihinde düzenlenmiştir -
YLSY -> Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme
-
Eyvallah beyler ya.
İngilizce puanı olayı zaten okullarda sart kosuyor. 7 minimum IELTS'te
Su sınavı ve siteyi arastırayım madem ben biraz.