Yurtdışı Dil Okulu İngilizce Eğitimi Hakkında Sorular
-
Merhaba arkadaşlar, ingilizceyi iyi bir şekilde bilmemem artık gittikçe sorun yaratmaya başladı bu yüzden ingilizceyi öğrenebilmek adına yurtdışı dil okullarından birine kayıt olayım diyorum. Aklımda ki ülke şuanlık Malta. Bu konu hakkında bilgisi olan bu tarz eğitimleri alan arkadaşların tecrübeleri bilgileri benim için çok önemli. Önerebileceğiniz dil okulu isimleride benim için iyi bir referans olacaktır.
Önerebileceğiniz başka methodlar varsa onları uygulamak isterim, çünkü dil okuluna gidebilmek için arabamı satıp öyle gideceğim. Bu arada sektörde front end developer olarak çalışmaktayım. Bir çok yabancı eğitimcinin katıldığı eğitimlere katılmaktayım ve hedefimde bir çok kişinin olduğu gibi yurtdışı sektörünüde görmek var. Yaşımda 25 şimdiden vereceğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Mod not. Konu kategorilerine özen gösterelim. -
Bende konunun takipçisiyim.
Malta için İngilizce değil de Arapça öğrenir gelirsin, diyorlar. O da farklı lehçede bir Arapça.
-
Senin gibi maltada dil okuluna gitmeyi düşünen zibilyon tane türk olduğu için maltaya gitiğinde gene zibilyon tane türkle birlikte olacaksın bunu iyi düşün. Tavsiyem çok fazla türk öğrencinin igtmediği dil okullarına veya ana dili ingilizce olan ülkelere yönelmen.
O kadar zaman gördüğüm bir şey varsa da dil zorlanırken öğreniliyor. Nasıl yani dersen laps diye atıyorum seni ingiltereye veya kanadaya attıklarında hayatını devam ettirebilmek için zike zike öğreniyorsun ingilizce. Dil okulu falan sana belki buradaki kurslardn biraz daha iyi bir eğitim sağlayabilir ama yer/çevre/zaman gibi birçok etmene bağlı olduğu için tam performansı yakalayamayabilrisin.
Burada yer, gittiğin ülke ve burada konuşulan ana dil
Çevre, dil okuluna birlikte başladığın insanların ana dilleri (türkçeyse boku yedin)
Zaman, ülkenin o anki durumu ve gene yukarıdaki çevrenin denk gelme olasılığı.
Arabanı satıp maltaya gidersen döndüğünde kendine sağlam küfürler edersin.
Eğer istersen iki arkadaşım bundan 4 yıl önce ingilterede bir dil kursuna 1 sene arayla gittiler. Bulundukları zaman çok türk olmadığı için yararlı olduğunu söylemişlerdi. İstersen onlara hangi şirketle gittiklerini sorabilirim.
-
Aşşağıda daha önce hazırlamış olduğum yazıyı okuyabilir, İngiltere de dil eğitimi almak istersen yardımcı olabilirim hocam.
http://www.tahribat.com/forum/yurt-disi-egitimleri-188831
-
torpedo_XL bunu yazdı
Senin gibi maltada dil okuluna gitmeyi düşünen zibilyon tane türk olduğu için maltaya gitiğinde gene zibilyon tane türkle birlikte olacaksın bunu iyi düşün. Tavsiyem çok fazla türk öğrencinin igtmediği dil okullarına veya ana dili ingilizce olan ülkelere yönelmen.
O kadar zaman gördüğüm bir şey varsa da dil zorlanırken öğreniliyor. Nasıl yani dersen laps diye atıyorum seni ingiltereye veya kanadaya attıklarında hayatını devam ettirebilmek için zike zike öğreniyorsun ingilizce. Dil okulu falan sana belki buradaki kurslardn biraz daha iyi bir eğitim sağlayabilir ama yer/çevre/zaman gibi birçok etmene bağlı olduğu için tam performansı yakalayamayabilrisin.
Burada yer, gittiğin ülke ve burada konuşulan ana dil
Çevre, dil okuluna birlikte başladığın insanların ana dilleri (türkçeyse boku yedin)
Zaman, ülkenin o anki durumu ve gene yukarıdaki çevrenin denk gelme olasılığı.
Arabanı satıp maltaya gidersen döndüğünde kendine sağlam küfürler edersin.
Eğer istersen iki arkadaşım bundan 4 yıl önce ingilterede bir dil kursuna 1 sene arayla gittiler. Bulundukları zaman çok türk olmadığı için yararlı olduğunu söylemişlerdi. İstersen onlara hangi şirketle gittiklerini sorabilirim.
Çok sevinirim. İlla maltaya gitme gibi bir planım yok zaten fiyatlar orada biraz daha uygun geldi ve orada bir dil okulunun olmasıda bu işi iyi yapıyorlardır diye düşündürdü bana. Konuyu açma sebebim zaten senin gibi konuya hakim arkadaşlardan yardım almak. Arabamı satıp gittiğimde zaten moralim bayağı bir bozuk olacak ama geleceğim için iyi olacağını düşünüyorum. Zaten sektörde ciddi bir front end developer açığı var bende bu işi senior title ile yapıyorum. Neden yurtdışı sektörüne açılma konusunda ingilizce bana engel olsun dedim.
-
@h2run konuya bekleniyorsunuz :D
-
Biyoteknoloji bunu yazdı
@h2run konuya bekleniyorsunuz :D
Bekliyoruzz :)
-
Geçtiğimiz yaz maltaya gitmiştim 1 haftalığına öğrendiğim şeyleri aktarayayım size. Malta için avrupanın dil okulu gibi bir izlenim vardır öncelikle. Diğer avrupa ülkelerine oranla ucuzdur ( yinede pahalı gelmişti bana euro para birimi ). Ada ülkesi olduğu için nüfus az yaz döneminde gitmeyi düşün genelde. Orda tanıştığım 1-2 kurs için gitmişler ama hepsi sonradan bırakmışlar ( maltada gece hayatı çok fazla adamlar bir süre sonra kursa gitmemiş ortama takılınca). Gece hayatı çok olduğundan öğlen 12 ye kadar dükkanlar bile açılmıyor. Açılsa bile caddeler boş 4-5 gibi insanlar dışarı çıkıyor. Bide gittiğinde kaybolmazsın çoğu yerde turkish kebabı görmen kaçınılmaz :)