folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yurtdisi Egitimiyle İlgili Bilgisi Olan Arkadaslara Birkac Sorum Olacak!

Yurtdisi Egitimiyle İlgili Bilgisi Olan Arkadaslara Birkac Sorum Olacak!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Yurt disi egitimiyle ilgili bilgisi olan arkadaslara birkac sorum olacak.

1-Amerikadaki universitelerde lisans programina devam etmek icin Maddi olarak yeterlilik belgesi olmadan vize verilmiyormus dogrumu...Bu belge nasil bir belge olacak ailenin mal varligi aylik geliri gibi falanmi.Simdi ben yillik 50.000ytl kazaniyorum diyelim...ailemle bir bagim yok...bu kazancimi toplu olarak banka hesap ciktisi seklinde yillik olarak belirtmem durumunda benden 4yillik maddi gider icin gerekli olan yaklasik 300.000 ytl civari bir mali belgemi isteyecekler ...gerci ben 2.siniftan sonra gitmeyi dusunuyorum...niye derseniz bizim memleketteki universitelerden birbok olmaz...adam colugunu cocugunu doldurmus bilim yapmiyor kadrolasiyor pustlar...onceleri Turkiyedeki bir universitede bilim yapmak icin kalma planlarim vardi ama anladimki bizim memlekette olmayacak bu is...istemeyerekte olsa yurt disina gidecegim.....Ayrica Amerikada boyle sorunla karsilastik mali olarak adamlarin isteklerini karsilayamadim...ki bu durumda burs basvurusu yapacagim yerlerde olacak burslarim kabul edildiginde verilen burslari goz onunde tutacaklarmi mali rapor icin yoksa yine benim kisisel gelirime mi bakacaklar.?...

2-Olduki Amerikada bu sinirlamaya takilip kaldim...ayni uygulama Kanada icin gecerlimi bu konuda bilgisi olan varmi...Kadan icinde Toefl(english-computer-internet) sertifikalari istiyorlar o basit ....Yani kanadada da karsima bu mali rapor isi cikacakmi?

3-Ingiltereyide dusunuyordum ama adamlarin fiyatlari cok ucuk...yarimgun calisma izni veriyorlar ama olmaz oradan kazandigim para karnimi doyurmaz...ki yillik 50.000ytl gelirim oldugunu dusunursek tamamini universiteye bayilacam :)...elde avucta kalmaz....ingiltere hakkinda bilgisi olan varmi..bizim bir murid kardes orada okuyordu Gladio kardesimizdi sanirim bu konuda bilgi verebilirmi...

4-Not ortalamasi sorunum olmadigi icin yaklasik 4.0 a yakin(4 uzerinden)....simdi ortalam 3.5 olunca burs basvuru yapma sansimiz falan oluyormus ...bu burslar ne gibi burslar :) yani okul ucretinimi oduyor yoksa bana aylik belli bir ucretmi oduyorlar...keske okul masrafini karsilasalar :)...

5-Cin de iki universite var onlarida goz onunde tutacagim adamlar dunyanin en iyi ilk 500 universitesinin icinde...maliyet olarak oldukca ama oldukca uygun gelidler...bizim buradan bile ucuz :)...4 kisiye bir prof dusuyor adamlarin universitelerinde ama orada kultur sorunu olacak ozellikle daha once gittigim icin yemek kulturleri acayip pis...hamambocegi kizartmasi yiyorlar adamlar sabah kahvaltida...ama ciddi anlamda basarili universiteleri var...

6-Bazi arkadaslar durumu biliyor elimde bir projem ve bazi gelismelerden dolayi simdiki okudum universite ile sevistim :)...kadro meselesi adamlar bunyelerine dahil etmek istiyorlar ama gercekten ama gercekten midem bulandi...adamlar bilime dair en ufak birsey yapmiyorlar ...gobek buyutuyorlar hepsi...kafama kesin koydum oyle boyle yurt disina gidecegim...universiteye girmeden once beyin gocu yapan genclere kizardim bizim ulkemizde bilim yapsinlar biz geliselim diye ancak davulun sesi uzaktan hosgeliyormus....simdi onlara hakveriyorum...nasada calisan ve stanford universitesinde okuyan birkac kisiyle yazisiyorum...nasadaki eleman bu uzay mekiklerinin radar sistemini tasarliyor alet nerde ne yone gidiyor...ekibin basi adam...stanfordaki elektronikci isigi islemci icine hapsetmeyi basaran eleman...adamlar turkiyede olsak ay basini bekleyip maasimizi almaktan baska birsey yapmayacaktik diyorlar...of ulan of...neyse bu konuda yorumlarinizi ve onerilerinizi bekliyorum...

7-Okudugum bolumun tam adini bilmemekle "Bilgisayar sistemleri ve bilmem ne ogretmenligi" :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Doğru söylüyorsun hoca.Bende teknik liseden mezun oldum bu sene.Pc mühendisliği istediğimden yurtdışında üniversiteye gideceğim büyük ihtimalle.Bende yurtdışı olaylarını falan araştırıyorum bu ara.Araştıran arkadaşlar buldukları güzel bilgileri burada yayınlarlarsa sevinirim.Saygılarımla

λ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ama haci ciddi ciddi a4tech bilir benim Turkiyede bir unide kalip yapmak istediklerimi asiri derecede istekliydim...ama universiteye girip duruma asina olunca...acida olsa anliyorsun Turkiyedeki universitelerde kalinca sadece ay basinda maasini bekleyen adamlara donusuyorsun...Bana bir eleman gostersin Bilisim Alaninda bizim universitelerimizden birisi dunyayi sarsan bir projeye imza atti diye....yok amk uzulerekte olsa bazi degerlerimle celisiyorda olsa bu karari aldim ve kesinde kararliyim...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    hoca staj degil 2.siniftan sonra transfer olarak gidecegim notlar sorun degil 4.0 a cok yakin 3.90 dan 001 puan dusmez asagi :) ...Toefl sertfikasi istiyorlar ingilizce bilgisayar ve internet kullanimi icin basit sinavlari onu hallederiz....su hocalarin basvursun demessin bunu ogrendigimiz iyi oldu sagolasin...referans olarak gosterecez sanirim hocalari.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hoca burslarla ilgili bilginiz varsa birazda onlardan bahsetseniz şartları nedir ne kadardır ortalama falan benim diploma notum 4,5 a yakın

λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Firex hoca www.hit.com.tr on bilgi edinebilirsin ama bizim murid arkadaslardan okuyanlar var onlarin yorumlari daha iyi olur bizim icin.

Toplam Hit: 646 Toplam Mesaj: 6