Yurtdışına Hangi Tur (Prag)
-
Arkadaslar merhaba
Mayis yada haziran gibi prag budapeste viyana turuna katilmak istiyorum ama daha once yurt disina gitmedim budurumda hangi tur sirketini onerirsiniz sartlarini filan okurken bir cok yer extraya giriyor tur 300 euro ilen bir yerlere goturdukleri zaman 60 euro kadar istiyorlar ingilizcem de yok bilmiyorum kafama gire gezme sansim neredeyse yok gibi daha iyi gezdiren gosteren turlar hangileri (sanirim hepsi hemen hemen ayni ama)
Ozellikle orag konusunda tecrubeliler varsa daha iyi olur
-
Hiç böyle bir şey yapmadım. Booking'den oteli seçip yer ayırtıyorum. Sonra vizeye başvurup gidiyorum. Türkiyeden aynı anda kaç kişi gider oralara, tur firması nasıl yapıyor bilemiyorum. Böyle firmalara uymadığım için kendim yapıyorum programı. Böyle birşeyde yardımcı ol dersen anlatırım.
-
whoobay bunu yazdı
Hiç böyle bir şey yapmadım. Booking'den oteli seçip yer ayırtıyorum. Sonra vizeye başvurup gidiyorum. Türkiyeden aynı anda kaç kişi gider oralara, tur firması nasıl yapıyor bilemiyorum. Böyle firmalara uymadığım için kendim yapıyorum programı. Böyle birşeyde yardımcı ol dersen anlatırım.
Dil bilsem bende oyle yaparim ama dil problem
-
hocam italyaya ets tur ile gitmştik 7gece 8 gün. 900 tl ye felan denk gelmişti. Ekstra götürdükleri yerlerin hiçbirine gitmememe ramen baya yer gezmiştik. Zaten uçak bileti, konaklama, sigorta ve şehirler arası ulaşım için turla gittim. rehberin gezdirdiği yerker haricinde geri kalan heryeri kendimiz gezdik. Şehir ile ilgili daha önce bir rehber okumuştuk. Tur programına göre şehirde kendimiz gidebileceğimiz yerleri kendimiz belirledik ve ingilizceye de nerdeyse hiç ihtiyaç duymadık. O bahsettiğim konaklama vs. de 4 yıldızlı oteldeydi ve sen 900 tl verip uçak bileti ve konaklamayı kendi başına zannımca karşılayamazsın en azından biz karşılayamıyorduk. Yapman gereken tek şey bir tura katılmak ve dnr dan gidip prag ile ilgili bir el kitabı alıp okumak ve kendin gezmen, tur şirketini de kendi çıkarların doğrultusunda kullanman. Hele yanında bir iki kafa dengi arkadaşın olursa tadından yenmez. Bu benim şahsi fikrim tabi :)
Edit: senelerden 2014 Ağustos
Dryrock tarafından 11/Mar/16 17:54 tarihinde düzenlenmiştir -
El kitabini al booking den oteli sec.
havalimanindan otobuse bin ,kafana gore metroya bin namestki republiky de in. telefonynu ac bul.
ingilizcen olsa da kullanmiyorsun bile.
turla gidecegm dersen prontotour iyidir deniliyor
.yakinlarim gittiydi pronto ile.
-
Dediginiz gibi bir el haritasi alip cozebilirim sanirim turu tercih ederek guzel bir tur olabilir
-
merhaba hocam,
daha once haberleri vermistim haziran ayi sonu gibi vizeler kalkiyor schenhen uye ulkelerine.. 17 martta kesinlecek bu durum ona gore vizeyle ugramazsin.
dil konusuna gelince, dil bilmene gerek yok hocam :) prag gibi yerde bile zor dil bilenlere denk geliyorduk.. Prag zaten cok buyuk degil sehir merkezi disina gitmezsen, bolgelere ayrilmis ve 3 katli bir metro sistemi var, o metro zaten her yere gidiyor.. Havaalanindan da merkeze otobuslerle gidebilirsin (AE ya da 119 numarali dejvicka ile merkeze gidebilirsin)
kalis yeri olarak hostelleri tercih edersen ucuza kapatabilirsin..
turun maliyeti 300 euro arti 60 euro olacaksa iyi ama her goturdukleri yerden alacaklarsa ve bileti vizeyi sen ayri alacaksan gerek yok.. Hic cevrende ingilizce bilen bir arkadasin vs yok mu hocam? tura verecegin parayi ona bilet alip gidin bari :)
son olarak bi sey soyleyeyim hocam, yasadigim yerde insanlar ulke gezecekse once o ulkeyle iligli tanitim kitaplari alirlar ve o ulkenin dilini ogrenirler, dusun meksikaya gitmeden once ispanyolca ogrenirler.. Tabi oyle ahim sahim konusma degil de temel ihtiyaclarini giderecek kadar bilmek yeterli oluyor.
maceraci bir ruhun varsa risk al git :) korkacak bi sey yok hocam, elbet halledersin her seyi, olmadi turk restoranlarina gidip sorarsin cok acilse.. ama turun avantaji su; sana tarihi yerleri anlatiyor ve gosterebiliyorlar bi cok yeri. Ben prag a ilk gittigimde metro da ilginc bi sekilde bir kizla tanisip numarasini aldim :) megerse eski tur rehberiymis.. sagolsun tum prag i gezdirdi, benim yanimda da 12 tane turk vardi hepsini birakip o sekilde prag turu yapmistim :)
-
unbalanced bunu yazdı
merhaba hocam,
daha once haberleri vermistim haziran ayi sonu gibi vizeler kalkiyor schenhen uye ulkelerine.. 17 martta kesinlecek bu durum ona gore vizeyle ugramazsin.
dil konusuna gelince, dil bilmene gerek yok hocam :) prag gibi yerde bile zor dil bilenlere denk geliyorduk.. Prag zaten cok buyuk degil sehir merkezi disina gitmezsen, bolgelere ayrilmis ve 3 katli bir metro sistemi var, o metro zaten her yere gidiyor.. Havaalanindan da merkeze otobuslerle gidebilirsin (AE ya da 119 numarali dejvicka ile merkeze gidebilirsin)
kalis yeri olarak hostelleri tercih edersen ucuza kapatabilirsin..
turun maliyeti 300 euro arti 60 euro olacaksa iyi ama her goturdukleri yerden alacaklarsa ve bileti vizeyi sen ayri alacaksan gerek yok.. Hic cevrende ingilizce bilen bir arkadasin vs yok mu hocam? tura verecegin parayi ona bilet alip gidin bari :)
son olarak bi sey soyleyeyim hocam, yasadigim yerde insanlar ulke gezecekse once o ulkeyle iligli tanitim kitaplari alirlar ve o ulkenin dilini ogrenirler, dusun meksikaya gitmeden once ispanyolca ogrenirler.. Tabi oyle ahim sahim konusma degil de temel ihtiyaclarini giderecek kadar bilmek yeterli oluyor.
maceraci bir ruhun varsa risk al git :) korkacak bi sey yok hocam, elbet halledersin her seyi, olmadi turk restoranlarina gidip sorarsin cok acilse.. ama turun avantaji su; sana tarihi yerleri anlatiyor ve gosterebiliyorlar bi cok yeri. Ben prag a ilk gittigimde metro da ilginc bi sekilde bir kizla tanisip numarasini aldim :) megerse eski tur rehberiymis.. sagolsun tum prag i gezdirdi, benim yanimda da 12 tane turk vardi hepsini birakip o sekilde prag turu yapmistim :)
Sagol hocam ilk tercihim tur esimle gidicez zaten viyana prag budapeste seklinde 60 euro yu her tura istiyorlar tabi degeceklerde vardir onemsizlerde:)