folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yurtdışına Mal Göndereceğim Prosedür Nedir?

Yurtdışına Mal Göndereceğim Prosedür Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

Arkadaşlar yurtdışından mal istediler 500 - 1000 paket civarı gıda maddesi göndereceğim, buradan toptancıyla anlaştım ama şirtket vs. değilim birey olarak bunu nasıl yaparım? toptancı bana fatura kesecek ben adama nasıl fatura kesecem veya bunun vergisini nasıl ödeyeceğim? bilgi sahibi olanlar varsa cevaplarını bekliyorum, ayrıca gümrük işleri, belgeleri nasıl olacak?

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek

yurtdışına bireysel olarak ürün gönderebilirsin sanırım boyutu nedir ? boyut biraz yüksek ise bir lojistik şirketi ile anlaşman gerekicek navlun alman lazım (gonderim bedeli) vede ürün gıda oldugundan dolayı gerekli belgeleri olmalıdır yoksa gümrükte takılabilir. ayrıca bence en güzeli gümrük şirketlerine yada lojistik firmalarına danışman..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreammaker
    dreammaker's avatar
    Erkek

gıda maddesinin türü nedir? tonajı ne kadar? karayolu ile yoksa denizyolu ile mi göndereceksin? eğer denizyolu ile göndermeyi düşünüyorsan yardımcı olabilirim( deu denizcilik işletmeleri yönetimi 3. sınıf öğrencisiyim aynı zamanda APL izmir ofisinde stajyer olarak çalışıyorum) sen gerekli bilgileri pm olarak bana yolla ben yardımcı olmaya çalışırım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

50 kg civarında kargo falan belli sadece ben bunu toptancıdan alıp dışarıya yollarken maliye bana demesin kardeşim bunun vergisi nerede kdvsi falan, o durumları bilmiyorum nasıl olacak?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreammaker
    dreammaker's avatar
    Erkek

gümrüksel prosedür senin baya zamanını alır seni de senden eder :D en güzeli sen git bir tane gümrükçüye bütün işlerini o halletsin 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

dreammaker bunu yazdı:
    -----------------------------

gümrüksel prosedür senin baya zamanını alır seni de senden eder :D en güzeli sen git bir tane gümrükçüye bütün işlerini o halletsin 

-----------------------------

yurtdışına da yollarken böyle problemler oluyor mu? çünkü oranın gümrüğüyle onlar ilgilenecek, beni düşündüren burası.

Toplam Hit: 873 Toplam Mesaj: 6