folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Yurtdışında Lisansüstü Öğrenim Görmek İsteyenler (Devlet Destekli)

Yurtdışında Lisansüstü Öğrenim Görmek İsteyenler (Devlet Destekli)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Öncelikle konu hakkında çok detaylı bilgim yok ancak daha önce giden hocalarımdan bildiğim kadarıyla, devlet eliyle yurtdışına gidiyorsun, belli miktarda

burs vriliyor ve yurtdışında kaldığn sürenin iki katı kadar türkiyedeki bir üniversitede akademisyen olarak çalışmak zorundasınız.

Her bölüm ya da her üniversite başvuramıyor. Geçen yılın klavuzuna baktım hem yeni açılan üniversite isimleri var pek olayı çözemedim. bu yıl 16-23

temmuzda başvurular olacak, ösym duyurusunu yaptı.

başvuru şartı olarak lisans diploma notu 2.75 ve üstü olacak, ayrıca ales ten en az 70 alınması gerekiyor. Tabii bir de şöyle durum var, başvuracağınız üniversitenin sizi kabul etmesi için ielts ya da toefl puanı göstermeniz gerekecek. Devlet size 2  yıl süre veriyor ve sizi 6 ay türkiyede ingilizce kursuna yolluyor, 6 ay da yurtdışında bir dil okuluna yolluyor. Eğer bu yeterli olmadıysa yine 6 ay yolluyor ancak 3 ay burslu, 3 ay burssuz şekilde.. 

Akademik personel olarak çalışmayı düşünen ve yurtdışında eğitim görmek isteyen arkadaşlar için güzel bir fırsat..

geçen yıl ile ilgili bilgiler burada mevcut http://www.osym.gov.tr/belge/1-12301/2011-yurt-disina-lisansustu-ogrenim-gormek-uzere-gonder-.html

bu da bu yıl ki basın duyurusu  http://www.osym.gov.tr/belge/1-13568/2012-yurt-disina-lisansustu-ogrenim-gormek-uzere-gonder-.html

kolay gelsin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Illa lisans ortalamasi mi istiyorlar yusek lisana ortalamaaiyla basvurulabiliyor mu

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

klavuzda yazıyor hocam

h) Lisans veya yüksek lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması “dört üzerinden

2.75”, “on üzerinden 7,00", “yüz üzerinden 70,00" veya daha yukarı olmak (Not sistemleri arasındaki

dönüştürme kesinlikle kabul edilmeyecek ve mezun olduğu üniversitenin not sistemi esas alınacaktır.).

i) Yüksek Lisans akademik not ortalamasıyla doktora öğrenimine başvuracak adaylar için mezun

olduğu lisans alanında yüksek lisans yapmış olmak. (Okulunda belgelemesi istenecektir.)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Not ortalamasi cart curt hepsi tutuyo. Bi inceleyeyim hemen
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

i) Yüksek Lisans akademik not ortalamasıyla doktora öğrenimine başvuracak adaylar için mezun

olduğu lisans alanında yüksek lisans yapmış olmak. (Okulunda belgelemesi istenecektir.)

Bu ne salak bişeydir ya biyoloji mezunuyum ben ama biyoteknolojide yüksek lisans yapıyorum kabul etmeyecekler mi yani ?

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@karakule valla bilmiyorum hocam, ösym i arayıp sormak lazım..

ayrıca konu up olsun, görmeyenler vardır

Toplam Hit: 1213 Toplam Mesaj: 6