folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yurtdışında Şirket Kurmak - İş Bulmak

Yurtdışında Şirket Kurmak - İş Bulmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

Merhaba üstadlar, Forumda bu konuda tecrübesi olan varmı fikir danışmak istedim. 

Amaç tabiki yurtdışına yerleşmek. Eşim grafik tasarımcı ve fotoğrafcı ben ise yazılımcıyım. İnternet üzerinde amerika vb yerlerde bir sürü bana uygun iş ilanı var. Fakat yurtdışından birilerini aramıyorlar Amerikada yaşayan insanları arıyorlar.

İlk soru bu tarz şirketlere nasıl başvuru yapılır veya yurt dışından eleman arayan şirketler var mı ? Bir dezavantaj oluyor mu ?

İkinci soru örneğin eşimin üstüne bir dükkan (dövmeci), Fotoğrafçı gibi yer açıp küçük butik bir yer. Eş durumundan oraya gidincde işe girmeyi düşündüm. Fakat maliyetler nasıldır ? Ne kadar bir para gerekir nasıl bir yol izlemek gerekir ? Amerika dışında (Ana dili ingilizce olan) bu yapıya uygun Hangi ülkeler var ? 

Bu konulara yardımcı olabilecek, Yol gösterebilecek birileri varmı ?

furkiak tarafından 18/Eki/22 04:18 tarihinde düzenlenmiştir

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

Visa sponsonship jobs

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Weldox
    Weldox's avatar
    Erkek

Amerika için yatırımcı vizesi 100K dolardan başlıyor hocam ondan sonra ne yaptığının çok bi önemi yok. 

Yaptık bişiler.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selamlar

Amerika icin bilgim yok ama avrupa icin biraz bilgim var. 

Dili sorun etmemeyle baslayabiliriz. Kendini gelistirmis biri, o ülkenin dili ne olursa olsun isini bulabilir.

Öncelikle bu isler cok kolay yürümüyor ve baya bir masraf olabiliyor. Burada asil nokta calisma izni alabilmek ve calisma iznine sen degil, firma basvurup senin adina calisma izni aliyor. Yani orada önce bir firma bulacaksin, her sey tamamsa, o firma senin icin calisma iznine basvuracak. Onaylanirsa konsolosluk/elcilik bir giris vizesi verecek, o sekilde ülkeye girebilirsin.

Bazi taseron firmalar var, kendilerine eleman aliyorlar ve seni baska yerlere kiraliyorlar, tabi onlara bagli oluyorsun ve senin üzerinden baya para kazaniyorlar. Ancak kafana göre de cikamiyorsun, cünkü calisma iznini sana onlar cikartmis oluyor, calistigin yer seni kendi kadrosuna katmak isterse de o firmaya tazminat ödüyor. 

Dikkat edecegin sey calisma izninin tipi. Isvicre'de temelde iki türlü calisma izni var, Biri bagimsiz yani istedigin firmada calisabilirsin ya da istedigin kantonda kalabilirsin. Digeri ise bagimli, yani o calisma izni sadece o firma icin, baska firmada calisamazsin ya da kanton degistiremezssin.

Cek cumhuriyeti ve almanya icin böyle bir sey duymadim. Yani ülkeden ülkeye degisebilir bu durum.

Almanya, kalifiye eleman ariyor her zaman, onlara bakabilirsin. Hatta orta seviyelerde almanca bilmen seni baya öne tasir.

Onun disinda kuzey avrupa ülkelerine bakabilirsin. Avrupa'da ciddi yetismis eleman sikintisi oluyor. Mesela suan proje yaptigimiz firma, kac aydir Xamarin developer ariyor bulamiyor. Daha önce microsoft'un bir toplantisinda da, ordaki Xamarin developer Finlandiya'dan gelmis.. gibi gibi

Isinde iyisen ve bunu ispatlayabilirsen olur. Ancak calisma izinleri icin kotalar var. Yani yilda belirli sayida insana calisma iznine izin veriyorlar.

Sistem söyle isliyor: Firma is ilani cikarir, kimse basvurmaz ya da uygun nitelikte birileri yoktur o ülke icinde, sonra diger AB ülkelerine bakarlar, ordan da birilerini bulamazlarsa, 3. dünya ülkelerine yönelirler. Bu sürecin ispatlanmasi gerek ayrica. Yani firma direk 3. dünya ülkesi vatandasini alamaz (belki büyük firmalar hallediyordur). Yabancilar ayrica daha fazla masrafli oluyor, ve uyum sorunlari vs oluyor. Bunlar da önemli etkenler.

Is kurma olayina gelince; kücük bir yer acmayla maalesef izin alacagini sanmiyorum. Yoksa herkes gidip isini yurtdisinda kurardi.

Eski bir arkadasim bir kac yil önce ingiltere'ye gitti, orada kendi firmasini kurmus (öyle bütcesi de falan yoktu). Sanirim ankara anlasmasiyla gitti ama onu kaldirilar diye okudum. Belki yerine alternatif bir seyler koymus olabilirler.

Son olarak daha önce actigim bir konuya bakabilirsin https://www.tahribat.com/forum/kariyer-planlama---beyin-gocu-avrupada-egitim-ve-243894

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

ben yurt dışında çalışıyorum çok uzun süredir. illa yurt dışına çıkmak istiyorsan küçük yerlerden başlamak daha kolaydır. başvuru yapıyorsun onlarda seni uygun görürlerse alıyorlar. bu durumda senin diğer adaylardan daha iyi olman gerekiyor. olaylar türkiyedeki gibi 1 ilana 5bin kişi başvuru yapıyor gibi gelişmiyor.

ben macaristandayım ilan veriyoruz 15 kişi var yok. küçük ve ucuz olduğu için iyi yazılımcı almanyaya gidiyor vizesi de kolay olduğundan burada durmuyor. ama sen iyi yazılımcıysan macar firma hemen seni kapıyor. avrupaya açılma burada başlıyor. zaten bir kere çalışmaya başladığın zaman ab'de diğer işler daha kolaylaşıyor. atıyorum a ülkesindesin b ülkesine başvuru yaptın vizen var direk gidip görüşebiliyorsun. işveren de bakıyor daha önce ab'de çalışmıssın vize almışsın tamam olur diyor.

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    venedikli
    venedikli's avatar
    Erkek

Hocam H1-B vizesini araştır. Amerika'da şu ana kadar tanıştığım kimselerin yarısından fazlası kaçak gelmiş, bazen bu mafyalara neden bu kadar para kaptırdıklarını anlamıyorum. Doğru vize ile buraya gelmek mümkün. Kaçak kalacaksan da turist vizesiyle gel, çıkman gereken süre gelince çıkma. Millet Meksika sınırından gelip, hapiste yatıp, yıllarca ülkesine dönememeyi göze alarak ve onlarca para dökerek geliyorlar.

Yasal yollar ile burada bulunanların çoğu ya green card çekilişi ile gelmiş ya da H1-B vizesi ile. Eğer ki yabancı dilin de yeterliyse tereddüt edeceğin hiçbir şey yok. Buraya gelmeden şirketlerden kabul alabilir ve H1-B vizesine başvurup dertsiz, sıkıntısız gelebilirsin.

Toplam Hit: 969 Toplam Mesaj: 6
yurtdışı