folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yurtdışında Staj

Yurtdışında Staj

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

müritler yurtdışında staj yapmanın prosedürü nedir ya da var mıdır?

örneğin yazın amerikaya 3 aylık bi seyahat için gittiğimizde stajı aradan çıkarabilir miyiz? onun için giderken ayrı bi başvuruda ya da bigilendirmede bulunmalı mıyız?

yurtdışında staj yapmış ya da bu işlerden anlayan müritler deneyimlerini ve izlenecek yolları aktarabilirler mi?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Valira
    Valira's avatar
    Dişi

üniversitelerde aisec,iaeste gibi worldwide kulüpler var.onlar dünyanın biçok yerinde staj ayarlayabiliyolar türkiyeye gelen yabancı stajyer sayısına göre.

kalıcak yeri falan da ayarlıyolar hatta, o ülkeye senin gibi gelen öğrenciler için düzenli olarak partiler falan düzenliyolar yalnız kalmanı engelliyolar ..

The ability to destroy a planet is insignificant, next to the power of the force.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

cvp için tşk ama şunu sorayım o kulüplerle herhangi bi işlem yapmadan

ben gideceğim ülkelerdeki stay yapacağım yerlere mail yoluyla başvuru yaptım diyelim ki bu şekilde kabul edilenler var.

daha sonra kabul edildiğim için o ülkeye yazın seyahat amacıyla gitsem ve orada stajımı tamamlasam diyorum

herhangi bi problem olur mu? bu yolla staj yapan ya da yapan insanları tanıyanlar var mı?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Avrupa da staj yapabilmek için gideceğin şirkete büyük görev düşer. Mesela önce işçi bulma kurumuna başvururlar biz stajyer alacağız Tr'den diye. Sonra kurum bakar, ülkede eş değer bir stajyer var mı diye. Var ise onu önerir ve onay vermez. Ama bu tip her şeyine kefil olacak şirketler bulman çok zor açık konnuşayım.

not: Erasmus kasarsan 90 gün staj yaparsın. Okulundan da Gri pasaport talebinde bulunursun vize almazsın :) Okul olmz öyle şey der ise şu üniversite yapıyor diye ısrar bilie edebilirsin. Çünkü benim okulum yapıyor gri pasaport çıkarttı adamlar herkese (erasmuscular) :) 

Toplam Hit: 751 Toplam Mesaj: 4