folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yurtdışındaki Müridlerden Alışveriş Hakkında Fikre İhtiyacım Var

Yurtdışındaki Müridlerden Alışveriş Hakkında Fikre İhtiyacım Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Merhaba müridler. Prag, Viyana, Budapeşte, Bratislava, Berlin şehirlerine tur ile gideceğim. Hani zaten şusu meşhur busu meşhur gibisinden anlatıyor rehberler ancak bu şehirlerde yaşayan ya da daha önce gitmiş müridlerden ne alınır ne yenir gibisinden bir fikir alayım dedim. Enstruman merakım var mesela ama bu şehirlerin bulunduğu ülkelere ait yerel enstruman bulamadım. (hani alınıp gidilebilecek cinsten)

Siz neler önerirsiniz?

Bir de bir arkadaşım GoPro ve LG L3 istiyor, bu aletlerin fiyatları ne durumda, nereden uyguna alabilirim?

Şimdiden çok teşekkürler

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

hocam aslında çok fark etmior eğerki özel bi zamanda gitmediysen.özel bi zamandan kastım firmaların belli aralıklarla indirimleri oluor.mesela yıl başı zamanı gibi.bu tip dönemlerde gitmediysen elektronik olarak çok fark göremezsin.şöle bi avantajın var.aldığın ürüne kdv ödüorsun.hava alanında o kdvyi geri alabiliorsun ama faturanla kutusyla fln git.

viyananında bi kahvesi vardı adı aklıma gelmedi.sorarsan söylerler onu dene.çok değişik bişi deil ama bunuda denedim dersin.

bratislavaya ne diye gidonuz onu anlamadım.1 saatte şehrin tamamını gezersin çok küçük bi yer

viyanada bide 1.viyanada bi martsizpan çikolatası dene.iyisinden dene yoksa beğenmezsin.biraz pahalı oluor ama dene

bratislavada da değişik bi kola vardı onu dene.baharatlı bişiydi.kofolaydı adı.ben çok beğenmedim ama ordaki insanlar bunu tüketio

bratislava kalesi var bide.azına etmişler.sanarsın ki 2000lerde yapılmış öle bi restorasyon yapmışlar ki sanki yeni kale..

viyana içinde 1.viyana en güzel yeridir.bide tower vardı orayada gidin..aklıma gelenler bunlar

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Bratislav. çöplük bi şehir. Prag güzeldir, alışveriş yapacaksan mağazalar falan var ucuzdur da, keza Budapeşte de ucuz. Bratislava daha doğrusu Slovakya Euro kullanıyor o yüzden orada çek cumhuriyetine göre biraz daha pahalı. ama gelişmemiş bi ülke. Çek cumhuriyetinde elektronik alışverişlerin için 

Alfa.cz alza.cz ve euro bilmem ne mağazaları var. bilgisayara geçince bakarım tam ismime. Ben kardeşime evo 3d yi ordan aldım 550 liraya geldi bana, o zaman Tr ye gittiğimd. Aynı telefona 1500 yada 1300 demişlerdi. Ancak her modelde böyle fark olmaz yine de sitelerinden bakarsın.

berlin için de Satürn ve mediamarkt a gidebilirsin zaten yakınlar birbirine. Laptoplar pahalı geldi bana ama telefon ve fotoğraf makineleri ucuzdu.

telden yazdığım için çok detay veremedim. Bi sorun olursa sorarsın. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Ekercinin dediği kofola Çek içeceği aynı zamanda. Azcık kolaya benziyor tadı ve kofolayı seven Türk görmedim :) çünkü genelde yanlış alıyorlar. Ben çok severim mesela :) bez cukr (şekersiz) olandan alacaksın. 2 lira civarında 2.5 litresi ya da 2 litreydi.. Mavi renkli olanı. Iki çeşid daha var original ve vişneli. Ikisi de iğrenç..

bir de Çek de marlenka yiyebilirSiniz. iki çeşit. Bal var içinde (Türk balı olması lazım), cevizli ve Fındıklı. Tesco markete gidersen hediyelik alabilirsin ama soğuk tutmak gerek. Büyük paketi 25 lira civarındaydı, küçükleri 13 falan. 

Bir de aslen Macar yemeği olan gulaš yiyebilirsiniz, genelde domuz eti ile yapılıyor ama söylersen beef ile de yaparlar. sosu çok ilginç tavsiye ederim. Prag daki sinagog a da gidin kesinlikle. Ve cuma imkanınız varsa aklın hayalin durduğu dünya güzeli kızların olduğu bir abinin tabiri ile cennete yani ostrava ya gidin. Stadolní denilen bir sokak var, cuma full kalabalık. Şimdi Erasmus öğrencisi de yok saf Çekler :)  Prag'dan trenle 4 saat sürüyor. Pendolino (hızlı tren) 3 saate gidiyor. Bilet de 30 lira civarı.

geçen ay gitmiştim ostrava ya çok özlemişim oraları kısmetse yine gideyim bayramdan sonra :))

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Ekercinin dediği kofola Çek içeceği aynı zamanda. Azcık kolaya benziyor tadı ve kofolayı seven Türk görmedim :) çünkü genelde yanlış alıyorlar. Ben çok severim mesela :) bez cukr (şekersiz) olandan alacaksın. 2 lira civarında 2.5 litresi ya da 2 litreydi.. Mavi renkli olanı. Iki çeşid daha var original ve vişneli. Ikisi de iğrenç..

bir de Çek de marlenka yiyebilirSiniz. iki çeşit. Bal var içinde (Türk balı olması lazım), cevizli ve Fındıklı. Tesco markete gidersen hediyelik alabilirsin ama soğuk tutmak gerek. Büyük paketi 25 lira civarındaydı, küçükleri 13 falan. 

Bir de aslen Macar yemeği olan gulaš yiyebilirsiniz, genelde domuz eti ile yapılıyor ama söylersen beef ile de yaparlar. sosu çok ilginç tavsiye ederim. Prag daki sinagog a da gidin kesinlikle. Ve cuma imkanınız varsa aklın hayalin durduğu dünya güzeli kızların olduğu bir abinin tabiri ile cennete yani ostrava ya gidin. Stadolní denilen bir sokak var, cuma full kalabalık. Şimdi Erasmus öğrencisi de yok saf Çekler :)  Prag'dan trenle 4 saat sürüyor. Pendolino (hızlı tren) 3 saate gidiyor. Bilet de 30 lira civarı.

geçen ay gitmiştim ostrava ya çok özlemişim oraları kısmetse yine gideyim bayramdan sonra :))

çeşit çeşit gulyas yapiolar herkes herseye gulyas dior :D macaristanda her yerde gulyas yedim her yerde de farklı bişi yaptılar :D.

macarların bide balık çorbası var.o baya iidi.bulabilirsen ondan dene hocam.ama zor onu bulmak.özel günlerden yapiolar genelde.benim macar kız türk yemeklerini daha çok beğeniyor. 

macarların en güzel yemeklerinden biride langoş. patates ve hamur karışımı bişi on numara :D bide üstüne tejföl kaşar off :D acıktım

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

berlin'e gidersen wilmersdorf straBee ve Schloss straBe iyidir.marka seviyorsan Ku-damm da bir sürü marka bulabilirsin. burberry'sinden diesel'e kadar..

onun dısında berlin'de bol bol tk-max görürsün. marka ürünlerin (diesel- th - dkny gibi) 2-3 sezon öncesi ürünlerini satar bu adamlar. iyi de satarlar. yakalarsan kendine bisi kacirma derim.

alternatif olarak karl marx strasse iyidir berlin'de, neukölln'de. arcaden de fln oyunluk-hediyelik seyler bulabilrisin.

neukölln'de türk mahallesi oldugu icin, bol bol türk görürsün.

zaten kreuzberg'e yürüyerek 15 dakka.

budapeste'de, Vörösmarty tér (vörösmarty meydanı) ve Március 15. tér zaten ana merkezler. tüm alısveris dükkanları burada. sokagı tamamen turlarsan zaten istiklal caddesi gibi oldugu görürsün. buda'da degil yalnız burası peste tarafında. Erzsébet híd, pesti hídfő köprüsünü gecince görürsün zaten eger buda da kalırsan. peste'de kalırsan zaten merkezde.

diger ülkelere gitmedim. bratislava'yı merak etmiyorum. prag ve viyana listemde var. :(

berliner oldugum icin rahat ol sikilmedik bir kulak arkam var orada :(

[22817//kaanabak]
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

çeşit çeşit gulyas yapiolar herkes herseye gulyas dior :D macaristanda her yerde gulyas yedim her yerde de farklı bişi yaptılar :D.

macarların bide balık çorbası var.o baya iidi.bulabilirsen ondan dene hocam.ama zor onu bulmak.özel günlerden yapiolar genelde.benim macar kız türk yemeklerini daha çok beğeniyor. 

macarların en güzel yemeklerinden biride langoş. patates ve hamur karışımı bişi on numara :D bide üstüne tejföl kaşar off :D acıktım

demek orda ismi gulyas. çek de buna gulaş diyorlar.. söylüyorlar zaten macar yemeği, kız arkadaşım yapardı bana etle baya da güzeldi.. geçen çek e gittiğimde sosundan aldım hala duruyor :) 

resmini ekleyeyim..

kısmetse macaristan a tekrar gitmek istiyorum.. budapeşte , benim için istanbul dan sonra en güzel şehir. 3 gün kaldık ama yetmedi o şehire doymaya.. macaristan da olduğun için şanslısın.. :) gül baba türbesini bulabilmiştik osmanlı dan tek kalan.. ama baya şey vardı da biz bulamadık araştıramadık doğru dürüst..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek
    nurk bunu yazdı

berliner oldugum icin rahat ol sikilmedik bir kulak arkam var orada :(

iyi güldüm :D

Bütün önerilerinizi not edicem, hani tam nerelere gidilecek ben de bilmiyorum şu verdiğim linkte yazanlar dışında, genelde böyle tarihi yerleri kiliseleri,sanatsal yerleri falan dolaştırıyorlar ama işte o aralarda verdikleri boş vakitlerde bide bazen farklı geceler düzenleniyor onlara katılmazsam o vakitlerde dolanır bakarım. alayınıza teşekkür ederim =)

:)
Toplam Hit: 666 Toplam Mesaj: 8