Yurtdışından Getirilen Telefonlar İçin Harca Zam Geldi
-
Sanırm bu uygulama sadece türkiye de dünyada :) adamlar vergiyle boğuyorlar, millet yurtdışından alıyor kaçamazsın gel sana da çakmamız gerek diyip bi de onlardan alıyorlar.. El insaf valla.. Benim yurtdışından 650 liraya aldığım telefon(tax free ile birlikte 550 ye gelmişti) burda 1300 lira, azcık mantıklı olmak lazım neden o kadar para fazla vereyim? 2 tane telefon alabilirdim buradan alacağıma? devletimi düşünüp örnek vatandaş olarak buradan mı alsaydım, devlet beni çok düşünüyor ya..
neyse 115 lira olan harç artık 150 lira :) telefon getireceklere geçmiş olsun.. bu da haber içeriği
Cebine çok düşkün olan Türkiye, kesesini dikkate almayınca son 6.5 yılda 100 milyondan fazla telefon ihraç etti. Fakat bu açığa karşılık verilemeyince 2007'den bu yana 6 milyona yakın telefon da yolcu beraberinde ülkeye giriş yaptı. Bunu engellemek için uygulanan 115 liralık harç da bir işe yaramadı.
HARCA ZAM
Bunun üzerine Bakanlar Kurulu, yolcu beraberinde gelen cep telefonlarına ilişkin yeni bir karar aldı. İlk etapta yolcu beraberinde getirilen vergi miktarı 100 lira olarak belirlenirken, yıl ortasında 115 liraya çıkarılan bu rakam dünkü artışla 150 liraya yükseltildi.
ARTIK 200 TL ZARAR VAR
Temmuz ayında 16GB iPhone 5S'i ABD'den getirmek, 700 lira avantajlı iken, bu rakam son vergi ve kur artışları ile birlikte 527 liraya düştü.
http://ensonhaber.com/akilli-telefonlarda-yurt-disi-secenegine-ek-maliyet-2014-01-02.html
-
şuraya bak hükümetin yaptığı hırsızlığın faturasını vatandaş ödüyor
ee siken yaranırmış :) -
Çalıyor ama çalışıyorlarmışmışmış. Yol köprü yapıyorlarmışmışmış. Ötekiler de çalıyormuş ama hiçbir şey yapmıyorlarmışmış. Bunlar böyle çalıştığı için çalmaya devam etsinlermiş miş. Beyninizin yerine kafanızda kendiliğinden oluşan organınıza sokayım. Allah kitap diye diye ağzımıza sıçtılar. Durmak yok toplu sikişe devam.
-
DarkSkull bunu yazdı
Çalıyor ama çalışıyorlarmışmışmış. Yol köprü yapıyorlarmışmışmış. Ötekiler de çalıyormuş ama hiçbir şey yapmıyorlarmışmış. Bunlar böyle çalıştığı için çalmaya devam etsinlermiş miş. Beyninizin yerine kafanızda kendiliğinden oluşan organınıza sokayım. Allah kitap diye diye ağzımıza sıçtılar. Durmak yok toplu sikişe devam.
aynen zaten şu son kredi kartı taksit mevzuları tam bir komünist devlet uygulaması kısıtlamak halkın yaşamına etki etmek
kapitalist sisteme sövenler 1 şubattan sonra ne yapacaklar çok merak ediyorum :) -
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/58781/0/1/bakan-cayiniz-varsa-geleyim-vatandas-cay-yok-istemez.aspx
-Sayin bakanim sizi tanimadi herhalde
- Tanimadi tanimadi
Istenmiyorum demiyor da :)
-
DaveReed bunu yazdıDarkSkull bunu yazdı
Çalıyor ama ç.
aynen zaten şu son kredi kartı taksit mevzuları tam bir komünist devlet uygulaması kısıtlamak halkın yaşamına etki etmek
kapitalist sisteme sövenler 1 şubattan sonra ne yapacaklar çok merak ediyorum :)ben son duzenlemeleri olumlu buluyorum hocam hatta gec bilekalindi asgari ucretli adam da 8 bin limitli kart kullanmasin iphone almasin. ayrani yok icmeye atasozunun en azindan ikinvi kismi engellenmis olir :)
-
mataramasuko bunu yazdıDaveReed bunu yazdıDarkSkull bunu yazdı
Çalıyor ama ç.
kapitalist sisteme sövenler 1 şubattan sonra ne yapacaklar çok merak ediyorum :)ben son duzenlemeleri olumlu buluyorum hocam hatta gec bilekalindi asgari ucretli adam da 8 bin limitli kart kullanmasin iphone almasin. ayrani yok icmeye atasozunun en azindan ikinvi kismi engellenmis olir :)
işte senin bu düşünce tarzın komünist devletlerde oluyor ;)
o değilde akp giderayak sıçtın bari sıvama be arkadaş
herkes biliyor bu düzenlemenin uygulanmayacağını :)
ha ingilteredeki gibi bir yaşam standartın olur ülkendede anlarım taksidi kaldırırsın
zaten esnaf iş yapmıyor birde taksiti kaldır hepten öldür ondan sonra gel oy iste :)