Yurtdışından Telefon Satın Alabilirmiyim_? Bir Kaç Sorum Var
-
Arkadaşlar yurt dışındaki n 95 8 gb lere bakıyom 400 euro trde 540 eruro şimdi bi kaç sorum var
1)Bu telefon orjinalmidir yani çakma makma çıkma ihtimali varmı_?
2) Gümrük telefona el koyarmı_?
3)Tr de garantisi geçerli olurmu_?
arkadaşlar cevaplarsanız sevinrim
-
çakma değildir
140 eurolık fiyat gümrük vergisi,satışı yapan kurumun karı,kdv si vb..
bir limit var diye biliyorum en fazla 2 tane geçirebiliyordun heralde sayıdan emin değilim
garantisini aldıgın yerin belirtmesi lazım bazı markalar bunu temin edebiliyor. Ama sık rastlayamazsın..
-
hmm ben yinede ilk asıl soruya cevap alamadım yani 400 euroluk n 95 geçiyormu gümrükten
-
1 - Adam sana çakmayı yedirebilecek kapasitedeyse ve sende yiyecek kapasitedeysen bu işin yurt içi yurt dışısı olmaz her şekilde yersin çakmayı
2 - Teli birisi getiriyosa cebine atıp getirirse bişi olmaz ama kargo vs falan felanda hiç belli olmaz gümrük vergisi ödemeden salmayadabilirler elde koyabilirler (yurt dışında olduğum için her durum başımıza geldi)
3 - Eğer telefonun garantisini veren firma wordtelecom a üyeyse evet olur ama değilse unut.
-
arkadaşın veya tanıdığın getirecekse telefoncuya pasaport fotokopisiyle beraber imei numarasını kaydettirmen yeterli.. ben n70 getirtmiştim bu şekilde yaptım. şimdilik telefoncular bu işi yapmıyorlar diye duymuştum..
-
essan bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşın veya tanıdığın getirecekse telefoncuya pasaport fotokopisiyle beraber imei numarasını kaydettirmen yeterli.. ben n70 getirtmiştim bu şekilde yaptım. şimdilik telefoncular bu işi yapmıyorlar diye duymuştum..
-----------------------------wayt goca kötahyalı :D yapıyolar hocamda pasaport süresi 2 yılda 1 telefona indi inşallah pasaportu telefonsuz olan bi arkadaşın vardır :)
-
hmm o iş yatar dionuz yani
-
şimdi dostum telefonun orjinalligi kendiliginden belli olur dikkat et imei numrasına bakmadan telefonu alma yani kutudaki numara ile aynı ıme yi taşıyan teli al Türkiyeye giriş te pasaportuna mutlak giriş mührünü vurdur.
şayet yurtdışındaki internet sitelerinden salıp kayıt yaptırırım diye ümit ediyor isen işin çok zor İme kaçak duruma düşer ve çalışmaz Bozuk kaydı yapılmış bi N95 in İmeisi RPL kayıtları degiştirilerek ancak çalışır iş zora biner.
gümrükten 3 5 tana geçirebilirsin sorun çıkmıyor el koymazlar yani faturalı mal sonuçta ama bir yılda pasaportunla bir telefon kaydına izin veriliyor.
-
a.q vazgeçtim :D bu ne kadar zor işmiş yaw saolun gençler