Yurtdışından Uzaktan Kumanda Getirtme
-
Hobbyking ya da başka bir site üzerinden Turnigy 9x kumanda sipariş etmek istiyorum. Yanına bir de batarya alsam 70$ falan tutuyor. Yani fiyat olarak sıkıntısı yok ama yasal prosedürleri var falan denilmiş.
http://www.heliteknik.com/forum/kumanda-___-alici/4069-yurtdisindan-kumanda-alacaklara-uyari.html
Bu konular hakkında kesin bilgisi olan var mı?
-
hiçbişey olmaz al gitsin, 75avroya kadar gümrüksüz gelir. En fazla gümrüğe çağırır sorarlar bu ne diye, zaten kutu içeriğini bilmiyorlar hk dan pil fela. Aldım adamlar bana soruyordu ne var içinde die. Linklere bakmadım ama tahmin ettiğim linkler. Burada hobicileri görmek güzel. Quad heli uçak hangisi? Telden yazıyorum idare et
-
Kumandayı Türkiyeden almaya bak,gümrüğe takılıyor genelde kumanda.
-
Ben multikopter getirttim, gümrüğe takıldı , açtı baktılar, gümrük parasını verdim aldım ama uğraştım biraz.
-
@destination: quad olacak, pilotluğu kıvırmaya başlarsak tri yapma planı var =) gözüm yese arduino unoya gyroscope sensörü falan alıp onunla kontrol yapmayı istiyorum ama çok sonraki işler bunlar.
@themayk: genelde takılıyor demişsin ama nasıl takılıyor? şimdi gidip 1300$lık futaba alırsam at gibi alet, fiyatıda fazla illaki takılır. Ama benim alacağım malzeme 70$ civarı, yani fiyat olarak takılma durumu söz konusu değil. Ne bileyim bir yasa falan var mı? Tr içi satışı serbest olan birşey sonuçta ve fiyatıda limiti aşmıyor, niye takılsın?
Sen bütün alet getirtmişsin, bize parça parça geldi, bir defa takılma durumu oldu şansımıza. Ama kumanda Trden alındı, o yüzden acaba yasak bir sıkıntısı var mı acaba diye sormak için açtım konuyu.
İstediğim kumanda bu(hem fiyat olarak uygun hem de baya bi iş görür gibi duruyor):
wasd tarafından 07/Şub/14 16:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Takılma sebebi fiyat olarak değil, yasal sebeblerden diye biliyorum, bende iki senedir multikopterle uğraşıyorum, kumandayı yurtdışından getirtme denildi, frekanslı cihaz olduğu için takılma ihtimali yüksek, ben çok ürün getirttim biri hariç hiçbiri takılmadı.
-
Gonder bana, 1 aya bir arkadas geliyor Turkiyeye
-
oo iyi moruk takıl quad işi zevkli bende geçicem..kk2.1 al takıl napıcan ardüno mardüno :D
bu arada lipo pil alacaksan ikisi aynı pakette olursa en az 2 ayda gelir haberin olsun
kargo uçagı dustu gecenlerde vs hk postacı bulamadı gonderimi kesti.. bir fijipost gonderimi kabul ediyor su an oda 2 aydan az sürede gelmiyor :|
acele ise farklı paketlerde al
-
Abiler son iki cevabı görmemişim kusura bakmayın =)
@mizahi: 1ay çok geç olacak diye Türkiye içi ayarlamaya çalışıyorum, ama çok teşekkür ederim.
@destination: kk sıkıntılı, uraştırıyo falan diyenler var. Multiwii deniycez. Siparişi rctimer.comdan vericez.
Turnigy çok kullanılmış kullanılıyorda ama dandik diyenler çıkmış, onun yerine şu alttakine bakıyorum ama bu nasıldır kullanan eden var mı? Herkes mi zengin amk hepinizmi Futaba kullanıyonuz JR kullanıyonuz :D
http://www.robotistan.com/7-Kanal-24-Ghz-Alici-Verici-Kumanda-Seti,PR-1300.html