folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Yurtta Genel Bağlantı Problemi (Yardım)

Yurtta Genel Bağlantı Problemi (Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar yurtta genel bi bağlantı problemi oluyo mesela 10 bilgisayar varsa bazen bi çoğu bağlandığında sınırlı bağlantı yada bağlantı yok mesajını alıyoruz

ama diğerleri bağlanabiliyo.bazende biz bağlanırken diğerleri bağlanamıyo.Bu arada bağlantı wireless.

Genelde bu sorun her gün oluyo.halletme yolu olabilirmi ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Tüm bilgisayarlara elle ip verin, muhtemelen düzelir...

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hususi bütün bilgisayarı toplayıp denedik hocam olmadı :|

Bağlantı sağlayıcı ve yurt zaten olayı bi tarafına takmıyo..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Sınırlı bağlantı bilgisayar yada modemden kaynaklanıyor. Bütün bilgisayarlarda oluyorsa muhtemelen modemde sorun var yada ip-dns ayarlarında. Sen önce bir farklı bir modem bulun sadece denemek için sorun düzelmiyorsa, ip  konfigürasyonunu bir daha gözden geçir...

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

iLLuMiNaTi bunu yazdı:
    -----------------------------

Arkadaşlar yurtta genel bi bağlantı problemi oluyo mesela 10 bilgisayar varsa bazen bi çoğu bağlandığında sınırlı bağlantı yada bağlantı yok mesajını alıyoruz

ama diğerleri bağlanabiliyo.bazende biz bağlanırken diğerleri bağlanamıyo.Bu arada bağlantı wireless.

Genelde bu sorun her gün oluyo.halletme yolu olabilirmi ?

-----------------------------

Herşeyden önce bağlantı alt yapısı (topolojisi) nedir? Switch üzerinden bir router'a mı bağlanıyorsunuz?

Standart ADSL Wireless bir modem mi var? Bu tür modemler çok geniş kullanım amaçlı tasarlanmadıklarından (ve aynı anda routing yaptıklarından) yazılımsal veya donanımsal (örneğin tampon belleği sadec 6 bilgisayarın IP ve MAC adreslerini saklayabiliyordur) kısıtlamalar söz konusu olabilir. Bu durumda (ben daha önce böyle bir şey denemedim ama) Airties'ın bir Wireless 'repeater' ı var. Kabloyla modeme bağlayıp bir kısım bilgisayar direkt modemden diğer bir kısım ise bu 'repeater'dan bağlanabilir (veya repeater yerine Wireless başka bir modem yine kabloyla bağlanıp ilk modeme yönlendirilebilir).

Toplam Hit: 1060 Toplam Mesaj: 5