Yurtta Kablosuz Ağa Bağlanamıyorum
-
özet: yurtta net sorununa çözüm arıyorum
Yurda kalıyorum özel yurt deli gibi interneti var saniye de 20 mb down yapan oldu ancak bizim şöyle bi sıkıntı var bizim kattaki netlere giremiyorum ben herkes giriyo ben giremiyorum bizim oda daha doğrusu 3 kişi piç gibi kalıyoruz yan odaya soruyorum çatır çutur diyorlar amk üst katın şifreyi aldım o da iyi çekmiyor beyler sorularım şunlar
1-Herkes girerken ben neden giremiyor olabilirim ?
2-Benim, bizim girememe sebebimiz kattaki çocuklardan birinin, modem arayüzüne girip bizi düşürmüş olması ya da buna benzer bir şey olabilir mi ?
3-Eğer böyle bir durum varsa ben 2. sorudakini nasıl yapabilirim ?
4-Dün odada çocuklardan biri kurcalarken deneme yanılma paylaşım ağı tarzı bir yere girdi bilgisayarda müzik çalmaya başladı başkasının bilgisayarının sesini duyduk. Bizede ortak ağdan bir şeyler yapma imkanları var mı ?
5- Varsa bizimde onlara bir şeyler yapma imkanımız var mı ?
6-Sonuç olarak amk netine nasıl bağlanıcaz beyler ?
Yan oda daki piçler çok esrarengiz amk. O yüzden biraz kıllandım amk paranoya sardım.ayriyeten bilgiler: her katta 2 modem var sağ ve sol olarak ayrılıyor bizim kat sadece sağa yükleniyor şu aralar sol kapalı modem hakkında hiç bir bilgim yok ama odama yakın çekme sıkıntısı yok.
-
andorid işletim sistemli bir telefonun varsa o ağdaki tüm bilgiasyarları netten düşürebilirsin. onun dışındaki konularda fikrim yok.
-
Sabit ip verip dene hocam
-
Yurtta şifre hariç mac numarasını kaydettirme olayı varmı, eğer varsa net yöneticisinin mac numaranı o modem için kaydetmesi lazım