Yurttaki İnternet Sorunu [Yardım]
-
Bazen elemanlar ayarı kaçırıp idm den torrentten vs yardırıyorlar. peki ben hangi pc ne kadar yükleniyo öğrenebilirmiyim ? ona göre modemden mac adresini engelleyecemde ?? netcutla tüm yurdu kesiyom bazende oda hoş olmuyo
-
hangi bilgisayarın ne kadar yüklendiğini göremezsin.
Ben yurtta kaldığım zaman ne kadar ikaz etsek de torrent'ten vazgeçmeyen ve hatta torrent'ten dizi film arşivi oluşturmaya çalışan hayvanlar vardı. Yurt da çare bulamayınca modemin şifresini sallamasyonla tahmin ede ede kırdım. Herkesi engelleyip sadece tanıdıklara izin veriyordum. Diğer katlardan gelip sizde internet var mı diyenlere de yok bizde de diyorduk. Biz gece yatarken interneti normal haline getirip bırakıyordum. Ertesi gün yurt müdürüne şikayet, veryansın ediyorlardı. Onlar da tamirci çağırıp baktırıyorlardı bi sorun yok :D aynen geri gidiyordu.Ben sorunumu böyle çözdüydüm.
-
Elbette yapabilirsin. Switch lerde yansı özelliği varsaki genelde vardır ag da arp saldırısı düzenlersin. Saldırı dediysem adı saldırı yoksa kimsenin bilgisayarına birşey yapmıyorsun. Arp programı açık kaynaklıdır ve winpcap (kendisi otomatik yükler) ile çalışır. Mantığı basittir. Ağdaki paketleri ip sine göre sayar. Yanlız Bazı windows os larda çalışmıyor, denemen lazım. Birde kendi ip numaranı ekrandan seçmemelisin yoksa kitliyor makineyi.
Google emmi oğlunda arp saldırısı yaz. Gerisi kolay. -
allah aşkına ben boşuna mı getirdim ultramitronu abi ne uğraşıyon konularıma bak rahat rahat kullan neti