Yüz Fotoğraf Çekim Teknikleri Ve Kamera
-
S.a Mrb muridler gece gece açtım konuyu. Fotoğraf Çekerken daha doğrusu yüz,boydan etkileyici yüz cekimleri teknikleri Açıları hakkında kaynaklar önelerilerinizi varmıdır. birde uygun ucuz cekip kalitesi çok iyi olan bi dijital makine tercihen ne olabilir teşekkürler şimdiden...
-
avluka bunu yazdı:
-----------------------------S.a Mrb muridler gece gece açtım konuyu. Fotoğraf Çekerken daha doğrusu yüz,boydan etkileyici yüz cekimleri teknikleri Açıları hakkında kaynaklar önelerilerinizi varmıdır. birde uygun ucuz cekip kalitesi çok iyi olan bi dijital makine tercihen ne olabilir teşekkürler şimdiden...
-----------------------------
Çızdım. -
tüm makinelerde makro modu var. tecrübelerim oldukça işe yaradığını gösteriyor.
iyi bir odaklama da iyi sonuçlar doğuracaktır.
-
bu fotografcılıkta git gide moda oldu.. eline makina alan photographer olup, photographycilik oynuyor bu dönemde =) [Sözüm meclisten dışarı genel bi görüşümdür]
Makinanın makro moduna alırsın, surata odaklattırman lazım daha sonra surattan kendin baya bi uzaga gidip optik zoomla surata yakınlaş, derinlik oluşturursun. açıyıda sen belirlemelisin bu anlatılcak bişey değil. hangisi akıllıca gelirse yada ne elde etmek istersen. bu sadece bi yol belkide.
makina konusuna gelince paran varsa dslr alırsın yoksa dslr like, dahada azsa kompakt piyasayı araştırmalısın özellikleri karşılaştırıp sen kararını verirsin. her olayda olduğu gibi bundada piyasanın öncüleri var canon, nikon.. özellikler aynı olur ama bunlar malzeme kalitesiyle zaten belli eder.
-
35mm formatı için 70-80mm ( ben 80çekerdim) objektifle iyi sonuçlar alırdım..
-
r3b3l bunu yazdı:
bu fotografcılıkta git gide moda oldu.. eline makina alan photographer olup, photographycilik oynuyor bu dönemde =) [Sözüm meclisten dışarı genel bi görüşümdür]
Makinanın makro moduna alırsın, surata odaklattırman lazım daha sonra surattan kendin baya bi uzaga gidip optik zoomla surata yakınlaş, derinlik oluşturursun. açıyıda sen belirlemelisin bu anlatılcak bişey değil. hangisi akıllıca gelirse yada ne elde etmek istersen. bu sadece bi yol belkide.
makina konusuna gelince paran varsa dslr alırsın yoksa dslr like, dahada azsa kompakt piyasayı araştırmalısın özellikleri karşılaştırıp sen kararını verirsin. her olayda olduğu gibi bundada piyasanın öncüleri var canon, nikon.. özellikler aynı olur ama bunlar malzeme kalitesiyle zaten belli eder.
-----------------------------facebook sağolsun :D herkez güze bi profil resmi koyma derdinde :D
-
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------r3b3l bunu yazdı:
-----------------------------facebook sağolsun :D herkez güze bi profil resmi koyma derdinde :D
-----------------------------eheh evet türkiyede aniden bu kadar photographer wannabe çıkmasının sebebi bu olabilir. :D kolay & etkili falan hem..
neyse açıklamak istediğim bi nokta var : makro modu, bir objeyi çok yakından çekmek için kullanılır. örneğin klavyenin bi tuşuna oturduğun yerden bak. net bi şekilde görebiliyosundur. şimdi de arada 1 cm bırakacak kadar yaklaş. bulanık oldu di mi ? işte makro çekim, bunun gibi çok kısa mesafelerden çekmek için kullanılır. portre için uygun değil.
benim önerim normal portre fotoğrafları çekerken çoğu zaman makineyi diyafram öncelikli kipte tutman ve diyafram aralığı olarak f/11'i kullanman. çünkü bu aralıkta yüzde çok iyi bir netlik ve derinlik sağlanır. e istediğimiz şey de bu zaten ;) (loş ışıkta çekim yapıyorsan makineye bağlı olarak bu değeri düşürmek isteyebilirsin.) daha etkili çekim için söyleyebileceğim diğer şeyler de, yumuşak ışık kullanmak. fotoğraf makinesinin üstündeki o flash'ı mümkün olduğunca kullanma. sert ve donuk bir ışık kendisi. fotoğrafını çekeceğin kişi dümdüz bir şekilde makineye bakmasın, kötü durur. bunun yerine eğer vücut kameraya dönükse modelin çenesini biraz eğmesi ve başını hafifçe döndürmesi daha şık bir görünüm oluşturur ve tam göz mesafesinde olmasın kamera. ya da en azından göz mesafesinin üstünde olmasın. çok hafif aşağıda olması daha güzel olur. (hey, poz verme teknikleri olarak da kullanabilirsin bunu! :D)
-
hocalar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler bazı.
Hocam haklısın bn çekiceğim fotoları insalara göstermekten ziyada hatıra olarak saklamayı düşünüyorum sadece nasıl bir cihaz iyidir ve cekim teknikleri nasılldırbuna uygun ucuz ve iyi denilecek fotoğraf makinaları nelerdir acaba .?? -
up Tavsite Ettiğiniz Cihazlar Yokmu hadi muridler.. :)