folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yüzyüze Bişey Satma Olayı Bittimi ?

Yüzyüze Bişey Satma Olayı Bittimi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

meraba

arkadaşım bir telefoncu ya  cep telefonunu satmış, "130 dan fazla vermem" demiş adam uzatmayıp vermiş. telefon e72 sahibinden de bakınca 200 lira falan piyasası.

dükkanlara telefon satma devri bittimi artık ? değerinde satabileceğimiz bi yerler varmı istanbulda ? bilmediğim için soruyorum. bu eminönü taraflarına falanda gitmedim hiç mesela oralara gitsem degerinde satabilirmiyim yoksa sahibinden gittigidiyor vs den başka çaremiz yokmu ?

black implies white, self implies other, life implies death.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Telefoncu nasıl kar edecek o zaman ?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Geçenlerde yeni bir telefon alacağım.

1. Esnaf: Telefonun maketini cama koymuş soruyorum yok telefon bundan diyor. E diyorum süs olsun diye mi koydun ? Sanane bilader deyip tersledi aynı şekilde bende.

2. Esnaf ta aynı telefon var ama sadece teşhir ürünü kalmış telefon elimde diyorum abla bunun kutusu var mı ? Ne olacak kutusu telefon işte .Her gelen bunu ellemiştir. Sende elledin niye bakıyon o zaman. Abla her gelenin eline verirsen herkes eller bunu dedim sonra hır gür.

3. Esnaf ta aynı şekilde telefonun maketini asmış telefonun kendi yok sadece gülüp çıktım.

En son internetten aldım. Aradığım telefonda nokia asha 201 di yani.

Sonuç artık ne esnaftan bir şey alırım nede satarım. Nete yönelmek lazım.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

bu tarz sektörler bitti sayılır. millet internetten alışveriş yapma fobisini yendi. hizmet sektöründe değilsen millet alışverişini internetten yapıyor. hem daha ucuz hem dükkan dükkan gezme derdi yok, kapına kadar da geliyor. dezavantajları da yok değil ama durum dediğim gibi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

dedikleri gibi artık herşey internetten alınıyor dışarda daha ucuza bulabileceğim şeyleri bile netten alıyorum çoğunlukla geçen 6 liralık sipariş geçmişim ya sonradan farkettim lan dedim e ticarete kaptırdın kendini kargo parasıyla birlikte dışardakinden pahalıya geliyor ama işte alışkanlık olmuş artık :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek
    itfaiyeci bunu yazdı

bu tarz sektörler bitti sayılır. millet internetten alışveriş yapma fobisini yendi. hizmet sektöründe değilsen millet alışverişini internetten yapıyor. hem daha ucuz hem dükkan dükkan gezme derdi yok, kapına kadar da geliyor. dezavantajları da yok değil ama durum dediğim gibi.

hocam aslında milletin internetten alışveriş fobisi yenmedi canııım esnafımızın az iş bilmeyen bulunca si*me fobisi insanları internetten alıma-satıma yönlendirdi.

telefon 2.el telefonun 200lira ederken telefoncu sana 130dan fazla vermem dedi, neden onu 220-240a birine itip daha fazla kar edicek.onun yerine sende 130a sana verene dek 180e netten satarım dedin.telefoncudan 220ye alıcak adamda 180e alırım dedi .. vs 

yani bitti hocam o iş :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

yav benım 56 yasındakı amcam bile ınternetten  8 lıraya terlik almış mutlu mutlu gıyınıo halbukı hemen yan dukkanda da terlık satılıyor durum öyle yanı 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

giyim kuşam almam netten :)

sağlık ürünü, ilaç falan almam.

koşu bandı vs şeyleri görüp ellemem mıncırmam lazım.

telefon alırım, teknolojik ürünler alırım, organik ürün alırım, gözlük falan almam. ürününe göre yani, tarhana aldığım bile oldu...

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

simdi akli eren yerli esnafta dukkanlarini internete tasiyor, siteler uzerinden satiyor artik. 

akli ermeyende yakinda bilinclenip internete dusecektir,

genel itibari ile turkiye icinden aldigin her mal yurtdisina nazaran daha pahali fakat free shipping alisveris yapsan dahi malin deger ve buyuklugune gore gumruk vergisi olur , dolayisiyla yerli yada yabanci bir takim alisverisler hep bir dengede seyredecektir.

ornegin:

1-turkiyede tablet kutusu 95 liralik bi ilac abd'de $13 , urun agirligi hafif olduguicin $16 da kargo ucreti var .. bu tip online bi alisveris her turlu karli gorunsede.. aldigin urunun turkiyeye girisi serbest mi , kac adet siparis sayisi vergiden muaftir gibi detaylarlar ilgilenmek zorundasin.

2-macbook pro aldin net 2 kg agirligi diyelim, bunun turkiyeye kargosu $50 ,

kendi kutusu + kargo paketi + adaptoru oldu sana toplamda 3.5 - 4 kg kargo paketi = $85 kargo ucreti .. turkiyeye giriste vergisi vs...

neyi nasil nerden kaca alip , kaca satabilecegini , kotasini , vergi muafiyetini , giris iznini vesayre de bir nebze bilmek.. kisacasi alisveris yapmayida bilmek gerekiyor.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Erkek

Mesela internetten on arastirma yapiyorum kasa alacagim ama gidip o kasayi kendi gozumle gomreden o satis danismanina danismadan almayacagim. Basit ve bilgili oldugum konularda neti kullanmaktan cekinmem ama yetersiz oldugum zaman en azindan benden fazla bilgiye sahip birine danisarak almayi tercih ederim. Sonuc olarak kasa toplarken sadece bos kasayi ve monitoru sorarak ve bakarak alirim gerisi netten

http://yanduvar.blogspot.com/
Toplam Hit: 827 Toplam Mesaj: 10