Zaman Hesaplama Algoritması ?
-
Merhaba arkadaşlar bir sorum olucak bu traviandaki gibi zamanlamanın mantığı nedir yani jquery ile nasıl bir mantık izleniyoru örnek vermek gerekirse saldırı yapılınca belirli süre sora saldırının sonucu çıkıyor o süreyi nasıl belirliyorlar ve geçtiğinde yapılması gereken işlemi nasıl işleme koyuyorlar biraz açıklarmısınız . Umarım açıklayıcı olmuşumdur.
-
Senin saldırıyı başlattığın saati veritabanına kaydediyorlar.
Daha sonra ya her sayfayı yenilediğinde onun üzerine geçmesi gereken zamanı ekleyerek ne kadar süre geçti, kaldı gösterirler ya da sen saldırıyı başlattığın zaman başlangıç ve bitiş zamanını veritabanına kaydederler onun üzerinden işlem yaparlar.
pSkpt tarafından 10/Şub/15 19:41 tarihinde düzenlenmiştir -
arkinfes bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar bir sorum olucak bu traviandaki gibi zamanlamanın mantığı nedir yani jquery ile nasıl bir mantık izleniyoru örnek vermek gerekirse saldırı yapılınca belirli süre sora saldırının sonucu çıkıyor o süreyi nasıl belirliyorlar ve geçtiğinde yapılması gereken işlemi nasıl işleme koyuyorlar biraz açıklarmısınız . Umarım açıklayıcı olmuşumdur.
Şöyle düşün.
Şu anki zaman saniye cinsinden 1000 olsun.
6 dakika sonra saldırıya gittiğini düşün, yani onun zamanı 1360 olacak.
İki taraftan birisi sayfayı anlık olarak yenilediği zaman yeni durum hesaplanıyor. (Daha doğrusu sadece iki taraf değil, olay ile ilgisi olan herhangi birşey tetiklendiğinde.)
Mesela sen sayfayı yeniledin. saniye 1200 oldu. Sistem 1360-1200= 160 saniyeden geri saymaya başlıyor sistem.
Arka planda sürekli olarak hesaplamıyorlar, herhangi birşey tetiklediği zaman hesaplanıyor ihtiyaç olan veriler.
-
jquery ile geri sayım sırasında işlem olmuyor ozaman sadece jquery sayımı bitirdiğinde işlem ile kontrol ediyorlar :)
-
arkinfes bunu yazdı
jquery ile geri sayım sırasında işlem olmuyor ozaman sadece jquery sayımı bitirdiğinde işlem ile kontrol ediyorlar :)
Muhtemelen bitişinde de kontrol etmiyolardır. Mesela ogame'de süre bittiğinde sayfayı yeniletir script otomatik olarak. Ondan sonra yapar ne yapacaksa :)
-
yeni bir oyun projem varda jquery yeni öğreniyorum şu işin mantığıı iyice anladım ama okdar çok olay varki algoritmasını kuramadığım burda anlatmakla olcak iş değil gibi :D
-
Olaya Jquery den değil de, saf Javascript den başlarsan bence daha mantıklı davranmış olursun.
-
python 2.x için söylüyorum (3 için de geçerlidir büyük ihtimal, denemedim)
import time
startTime=time.time()
elapsedTime=time.time() - startTime
Kısaca bu kadar kolay hocam, pseudocode gibi.
Ayrıca unix timestamp de kullanılabilir.