folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Zaman Yolculuğu Hakkında

Zaman Yolculuğu Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Erkek

Arkadaşlar benim saçma bir analizim var. Kimine göre komplo teorisi olarak adlandırılacak ama dikkat ettiğimiz zaman gerçekten de var bui şte bir iş diyorsunuz.

Yıllardır insanların merak ettiği bir konudur zamanda yolculuk yapmak. Yapabilinirliği de tartışılır durur. Kuantum fiziği ve dördüncü boyut işin içine girince de zaten iş oldukça karmaşık oluyor. Ama bahsettiğim zaman yolculuğu ''Yasak Krallık'' filmindeki kadar basite indirgenen cinsten değil.

Yaptığım analiz ile son 3 yıldır yapılan film ve dizilerin hatta çizgi filmlerin bile bu konuyu aynı tema ile işlediğini görüyoruz. En basitinden örnek vermek gerekirse basit bir çizgi film olan ''regular show''un yeni bölümlerinde aktif olarak işlenen bir konu oldu. Onun dışında ''men in black 3'' gibi çok bilindik bir serinin son filmi de aynı konuyu işledi. Onun dışında beyin yakan cinsten ''predestination'' (izlemeyen varsa kesinlikle öneririm.) yine aynı konuyu net bir şekilde işledi. Yine izlemedi iseniz kesinlikle izlemenizi önerebileceğim ''interstellar'' da aynı konuyu net bir şekilde ele alıyor. Bununla birlikte yabancı dizi izleyen arkadaşların da bileceği ''Arrow''un ardından çekilen ''The Flash'' da zamanda yolculuğu tam anlamıyla işleyen yapılar arasında yerini alıyor.

Bütün bunların ardından Stephen Hawkings'in Zaman yolcuğu adlı belgeselini izlediğiniz zaman gerçekten beyni yanıyor insanın. Konu dördüncü boyut olduğunda aklımızın almaması doğal. Solucak delikleri ve zamanın maddesel hali de beynimizi aşıyor galiba. Ama stephen hawkings'in ''yeterli hıza ulaşıldığı zaman zaman kırılır ve solucan deliği açılır teorisinin ardından geçmişe yolculuk mümkün gelecek üzerine çalışıyoruz.'' cümlesi akılları karıştırıyor.

Neyse müridler alıntı kısmını geçecek olursak son 3-4 yıldır bu konuda dünyanın belli baş yapıtları bize bir şeylerin normalitesini alışamaya çalışıyor. Benim komplo teorime göre de zamanda yolculuk şuan mümkün. Lakin insanların alışması için çaba harcanıyor. Tıpkı 80lerde telefonların cepte taşındığı filmlerin on yıl sonra hayata geçişi ardından 90larda aynı telefonların görüntülü konuşturduğunu gördüğümüzde yadırgadığımız ancak çıktığında zerre şaşırmadığımız süreçler gibi bir süreç olduğunu düşünüyorum. Bir şey ne kadar absürt ne kadar uç olursa olsun çok sık gördüğpümüz zaman yadırgamıyoruz galiba. Bilmiyorum ben mi kafayı yaktım bu konu ile ama yakın zamanda (5-10 yıl ) haklı çıkarsam şu metni sağa sola satarım la. 

Mod : zaman ışını kullanarak, konuyu bilim bölümüne ışınladim. 

Aslan bile atı görünce götünü saklar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bir teori vardı gelecekte zaman makinesi icat edildi fakat zamanımıza gelip geleceği değiştirmek istemiyorlar diye.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Hocam kısaca bu bulundu alıştırmak maksatlı dizi filmlerle aktarılmaya çalışılıyor diye düşünüyorsun. Senin gibi düşünen en az birkaç milyon insan daha vardır. Özellikle reddit gibi yerlere bakman yeterli.

Dizi filmlere çok bel bağlamamak lazım. Hele Flash bildiğin çizgi roman derlemesi. O kadar fazla sayıda çizgi roman karakteri o kadar fazla sayıda seçenek sunuldu ki illaki bazı noktalarda bazılarındakiler benzeşecek. Bunda anormal bir durum yok.

Interstellar'ın bilimsel analizini okuduğumu hatırlıyorum. Baya yetkin fizikçilere fikirlerini sormuşlardı. Onlardan biri bilimsel içerikte yardım alınıp kurguyla beslenip felsefik soru işaretleriyle süslendiğini söylemişti. Elbette böylesine iddialı bir yapımda gerçek kesitten olabildiğinde yararlanmak için uzman görüşü almak çok normal. Bu sebeple bazı noktalar illaki gerçeğe daha yakın olacak. Ama unutmamak lazım ki bu filimler bilim kurgu filmleri. Bilim yanı kadar hatta daha fazla kurgu da mevcut.

Hocam çok iyi gözlemci olupta iyi bir gelecek tasvirinde bulunulması yeni bir şey değil. 1800'lerde kitap yazıpta bugünleri tarif eden, elinde olmadan bugünkü bilimsel argumanlara destek sunabilecek tariflerde bulunanlar, tanımlama yapanlar var. Bu yeni bir şey değil. Bu sadece pozitif bilimlerde de söz konusu değil. Sosyal bilimlerde de aynı şey söz konusu. Bu ayrı bir yetenek ve çalışmanın ürünü. 

Çok sevdiğim bir film serisi olan Back to the future'da da çok güzel ve yerinde saptamalar var. Ama tekrar izleyipte alıcı gözle baktığında bunların yalnızca iyi birer tahmin olduğunu görüyorsun. Tabi biraz rasyonelleştirme de söz konusu. Yani bugünkülerle sana sunulanları yan yana koyup inandığın yana çekiştirmek söz konusu. Tamamen soyutlayıp o şekilde yorum yapabilirseniz halbuki muhtemel olasılıkların kuvvetli olanlarının göz önüne sokulduğunu bolca da hatalı sapmaların olduğunu görüyorsunuz. Ama bunu yapabilmek çok zor ve meşakkatli bir mesele. 

Fizik konularındaki bilginizi bilmiyorum. Şahsen benim bunları teorik temelde tartışacak kadar fizik bilgim yok. O sebeple ben yorumlayamam. Ama sizin de ilk elden bilginiz yoksa ve gerçekten merakınız ve vaktiniz varsa kuramsala girmeden önce araştırmalara göz atmanızı öneriyorum. Sadece medya ve komplo teorileri üzerinden yürümek daha fazla akıl karıştırıcı olabilir.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Apolitik
    Apolitik's avatar
    Erkek

Abii en başta zaman diye bişi yok ki ya bu insanların sonradan "icat" ettiği birşey. Zaman diye öyle akan bişi yok. Bizim zamana göre geçmişimiz hayla geçmişte yaşıyor. Benim sizin 9 yaşında ki haliniz hayla oralarda biyerlerde zaten. Bunun bi açıklaması vardı adını unuttum.

Şeyh uçmaz, mürit ot çekmiştir.
Toplam Hit: 1111 Toplam Mesaj: 4
zaman yolcuğu