Zamanda Yolculuğu İspatlıyorum
-
Dün otobüsde eve gelirken sıçarım.
Evet yukarıdaki cümle aslında Dün otobüste gelirken düşündüm diye yazıcakken yukarıdaki gibi yazdım çok güldüm kalsın dedim....Her neyse konuya dönelim. Bilinenlerin dışında tabiki teoriler var ancak. Çeşitli ddüşüncelere göre zaman kavramının kütlesel çekimindfen dolayı bükülmesi gibi kanılardan ve zamanın bir bütün olmasından dolayı ne yaparsak yapalım zaten yaptık düşüncesinden doğan fikrime göre.
bunun doğruluğunu kanıtlamakı için fikrim şudur.
Kararlı bir şekilde yüzyıllar boyu bir geleneği nasıl sürdürürsünüz. Tabiki en garanti yöntem devlet eliyle.
Şimdi bir devlet çıksa be 500 yıl boyunca bir gelenek gibi hep ileriki kuşaklara zamanda geriye dönebilmek mümkün olduğunda hemen bu geleneğin başladığı güne dönüleceği kararlaştırılsa. O protokolün başladığı gün gelecekten günümü ze gelinirdi.
-
Mesela 2257 de zaman portalını icad etti arkadaşlar. Devletlerde 2020 yılında birleşip dediğini yapmaya karar verdi. İyi de 2020 yılında 2257 yılından gelecek adamın çıkacağı portal yok. Mantıken zaman yolculuğu zaman makinası teknolojisinin bulunduğu ve sonrası için geçerli olmalı diye düşünüyorum.
-
Neyi kanıtladı bu anlamadım hacı =)
Zamanda yolculuğu bıraktım, birkaç gün geçmişe 1 bit veri gönderebileyim bu dünyaya kral olurum
HolyOne tarafından 13/Şub/14 08:18 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Neyi kanıtladı bu anlamadım hacı =)
Zamanda yolculuğu bıraktım, birkaç gün geçmişe 1 bit veri gönderebileyim bu dünyaya kral olurum
güldüm :D
-
ot içip açtığım konudur. Lütfen ömrümün sonuan kadar silinmesin :D
-
ExpirE bunu yazdı
ot içip açtığım konudur. Lütfen ömrümün sonuan kadar silinmesin :D
Dun gordugumde ne ictin sole hadi diyecektim vazgectim ciddi konu ayagina ban yemeyelim diye :D
-
Işık hızının aşımına yoğunlaşmış herkes. İnsan beynindeki iletişim de çok hızlı aslında düşünce hızı ışık hızını geçemez mi?
Eski konuyu hortlattık ya neyse :)
-
Zamanda geleceğe yolculuk mümkün.Hemde teoride değil.Yalnız bugünün teknolojisi ile bu mümkün değil.
Kütlesi olan her madde düz uzayda bir çöküntü yarattığı için çekim kuvveti de sağlıyor.Dünyanın kütlesine göre bir çekim kuvveti vardır.Dünyadan 1 milyon kat daha büyük olan güneşin daha güçlü çekim kuvveti vardır.
Bilim adamları kütlesi olan cisimlerin uzayda çekim kuvveti yarattığını zaten çok önceleri ispatlamıştı.Yalnız uzayın zamanı büktüğü teoride kalmıştı.Şimdi ise o da ispatlandı.Şöyle ki attığımız uydular yer yüzünden daha yukarda olduğu için daha az çekim kuvvetine maruz kalıyor bu yüzden saatleri 24 saatte bilmem kaç milisaniye geç ölçüyor.Bu yüzden sapma olmaması için uydu saatleri buna göre ayarlanıyor.
Bu da gösteriyor ki kütle uzayda zamanı da bükebiliyor.Örneğin dünyadan 1 milyar kat daha büyük bir gezegende insanların yaşadığını düşünün.Ki çok daha büyük gezegenler vardır.Bu gezegende yaşayan insanlar atıyorum 10 yıl yaşadığında, dünyadaki insanlar atıyorum 100 yıl yaşamış olacaklardır.
Hayal ettiğim gezegen uzayda zamanı dünaydan kat be kat daha fazla büküyor.Eğer ki o gezegene çok hızlı bir şekilde ulaşıp bir miktar zaman geçirdikten sonra yine çok hızlı bir şekilde dünyaya dönersek dünyadaki insanlar daha fazla yaşamış, zaman daha hızlı akmış olacak ve bizde geleceğe gitmiş olacaz.
Vay amk niye bu kadar yazdım böyle boş bir konuya...
-
Hocam yercekimi ile kutlenin arasindaki bag tamam da, kutle ile zaman arasindaki iliskiyi nasil bagladin?
Bir de uzaydaki uydular 24 saatte bir birkac saniye gec olcuyor ne demek?
Konu ciddi degil ama senin posttan sonra ciddilesti bence.