folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Zeitgeist Hareketi Web Sitesi Www.Zeitgeisthareketi.Org

Zeitgeist Hareketi Web Sitesi Www.Zeitgeisthareketi.Org

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    slm arkadaşlar tasarımını başka bir siteden aldıgım kodlamayı codeigniter kullanarak yaptıgım bir web sitedidir.olumlu yada olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.içerik olarak henuz pek fazla bişey yok ama siz içeriği hakkındada yorum yapabilirisiniz

web adresi:  [URL="http://www.zeitgeisthareketi.org"]http://www.zeitgeisthareketi.org/[/URL]

içeriktende kısa bir alıntı yapayım hemen:
    Zeitgeist Hareketi,siyasi bir hareket değildirUluslar, hükümetler, ırklar, dinler,mezhepler ve sınıflar gibi ayrılıkçı düşünceleri onaylamaz.Bizdünyaya daha çok, insan türününtek bir aile gibi olduğu bir organizma gözüyle bakıyoruz.Bununla beraber sadece; yiyecek,hava ve su gibi temel yaşamsal ihtiyaçlar bağlamında olmamak üzere etki ve yönlendirme gibi yaşamsal süreçleri de bunun içine katarak tümüyle çevreye bağımlı olduğumuzu kabul ediyoruz.

Farkında olalım ya da olmayalım,sistemin ve
    toplumun can damarıpara.
    Bu nedenle, parasal sistemin nasıl işlediğini anlamakneden bu şekilde yaşadığımızıanlamamız açısından çok önemli.

ekşi sözlükten alıntı :

parayı esas alan bu sistemin içinde daima borçlu doğup borçlu öleceğimize, dolayısıyla modern çağın köleleri olarak refaha ve hayalini kurduğumuz uygarlık seviyesine ulaşamayacağımıza dikkat çeken bir belgeseldir.

köleleri uyutmak, eblehleştirmek ve sistemin sürekliliğini sağlamak için dinlerden ve militarizmden yakamızı kurtarmamız gerektiğini savlarken laflarını sakınmadan söylemelerini, mevcut sistemi makul bulanların düşünce yapısını "geri kalmış bir bilinç düzeyi" olarak tanımlamalarını takdir ediyorum. kafası az çok çalışan insan dinlerin sisteme hizmet eden şer odakları olduğunu ve askerlik kavramı var oldukça yeni silahlar üretileceğini, savaşlar çıkacağını, acılar, sefaletler çekileceğini bilir. zeitgeist addendum bu gerçekleri sade ve net bir biçimde anlatmakta, sistemi pembe bulutlar içinde görenlere de sağlam bir tokat akşetmekte. ne var ki, yarı ütopik "the venus project" haricinde sistemin nasıl çökertilebileceğine dair etkili bir tez ileri sürememişler. belgeselin öncelikli amacı elbette insanları bilgilendirmek olmalıdır ve bu amacını başarıyla yerine getirmiştir. fakat, belgeseli beraberce izleyen üç arkadaş olarak dikkat ettik ki üçümüz de askerliğimizi tıpış tıpış yapıp gelmişiz, paraya tapan patronların şirketlerinde işe girmişiz. nüfusun büyük çoğunluğunun dinlere inandığını ve askerliği kutsal bir görev olarak kabul ettiğini de düşünecek olursak, dönen dümenin farkında olan az sayıda insanın bile çarkın dışına çıkamaması ciddi derecede cesaret kırıcıdır.

kurtuluşu teknolojide gören venüsçüler, insanoğlunun geleceği için bence biraz fazla iyimserler. mevcut kaynakların efektif kullanımıyla ve teknolojinin salt insan faydası için geliştirilmesiyle yeryüzündeki her ferdin refah içinde yaşayabileceğine ben de katılıyorum. ama unutulmasın ki, teknolojinin insanları sindirmek için kullanılması çok daha basit ve etkilidir. neticede, bizler modern çağın köleleriysek, birileri bizi köle etmek istediği içindir. bu yüzden, teknoloji insanın kurtuluşuna ve refahına hizmet ettiği kadar, köleleşmesine de hizmet etmektedir. zira elinde güç olan insan teknolojinin nimetlerinden daha fazla faydalanır. kısacası, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, teknolojiyi başkasının şakağına dayayıp "benim için çalışacaksın ulan" diyecek hastalıklı zihniyet mevcut olduğu sürece, sistem ister para tabanlı olsun, ister nohut tabanlı olsun, değişen bir şey olmayacaktır. bu yüzden, sistem kendi kendini yiyip çökse bile yerine geçecek sistemin insanoğlunu refaha kavuşturması mümkün gözükmüyor. zira insanoğlu kendi yarattığı şeylerin kölesi olduğunu anlayıp bu durumdan kurtulmak için çaba gösterecek bilinç düzeyinden henüz çok uzak. insanoğlu hala dinlere tapınıyor, hala politikacıların peşinden koşuyor, hepimize yetecek olan kaynaklar için hala savaşıyor...

zeitgeist addendum'da ipuçları verilen çözümlerden henüz çok uzağız; devrimden çok uzağız. ama evrim hala sürüyor...

bilgilendirme konusunda basarili olsa da cozum konusunda ayni basariyi gosteremeyen yapimdir.

venus projectten bahsederken polis ve paranin olmadigi bir duzenden bahsediliyor. tum suclarin para sebebiyle islendigi tezinin kabulu ile ancak boyle bir sonuca varili ancak ekonomik kosullarin disinda da islenen bir cok sucu goz ardi ediyor bu durum. ya da bu konudaki cozumleri belirtilmemis. toplum duzeni icinde zihinsel farkliliklar haricinde bir insanin cinayet islemesi sadece ekonomik sebeplerle degil ayni zamanda ask-nefret iliskileri ile de olur. insanlar yasadigi surece para olsun olmasin karsi cinsle olan iliskilerde bu tur kirilma noktalarinin olmasi beklenir. bu baglamda minimal de olsa bir tur polis gucu gerekir. amcalari var olandan baska turlu tanimlansa da bu tur bir guc surekli olarak bulunmalidir.

yapilan islerin topluma katki olarak gorulecegi bir mantiktan bahsediliyor, ve teknolojinin ana kaynak olarak kullanilmasindan. bahsi gecen teknolojilere sahibiz ancak bunlarin kullanima gecirilmesi icin buyuk altyapi calismalari gerekmekte. bu baglamda insanin hic bir sey yapmadan hayatini surdurmesinin cok sikici oldugundan yola cikarak bu islerde calisacak insanlarin her zaman var olacagini kabul edebiliriz ancak bu kisilerin bu islerde devamlilik saglamasini bekleyemeyiz. bu da islerin cok dusuk hizda yapilabilecegi anlamina gelmekte. robotlara bile yaptirilacak olsa bu robotlarin uretimi ve bakimi problemleri var. sahsen tren yolu projesinde calisyor olsam, karsiliksiz olarak, bir gun vazgecip film cevirmeye karar verirsem eger yerimi dolduracak bir insanin gelmesi ve ise devam etmesi cok hizli sekilde olmayabilir. kolelik ile saglanabilecek bir sisteme benziyor bu sebeple. bunun yani sira kar amacli olmasa da politik anlamda bir devlet degil ancak muhtelif organizasyonlar olmali ki bu tur isleri organize etsin. buyuk yapilanmlara olmadan bahsi gecen buyuk projelerin hayata gecirilmesi de zor gorunuyor.

bundan baska robotlarin yapamayacagi hizmet sektoru ile ilgili isler her zaman olacaktir. bahsi gecen toplumda uzun vadede buyuk yasli nufus ortaya cikacak ve akabinde bu kisilerin bakimi sorunu da. tahminim yeterli sayida bakici ya da hemsire ya da sosyal gorevli bulmak bu durumda da oldukca zor olacaktir.

bu tur ilk basta akla gelen belki cozumu olan ancak bahsedilmeyen sorunlardan baska her turlu sistemin bir muddet sonra -ki bu 1000 sene de olsa bir zaman olacaktir- yeni bir duzenlemeye- devrime ihtiyaci olacagidir. bunun yikici olmadan basarilabilecegi bir sistem gerekir. steril gibi gorunen boylesine bir toplumda bu huzur ortaminda cani sikilcak insanlar her zaman olacaktir. sonucta empoze edilmeye calisilan bir dusunce oldugu surece- ne kadar mantikli guzel iyi veya olumlu da olsa- buna karsi cikacak insanlar her zaman bulunacaktir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Gönül isterdi ki,zeitgeist hareketi insanları bilinçlendirmekle,belgesel tadında görsel sunumlarla,konferanslarla devam etseydi..Ama son projeleri gerçek olamayacak kadar uçuk neden mi ? Tamam teknoloji ilerledikçe orda vaad edilen herşey yapılabilir hatta bir çoğu zaten mevcut teknolojiyle yapılabilir ama polisin,devletin vs. insan üstü kurumların olmayacağını çünkü insanlar bilinçlenince buna gerek kalmaycağı savunuluyor.Maalesef insanın fıtratı o projeye uyum sağlayabielcek kadar mükemmel değildir (insanlar açısından).Zira alayımız filazofta olsa ermişte olsa,beşer medeniyetinin görüp görebileceği en bilinçli insanalrda olsa birşey unutulmuş bu projede ;Nefis..

Bu dünyada kıskançlık,aşk nefret vs. gibi duygular vardır ve çok güçlü duygulardır aklı tabiri caizse öper bi kenara atar.Hee diceksiniz ki herkes bilinçli olduktan o yönde davrandıktan sonra neden birisi bir başkasını kıskansın ? Erkekler ne der,kadınlar ne anlar filmini izlemiş olanlar analtmak istediğimi daha iyi analyacaktır..Şimdi bir kadın düşünün bir erkekle (şart koşulan bilinç düzeyine sahip ikiside) kadının bazı hal ve hareketlerini erkek kendisinden hoşlandığı yönünde algılıyor.Fakat kadının hiçte öyle bir düşüncesi yok..Ama erkek o kadar eminki bunu içinde büyütüyor,inanç haline getiriyor ve nerdeyse adından daha emin..Bir gün bunun söyleyeceği yok ben artık konuyu açayım diyor oda ne hayal kırıklığı..ertesi gün kadını bir başkasıyla görüyor (bunda kadının bir suçu yoktur herhalde bilinçli diye böyle birşeyi yapması sınırlandırabilir mi?) delirmemesine garantiv erebilir msiniz ? hadi diyelim kadın anlayışlıda bir insan çıktı erkeğin bunu kabullenmesini bekleyene kadar başka kimseyle beraber olmak istemedi.. Erkeğin bu sevdasından vaz geçeceğinin bir garantisi var mı ? Tamam herşey elbet bir gün biter ama erkeğin bunu sakin kafayla analtıp geçirmesini beklemenin bilinçle ne kadar yüksek bir payda orantısı var ? İnsanız ve iç güdülerimiz var..Engellenemez duygularımız var..Bilinçli olmak bunları yenebilseydi her aşka tutuluşundan sonra götüne tekmeyi yiyip salya sümük gecelerce ağlayan bizler tekrar aşık olmaya cesaret edebilir miydik ? o zaman ben ve benim gibi düşünen insanlar mı bilinçsiz? Bir aşkı tüm ihtimallere mi mâl etmeliyiz bunlarıda sizin özgür beyinlerinize bırakıyorum artık..

Siteye gelince geçenlerde yazdığın bir mesajda görür görmez incelemeye başlamıştım zaten..bir çok yeri hatta gördüğüm kadarıyla tamamı yapım aşamasındaydı..Ki zaten konu sitenin eleştiriside değil bence sen ne kadar bunu istesende siten berbat bile olsa böyle bir hizmete böyle büyük bir katkıda bulundugundan dolayı sana teşekkür etmek isterim hocam, site gayet sade ve net tıpkı resmi sitesi gibi zaten esas olan analtıalcak şeyse imajında bir önemi yoktur sade olması en iyisidir,iyi çalışmalar dilerim..

Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

Tasarımı beğendim, navigasyon da gayet kullanışlı ve göze hoş geliyor. içerik de gelişir zamanla baya türkçe girişimler var bu sıralar bu alanda, zeitgeistharekati.com, zeitgeistturkiye.com falan, adminleriyle iletişime geçip içerik konusunda izinli yardım da alabilirsin, sonuçta bu hareket kimsenin tekelinde değil ve bu konuda duyarlı insanlar da paylaşım olgunluğa sahip kimseler zaten.

Herkesin kız arkadaşıyla anılarını yok efendim beğendiği sinema filmlerini falan anlattığı artık yazı kirliliği durumuna gelmiş blog dünyasını da böyle faydalı bi iş için işgal ettiğinden ötürü takdir ediyorum.

Benzeri siteler var falan denmemeli amatör ya da profesyönel herkes birşeyler karalamalı bence bu konular üzerine. Bakın harun yahya nasıl ebesini bellemiş internet aleminin zibilyon tane sitesi var hepsi birbirinin kopyası. Böyle boş boş şeyler bu kadar fazla iken faydalı sitelerin de fazlası asla göz çıkarmayacaktır. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek
    şu açılır menüyü falan biraz ovalleştir bence :|

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WarHead
    WarHead's avatar
    Erkek

Ellerine sağlık güzel olmuş içerik olarakda zamanla olgunlaşacağının kanatindeyim... İkinci olarak ekip arkadaşlarında cok önemli bilgi bakımından..

Emekli
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek
    Dehşet bir flash dilin var site tasarım ve dizayn yönünden mükemmel tebrik ediyorum

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

begendik bunu yazdı:
    -----------------------------
    Dehşet bir flash dilin var

hacı sitede flash kullanılmamış :)

site hayırlı olsun...

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    tşk ederim arkadaşlar yorumlarınız için.gerçekten iyi bi iş yaptıgımın farkına vardım :D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

begendik bunu yazdı:
    Dehşet bir flash dilin var site tasarım ve dizayn yönünden mükemmel tebrik ediyorum

flash dili mükemmel oldunu nerden anladın hoca sitede bi tane flash yok ama site güzel bide şu alttaki linkler varya onların yazıları kötü duruyor , ayrıca sitedeki keskinliği biraz azaltırsan iyi lur hoca herşey köşeli yani yuvarlakmı ovalmi her neyse öyle gelmesi daha güzel durur diye düşünüyorum

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

yalnizturk bunu yazdı:

begendik bunu yazdı:

flash dili mükemmel oldunu nerden anladın hoca sitede bi tane flash yok ama site güzel bide şu alttaki linkler varya onların yazıları kötü duruyor , ayrıca sitedeki keskinliği biraz azaltırsan iyi lur hoca herşey köşeli yani yuvarlakmı ovalmi her neyse öyle gelmesi daha güzel durur diye düşünüyorum

evet o alttaki yazıları bende fark ettim buyuk harfle İ falan yazmışım ondan kotu duruyo değiştireceğim onları tşkler.

oval konusuna gelince bence boyle daha guzel ama genede sağolun :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BCKP
    BCKP's avatar
    Erkek

fikir çok güzel ama gerçek olma ihtimali yok ama tasarımda sade ve konuya uygun belki 1-2 ufak şey katılabilir (header a bir retouch vb.).

Been there, seen that, got the scars ...
Toplam Hit: 2200 Toplam Mesaj: 11