Zıpkınla Dalış Yapan Var Mı Aranızda ?
-
Merhaba. Son 2 aydır bu konuya merak sardım.
2 aydır kendime göre baya bir yol katettim.
Kendime dalış kıyafeti - Palet - Gözlük ve şnorkel - Boçak ve Zıpkın aldım.
Bir arkadaşımla beraber başladık bu işe.
İlk 3 dalışımız pek verimsiz ufak tefek şeylerle geçti.
Şu anda ise 8 metre de 1 dakika üzerinde avlanabiliyoruz. Bildiklerimi paylaşmak bilmediklerimi de öğrenebilirim bu konu altında.
Başlangıç evremizden şu zamana kadar olan evrimimizi blogumda paylaştım. Eğer bu işe merak saran arkadaşlar var ise belki mera paylaşımı hatta yakınsak beraber dalışlarda yapabiliriz.
Evrelerim www.kemal.net ( blog ve galeride ) mevcut.
-
burayıda diğer fotolar için alayım bari.
-
hacı bende meraklıyım bu işe ancak karadeniz'de biraz zor oluyor bu işler mera sıkıntısı büyük
-
seferhisar mi fotodaki yerler golmarmara olmadigi kesin :D
-
seferihisar a yakın sayılır.
Karadenizde evet çok zor oluyor ama görüyoruz karadenizde de çok iyi zıpkıncılar var. Ama korku dolu bana göre oralar. Dalga çok akıntı çok diye duydum.
-
konu güncel olsun.
Bugün izmir balçova da izmirli zıpkıncıların toplantısı var. Gelmek isteyen olursa pm atsın. konum bildireyim
-
Umarım günlük kilo ve boy limitlerine uyuyorsunuzdur.
-
İzmirdeyim bir kac ay içinde bende başlamayı düşünüyorum..
-
sanane bunu yazdı
Umarım günlük kilo ve boy limitlerine uyuyorsunuzdur.
Aynen, yanlış hatırlamıyorsam 1380 sayılı kanundan ceza yazıyorlar. 2.500 TL'cik
-
tabi ki limit ve boylara dikkat ediyoruz :)
mesela ilk avlarımız karagöz ile başladı fakat sonra bunun yanlış olduğunu belirli bir limitin üzerine sıkmam gerektiğini kavradım.
daha sonra kefallere musallat oldum :) oda 300-400 gr dan aşağı olanlara zaten atış yapmadım.
sonra levrek ve diğer balıklar. şimdilerde karagözler le oynaşır kefallere piuuuu diye sesler çıkarıyorum.
ama levrek ve diğerleri ( şu an diğer kategorisinde baracuda ( turna ) topan kefal, dil balığı, sokkan, ) af yok :)