Ziyaretçi Bilgileriyle İlgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

gelen ziyaretçinin ilçesine kadar öğrenebilir miyim ? hangi ziyaretçi olduğunun önemi yok öğrenmek istediğim o ilçeden girilip girilmediği. ip alsak yeterli olur mu ? google analytics kodu var ama orda ilçe göremedim..

black implies white, self implies other, life implies death.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

ilçe bulman zor. ip location her zaman nokta atışı yapmaz. ilçenin bulunduğu il, ilin bulunduğu çıkış noktası baz alınır. Ben didimdeyim örneğin aydına bağlı, aydın gözüküyor. Bazen ankara, istanbul bile gözükebiliyor.

nokta atışı yapabilmen için HTML5 geolocation olayını araştır, tabi bunun için de sayfaya giren kullanıcıya bilgilerini paylaşmak istiyor musun tarzı soru soruyor tarayıcı. Kullanıcı kabul etmezse yine bulamazsın. Bunu siteye girmek için zorunluluk haline getirmeyi deneyebilirsin illaki şart bir olaysa ancak bu da kullanıcı düşüşü yaşatır.

bunun dışında uzun zamandır araştırmadım ancak çeşitli hileler kullanabilirsin sanırım örneğin şuan aklıma gelen google hesabı kullanan bir kişi android telefonunda haritalar özelliğinde evinin konumunu belirtmişse webde gezinirken arka planda gmail veya google hesabı açıkken google map otomatik olarak evin konumunu baz alıyor location bilgilerini sitene google map ekleyerek belki çektirebilirsin jquery ile filan.

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

ilçe bulman zor. ip location her zaman nokta atışı yapmaz. ilçenin bulunduğu il, ilin bulunduğu çıkış noktası baz alınır. Ben didimdeyim örneğin aydına bağlı, aydın gözüküyor. Bazen ankara, istanbul bile gözükebiliyor.

nokta atışı yapabilmen için HTML5 geolocation olayını araştır, tabi bunun için de sayfaya giren kullanıcıya bilgilerini paylaşmak istiyor musun tarzı soru soruyor tarayıcı. Kullanıcı kabul etmezse yine bulamazsın. Bunu siteye girmek için zorunluluk haline getirmeyi deneyebilirsin illaki şart bir olaysa ancak bu da kullanıcı düşüşü yaşatır.

bunun dışında uzun zamandır araştırmadım ancak çeşitli hileler kullanabilirsin sanırım örneğin şuan aklıma gelen google hesabı kullanan bir kişi android telefonunda haritalar özelliğinde evinin konumunu belirtmişse webde gezinirken arka planda gmail veya google hesabı açıkken google map otomatik olarak evin konumunu baz alıyor location bilgilerini sitene google map ekleyerek belki çektirebilirsin jquery ile filan.

hile kısmı beni zorlar hocam da geolocationa bi bakayım. bi hafta falan koyar kaldırırım en olmadı. sağolasın.

edit:

http://www.w3schools.com/html/html5_geolocation.asp geolocationu burda denedim de merkez gösterdi hocam baya ücra bi ilçe o yüzden mi siz de deneyebilir misiniz ?

nurulmac11 tarafından 14/Ağu/14 03:52 tarihinde düzenlenmiştir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Modeme kabloyla bağlı pcde aydın merkez gösteriyor.
    Modeme wi-fi ile bağlıyken nokta atışı yapıyor.
    Telefondan gpsin açık olmasını istiyor yoksa hata veriyor. Gps açıkken yine nokta atışı yapıyor.

:|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

Modeme kabloyla bağlı pcde aydın merkez gösteriyor.
    Modeme wi-fi ile bağlıyken nokta atışı yapıyor.
    Telefondan gpsin açık olmasını istiyor yoksa hata veriyor. Gps açıkken yine nokta atışı yapıyor.

anladım hocam teşekkür ederim yardımın için

Toplam Hit: 655 Toplam Mesaj: 5