Zoomx5 Modemi Switch&Hub Olarak Kullanmak Mümkün Mü?
-
Hocalar Arkadaş ile ağ kurduk. Airties modeme bir tane 8 li swich takarak modemi çokladı anlayacağınız bana da bir kablo gönderdi. ondan nete giriyorum fakat benim 2 pc var benim elimde daha önce kullandığım zoomx5 modem var 4 port çıkışlı ben bu modemi bölücü olarak kullanmak istedim gelen bağlantıyı böldüm 2 bilgisayara ağ gözüküyor sorun yok fakat bilgisayarın birinde internet varken diğerinde yok. İnternete girilmeyen pc den zoomx5 in arayüzüne ulaşabiliyorum ama internet olandan ulaşılmıyor o gelen arkadaşın modemine girilebiliyor böldüğüm 2 pc de de internet olması için ne yapmayılıyım hocalar.
-
Not: Bilgişsayarlardan biri laptop diğeri masüstü masaüstü pc de internet var xp kurulu laptop da linux kurulu ama ben 2 pc de de xp kuruluyken birinde yine net olmamıştı.
-
uzattigin kablolari deistir bakalim calisanda calismazsa sorun kabloda
-
yok yine aynı değişmedi
-
normal şartlarda 4 portlu ise kablo bağlayarak hub olarak kullanabilirsin sorun çıkmaz
eğer kablosuz modemse hatta acces point olarakda kullana bilirsin
sen kablo bağladığın porta iyi bak lan portumu wan portumu
lan portuna taktığından emin başka bi ayarı ve nedeni olmamsı lazım benim bildiğim kadarı ile
-
arkadasın dedıgı gıbı wan portuna takmadıgına dıkkat et ınternet gelen portu ısaretle oburlerını sına bırınde daha bulursan ınternet o buldugun kısını kullan en basıt yontem
-
ethernet kartinda problem olabilir
-
ethernet kartında sorun yok daha normal bağlantıda nete giriyor hangi porta taktıysan ne kadar değiştirdiysem yine aynı yine aynı
-
Tama arkadaşlar sorunu hallettim Mümkünmü şu şekil;
hub olarak kullanmaya çalıştığım modemin arayüzüne bağlandım eski modem router bilgilerini hepsini lan mış wan mış nat mış ne varsa kapalı yaptım oldu
İlgilenen arkadaşlara Çok teşekkür ederim
Toplam Hit: 1088 Toplam Mesaj: 9